Η Hasbro παρουσιάζει παιχνίδια Χριστουγέννων στο πρώτο της livestream shopping event

Η Hasbro ξεκίνησε στις 12 Νοεμβρίου το πρώτο της livestream shopping event, προσαρμοσμένο στη γκάμα των εμπορικών σημάτων της  εν όψει της εορταστικής περιόδου δώρων.

Η Hasbro προσπαθεί να κάνει τις αγορές παιχνιδιών των γιορτών πιο εύκολες και πιο διασκεδαστικές με μια livestream εκδήλωση. Πρόκειται για την πρώτη livestream εκδήλωση αγορών από τον κατασκευαστή παιχνιδιών, συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό της προσέγγισης marketing της 98χρονης μάρκας, ώστε να ταιριάζει με τις προτιμήσεις των ψηφιακά ενημερωμένων καταναλωτών. Η εκδήλωση έχει ως στόχο να προσφέρει στους γονείς μια γρήγορη ματιά σε μερικά δημοφιλή παιχνίδια φέτος από τη σειρά των εμπορικών σημάτων της Hasbro – συμπεριλαμβανομένων των NERF, My Little Pony, Peppa Pig και Play-Doh – συνδυάζοντας την ευκολία των αγορών μέσω κινητού με την ψυχαγωγία.

Η εικονική εκδήλωση αγορών λαμβάνει χώρα σε έναν microsite, δηλαδή μια πολύ μικρότερη έκδοση του ιστότοπου της εταιρίας, καθώς και στα κανάλια Instagram και Facebook Live της μάρκας παιχνιδιών και περιλαμβάνει επιδείξεις προϊόντων και διάφορους καλεσμένους. Οι θεατές μπορούν να περιηγηθούν και να αγοράσουν τα αντικείμενα που παρουσιάζονται μέσω ετικετών στο microsite της Hasbro κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στο μεταξύ, οι αγορές μέσω Livestream έχουν εκτοξεύσει τη δημοτικότητά τους τα τελευταία χρόνια και έγιναν ακόμη πιο έντονες κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας COVID-19 που ώθησε πολλούς καταναλωτές να αποφύγουν τα καταστήματα και αλλάζουν ριζικά το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αγορά livestream προβλέπεται να φτάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023.

Εκτός από την επέκταση της διαδικτυακής εμβέλειας της προσπάθειας μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του hashtag #HasbroHolidayLive, η εταιρεία προσθέτει ένα παιχνίδι σκοπού στη ζωντανή ροή της, δεσμεύοντας μια δωρεά στο Marine Toys for Tots για κάθε θεατή που συντονίζεται.

Οι διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού πλήττουν σχεδόν κάθε βιομηχανία φέτος και εκδηλώνονται με καθυστερήσεις στην παραλαβή των προϊόντων. Η Hasbro κατέγραψε παραγγελίες αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έμειναν ανεκτέλεστες κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της λόγω διαταραχών στην αλυσίδα εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένων των ελλείψεων χωρητικότητας και της συμφόρησης των λιμένων. Η εταιρεία ανέφερε ότι η πλειονότητα αυτών των παραγγελιών εκτελέστηκε στις αρχές του τέταρτου τριμήνου.

Πλέον προβλέπεται ότι ο έγκαιρος σχεδιασμός και η δημιουργία αποθεμάτων αποδεικνύεται ήδη πολύτιμος για τις μάρκες παιχνιδιών και τους λιανοπωλητές αυτή την περίοδο των διακοπών, έτσι η Hasbro συνεχίζει να ενθαρρύνει τις αγορές των Χριστουγέννων νωρίτερα ώστε να αποφύγει πιθανές καθυστερήσεις στα δώρα των εορτών.

Η εταιρία, μάλιστα, δήλωσε ότι διαχειρίζεται την αλυσίδα εφοδιασμού προσεκτικά για να διασφαλίσει ότι τα ράφια θα γεμίσουν με προϊόντα αυτές τις γιορτές και δεν θα υπάρχουν ελλείψεις.Η εταιρεία επενδύει επίσης περισσότερα χρήματα στις ενέργειες marketing κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου.