19 Απρ 2024
READING

Το Sports Illustrated εγκαινιάζει πρωτότυπη σειρά Snap στοχεύοντας τη Γενιά Z

3 MIN READ

Το Sports Illustrated εγκαινιάζει πρωτότυπη σειρά Snap στοχεύοντας τη Γενιά Z

Το Sports Illustrated εγκαινιάζει πρωτότυπη σειρά Snap στοχεύοντας τη Γενιά Z

Το Sports Illustrated εγκαινίασε μια σειρά Snap Original για να συνδεθεί με το νεανικό κοινό. Το Americas Best Sports Videos, όπως ονομάζεται η σειρά, έκανε το ντεμπούτο του στις 5 Νοεμβρίου και είναι η πρώτη δραστηριότητα του περιοδικού στην κοινωνική πλατφόρμα Snapchat.

Το Sports Illustrated είναι ένα αμερικανικό αθλητικό περιοδικό που ανήκει στην Authentic Brands Group και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1954. Αποτελεί μια μοναδική και με μεγάλη επιρροή εταιρία που αναγνωρίζεται για τη διαμόρφωση του σύγχρονου πολιτισμού και την ένωση αθλητών, ομάδων και φιλάθλων παγκοσμίως. Η βραβευμένη επιχείρηση μέσων ενημέρωσης ζωντανεύει ισχυρές ιστορίες σε πλατφόρμες αλλά και το μηνιαίο έντυπο περιοδικό με κληρονομιά 67 ετών.

Η νέα σειρά που λανσάρει η εταιρία περιλαμβάνει αποσπάσματα υλικού που δημιουργείται από χρήστες και θα δημοσιεύεται σε εβδομαδιαία επεισόδια κάθε Παρασκευή, ενώ θα φιλοξενείται από την προσωπικότητα του Sports Illustrated Ashley Nicole Moss. Για να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο, οι χρήστες μπορούν να σαρώσουν το μοναδικό QR Snapcode της δημοσίευσης ή να αναζητήσουν τον τίτλο της στη σελίδα ανακάλυψης του Snapchat.

Το περιεχόμενο των America’s Best Sports Videos έχει τέτοια μορφή ώστε να έχει απήχηση στο νεανικό κοινό, όπως φαίνεται σε πλατφόρμες βίντεο μικρού μήκους όπως το TikTok, το YouTube Shorts και το Spotlight που αντιγράφει το Snap.  Επιπλέον, η Ashley Nicole Moss, ως νυν παρουσιάστρια ψηφιακού περιεχομένου στο Sports Illustrated, είναι ένα γνώριμο πρόσωπο που θα μπορούσε να προσελκύσει τους θεατές με βάση ήδη τους χιλιάδες followers της στο Instagram.

Ο στόχος του Sports Illustrated είναι να προσεγγίσει το νεαρότερο κοινό με αυτή τη νέα σειρά για κινητά στο Snapchat. Τα Snap Originals είναι μια δημοφιλής τηλεοπτική εναλλακτική λύση για τους χρήστες της Γενιάς Ζ που ενδιαφέρονται λιγότερο για το παραδοσιακό μέσο. Δεδομένης της μακρόχρονης ιστορίας του ως έντυπου περιοδικού, η επέκταση του Sports Illustrated στο ψηφιακό κανάλι μπορεί να αποδειχθεί επιτυχημένη.

Πάντως θα μπορούσε να πει κανείς, ότι αυτή η κίνηση του Sports Illustrated αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο οι μάρκες θεωρούν, πλέον, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως απαραίτητο επόμενο βήμα ώστε να παραμείνουν επίκαιρα και σχετικά με τους καταναλωτές των νεότερων γενιών που χρησιμοποιούν πολύ τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι πλατφόρμες αυτές έχουν επεκτείνει την λειτουργία τους απλά ως μέσον σύνδεσης των χρηστών, αυξάνοντας τις προσφορές τους για να συμπεριλάβουν πρωτότυπο περιεχόμενο, παιχνίδια και ηλεκτρονικό εμπόριο, ανοίγοντας περισσότερες ευκαιρίες για τις μάρκες να εμπλακούν.

Όσον αφορά το Snapchat, φαίνεται ότι η πλατφόρμα αξιοποιεί τα αθλητικά μέσα ενημέρωσης για να αναπτύξει τις προσφορές βίντεο.  Η μητρική εταιρεία Snap τον Μάιο έκανε παρόμοιες επεκτάσεις με την ανακοίνωση εννέα νέων πρωτότυπων σειρών που θα κάνουν πρεμιέρα φέτος. Παρά τις προσπάθειες αυτές και τα θετικά αποτελέσματα στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, τα κέρδη του τρίτου τριμήνου του Snap δεν πέτυχαν τους στόχους, εν μέρει λόγω των αλλαγών στην παρακολούθηση και του απορρήτου της Apple.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.