Η πρώτη εορταστική καμπάνια της Bacardi μετά από χρόνια

Η Bacardi Rum παρουσίασε την πρώτη της εορταστική καμπάνια εδώ και πάνω από μια δεκαετία, με τίτλο “Winter Summerland“, φέρνοντας τροπική ζεστασιά στους ψυχρούς μήνες.

Για την καμπάνια, η Bacardi Rum δημιούργησε τρεις διαφημίσεις διάρκειας 15 δευτερολέπτων, με τίτλους “Chalet”, “Ice Domes” και “Trees”. Πρωταγωνιστεί ένας περιπλανώμενος DJ και μπάρμαν που οδηγάει ένα ποδήλατο που διαθέτει μπαρ και ηχοσύστημα και περιφέρεται σε διάφορες χειμωνιάτικες σκηνές παίζοντας μουσική, η οποία αποτινάζει το χιόνι και αποκαλύπτει τροπικά στοιχεία που κρύβονται από κάτω, όπως φοίνικες και άτομα που κάνουν ηλιοθεραπεία. Οι διαφημίσεις δημιουργήθηκαν σε συνεργασία το πρακτορείο BBDO της Νέας Υόρκης και θα προβάλλονται από τις 19 Νοεμβρίου έως τις 31 Ιανουαρίου σε Instagram, Facebook, Pinterest, Snapchat, YouTube και τηλεόραση.

Το concept της καμπάνιας περιλαμβάνει και μια out-of-home κινητοποίηση, όπου η Bacardi θα καταλάβει για μία ώρα τις διαφημιστικές πινακίδες της Times Square για να παρουσιάσει τα σποτ τον Δεκέμβριο. Προβλέπει ότι το ορόσημο της Νέας Υόρκης, Times Square, θα είναι και πάλι γεμάτο τουρίστες και χαρούμενους ντόπιους μετά το διάστημα ησυχίας και ερήμωσης λόγω του lockdown του COVID-19 το 2020. Άλλες εορταστικές εκδηλώσεις επιστρέφουν επίσης στην περιοχή με την χαρμόσυνη ανακοίνωση ότι ο εορτασμός της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Times Square θα επιστρέψει με τους παρευρισκόμενους, βέβαια, να απαιτείται να είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Η μάρκα ρούμι συνεργάστηκε επίσης με την πολυτελή μάρκα loungewear Aviator Nation για μια σειρά από καπέλα, φούτερ και φόρμες που πωλούνται μέσω του Shop.Bacardi.com. Τα εμπορεύματα διαθέτουν το χαρακτηριστικό ριγέ στυλ της Aviator Nation, καθώς και στοιχεία της μάρκας Bacardi και αναγνωρίσιμα χρώματα.

Άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες της Bacardi περιλαμβάνουν τη δέσμευση της μητρικής της εταιρείας να μειώσει τη χρήση πλαστικού στις συσκευασίες δώρων για τις γιορτές κατά 50% το 2021 σε σχέση με πέρυσι. Ο γίγαντας των αλκοολούχων ποτών στοχεύει να εξαλείψει το πλαστικό μιας χρήσης από τις συσκευασίες δώρων και τα προϊόντα του στα σημεία πώλησης μέχρι το 2023.

Παράλληλα, πρόσφατα, η μάρκα Bacardi ξεκίνησε μια πρωτοβουλία nonfungible token (NFT) με την BBDO Νέας Υόρκης με θέμα τη μουσική. Κάθε περιουσιακό στοιχείο της συλλογής μοιράζει ένα μερίδιο από τα δικαιώματα του αντίστοιχου mixtape στον ιδιοκτήτη του NFT, ώστε να μπορεί να κερδίζει περισσότερα καθώς το τραγούδι μεταδίδεται με streaming. Μάλιστα, η μάρκα ρούμι αξιοποίησε την πρωτοεμφανιζόμενη αγορά Sturdy Exchange για να βοηθήσει να ενισχυθεί η εκπροσώπηση των γυναικών παραγωγών.

Τα τελευταία χρόνια η Bacardi έχει προβεί σε μικρές προωθητικές ενέργειες για τις γιορτές, αλλά τώρα η μάρκα ξεκινά την πρώτη ολοκληρωμένη εορταστική καμπάνια της εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, σε μια προσπάθεια να προσφέρει στους καταναλωτές κάτι απροσδόκητο.

Η εποχή συνεχίζει να διακρίνεται από αβεβαιότητα, καθώς υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την πανδημία και τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού απειλούν τις παραδόσεις των δώρων. Η εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, με σκοπό να προκαλέσει θετικά συναισθήματα και να σπάσει την ψυχρή ατμόσφαιρα, δίνει έμφαση σε θέματα ζεστασιάς και διασκέδασης