26 Απρ 2024
READING

Το Pinterest λανσάρει τη νέα συλλογή δυνατοτήτων «TwoTwenty»

3 MIN READ

Το Pinterest λανσάρει τη νέα συλλογή δυνατοτήτων «TwoTwenty»

Το Pinterest λανσάρει τη νέα συλλογή δυνατοτήτων «TwoTwenty»

Το Pinterest ανακοίνωσε μια νέα πρωτοβουλία, η οποία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει σε γενικότερο πλαίσιο την εταιρεία να αυξήσει το ρυθμό καινοτομίας της. Έτσι η δημοφιλής εταιρεία παρουσιάζει ένα in-house πειραματικό project με όνομα «TwoTwenty». Η συγκεκριμένη ονομασία είναι επηρεασμένη από τη διεύθυνση του πρώτου γραφείου του Pinterest.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα αποτελείται από μηχανικούς, σχεδιαστές και άλλους αντίστοιχους ειδήμονες, οι οποίοι θα ερευνήσουν νέες πρωτότυπες και καινοτόμες ιδέες, ανακαλύπτοντας τελικά τι είναι αυτό που έχει πραγματικά απήχηση και θα καταφέρει να προσελκύσει περισσότερο κοινό. Πράγματι η ομάδα έχει ήδη στη κατοχή της μία σειρά από ορισμένες καινοτόμες πρωτοβουλίες, τις οποίες έχει λανσάρει το Pinterest.

Αρχικά μία από αυτές σχετίζεται με τα livestreaming events τα οποία εξελίχθηκαν ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα να συμπεριλαμβάνουν ορισμένες επιπλέον λειτουργίες όπως είναι η δυνατότητα να παρακολουθήσει ξανά ο οποιοσδήποτε το εκάστοτε livestream, καθώς και να του παρέχονται προτάσεις όσον αφορά τα προϊόντα που επιθυμεί να αγοράσει. Όλα αυτά αποτελούν πλέον μέρος της νέας λειτουργίας του Pinterest, «Pinterest TV», η οποία έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ανταγωνιστεί αντίπαλες υπηρεσίες του Facebook, του Instagram, του TikTok και άλλων αντίστοιχων livestreaming πλατφορμών.

Με άλλα λόγια στη δυνατότητα «Pinterest TV», περιλαμβάνονται μία σειρά από εκπομπές δημιουργών περιεχομένου, όπου οι fans έχουν την ικανότητα να αλληλοεπιδρούν παραθέτοντας διάφορες ερωτήσεις. Ουσιαστικά μπορούν να συμμετέχουν κανονικά ενώ πραγματοποιείται κάποιο livestreaming event. Η πρωταρχική ιδέα του Pinterest ήταν να δημιουργήσει ένα online image pinboard, όπου οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύπτουν νέες ιδέες, οι οποίες μερικές φορές πιθανότατα να μεταφράζονται σε κάποια ηλεκτρονική αγορά. Έτσι με τη συμβολή τόσο των βίντεο όσο και του shoppable livestreaming, η δημοφιλής εφαρμογή στοχεύει στο να προσελκύσει νεότερους ηλικιακά χρήστες, όπως έχουν πράξει με αντίστοιχο τρόπο το Instagram και το TikTok, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες.

Διαβάστε επίσης: Το Pinterest συνεχίζει να αναπτύσσεται στο e-commerce

Αξίζει να σημειωθεί ότι κι άλλες εταιρείες τεχνολογικού χαρακτήρα έχουν προσπαθήσει να προωθήσουν μία σειρά από δυνατότητες βασισμένες κατά κύριο λόγο στη καινοτομία, με τη συμβολή ειδικών ομάδων. Για παράδειγμα το Facebook, κυκλοφόρησε την «Ομάδα NPE» το 2019, με στόχο να δοκιμάσει νέες ιδέες και δυνατότητες, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των χρηστών. Σήμερα μετά το rebrand του Facebook-Meta, η εταιρεία έχει εστιάσει στο να δημιουργήσει και να αναπτύξει νέες λειτουργίες και δυνατότητες μέσω της πλατφόρμας τόσο του Facebook όσο και του Instagram.

Παράλληλα και το Google ενήργησε με παρόμοιο τρόπο, επιτρέποντας σε μία ομάδα ορισμένων υπαλλήλων της να συμμετάσχει στο λανσάρισμα μίας σειράς επιτυχημένων λειτουργιών που έχουν γίνει πραγματικότητα όπως είναι η αναζήτηση, το Shopping, το Commerce και το Cloud.

Μέσω της νέας συλλογής δυνατοτήτων TwoTwenty, η εταιρεία εστιάζει σε μια πιο συνεργατική προσέγγιση. Βασικός στόχος είναι να αναπτυχθεί η εταιρεία με τέτοιο τρόπο ώστε να εξερευνήσει νέους τρόπους και λύσεις, τα οποία θα συμβάλουν στην άνοδο του engagement. Η οικοδόμηση μιας εσωτερικής ομάδας αφιερωμένη εξολοκλήρου πλέον στη δημιουργία νέων δυνατοτήτων εντός του Pinterest, θα καταφέρει να συγχρονίσει  τη πλατφόρμα με τα νέα δεδομένα της σύγχρονης εποχής καθώς και των social media.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.