27 Απρ 2024
READING

Αλήθεια, τι μας περιμένει στο μέλλον των loyalty programs;

5 MIN READ

Αλήθεια, τι μας περιμένει στο μέλλον των loyalty programs;

Αλήθεια, τι μας περιμένει στο μέλλον των loyalty programs;

Φαίνεται πως η συμμετοχή πολλών εμπορικών σημάτων σε ένα συνεργατικό πρόγραμμα loyalty κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.

Κάτι τέτοιο λοιπόν φαίνεται πως πάει να δημιουργηθεί πιο οργανωμένα στην Ελλάδα, λέγεται Wadata και μας συστήνεται ως ένα ψηφιακό πορτοφόλι. Στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από αυτό.Στην Wadata έχουν ως στόχο να αλλάξουν τους κανόνες των προγραμμάτων επιβράβευσης όπως τα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα και δημιουργησαν ένα ψηφιακό πορτοφόλι προγραμμάτων επιβράβευσης που επιτρέπει στα μέλη της πλατφορμας να ενοποιούν, να μεταφέρουν και να ανταλλάσουν πόντους μεταξύ προγραμμάτων και φίλων, εύκολα και γρήγορα με ένα μόνο click.

Στο wadata marketplace μπορει κανείς  να γίνει μέλος εντελώς δωρεάν και να χρησιμοποιήσει τους πόντους του από προγράμματα επιβράβευσης και e-shops σε προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζεται όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστίαση, pet shop κτλ.Σε όλες τις περιπτώσεις ο χρηστης της πλατφόρμας μετατρέπει τους πόντους του ή τις αγορές του σε  ψηφιακά wadata coins που μπορει να τα “ανταλλάξει “ με premium vouchers εκεί που πραγματικά επιθυμεί! Πλέον κανείς πόντος από loyalty προγράμματα δεν περισσεύει και χρησιμοποιείται εκεί που πραγματικά έχει αξία για τον καταναλωτή.

Και που υπερεχει σε επίπεδο business;

Το Wadata Marketplace υπόσχεται στις επιχειρήσεις να δουν αποτέλεσματα μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών!  Μέσα σε αυτό το διάστημα καταφέρνουν να αυξήσουν την εισροή νέων πελατών και να δημιουργήσουν πιστούς πελάτες με πολλές επιλογές ανταμοιβής.Με απόλυτο transparency για την προβολή της επιχείρησης και με διαφορετικά πακέτα προβολής για οποιοδήποτε είδος επιχείρησης! Τώρα πια όλοι μπορουν να ανταμείβουν τους πελάτες τους με την  customer engagement λύση της wadata σε πραγματικό χρόνο. 

Συναντήσαμε τον Χρήστο Παπανδρόπουλο, Co-Founder, CXO της Wadata και τον ρωτησαμε να μας πει περισσότερα γι’ αυτό το νέο πρωτοποριακό marketplace που αλλάζει όλα τα δεδομένα που είχαμε συνηθίσει για τα προγραμματα loyalty, τις ανταμοιβες και τις εξαργυρώσεις των πόντων.

1.Τι είναι λοιπόν  η wadata και σε ποιους απευθύνεται;

Η wadata αποτελεί ένα online marketplace που συνδέει καταναλωτές και μέλη loyalty προγραμμάτων με εταιρείες λιανικής πώλησης. Το όραμα μας είναι να ενισχύσουμε την αγοραστική δύναμη του καταναλωτή και την εμπειρία πιστότητας που προσφέρουν οι εταιρείες στα μέλη τους δημιουργώντας ένα εικονικό ψηφιακό πορτοφόλι.

2. Ποιο είναι το journey του καταναλωτή και γιατί έχει αξία για αυτόν;

Η διαδικασία είναι απλή:

Όταν κάποιος γίνει μέλος στο wadata marketplace εντελώς δωρεάν συμμετέχει αυτόματα στο δίκτυο επιβράβευσης της wadata.Χρησιμοποιώντας τους πόντους που κερδίζει από αγορές σε Eshops και φυσικά καταστήματα αλλά και τους πόντους που ήδη έχει απο συνεργαζόμενες εταιρείες με  επιβράβευσης μπορεί να αποκτήσει premium vouchers για προϊόντα και υπηρεσίες που πραγματικά θέλει όπως κομμωτήρια, γυμναστήρια, εστίαση, pet shop, ένδυση κτλ.Επιπρόσθετα σε αυτά θέλουμε πάντα να βοηθάμε οργανισμούς που έχουν ως μέλημα τον άνθρωπο και συνεργαζόμαστε με ΜΚΟ στις οποίες τα μέλη μας μπορούν να δωρίζουν ότι επιθυμούν!

3. Φυσικά καταστήματα ή ηλεκτρονικό εμπόριο; Τι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα στην wadata;

Και τα 2 επωφελούνται με τη συμμετοχή τους στο Wadata Marketplace. Με την wadata ακόμα και τα φυσικά καταστήματα μπορούν πλέον να ξέρουν τον τελικό καταναλωτή και την συνολική αγοραστική του συμπεριφορά (σε όλες τις εταιρείες του δικτύου!). Έτσι χτίζουν το “δικό τους” πελατολόγιο.Αντίστοιχα στα eshops, παρόλο που υπάρχουν πελάτες ήδη  και είναι γνωστοί αφού δίνουν τα στοιχεία τους κατά την αγορά , η “customer engagement” λύση της wadata δίνει την δυνατότητα για customer profiling και rewarding 360. Πλέον όχι μόνο ξέρεις τι αγόρασε ο πελάτης σου αλλά μπορείς να προβλέψεις και τις τάσεις αγοράς σε άλλους κωδικούς προϊόντων ώστε να προετοιμάσεις καλύτερα την επιχείρησή σου.

4. Πρέπει τελικά όλες οι επιχειρήσεις να έχουν ένα είδος “loyalty πρόγραμμα”;

Αυτό είναι το ιδανικό και επιθυμητό για κάθε επιχείρηση, αλλά κοστίζει πολύ και δεν έχουν όλες οι εταιρείες τα resources και το expertise για να υλοποιήσουν loyalty.Η λύση “customer engagement” βοηθάει τις επιχειρήσεις να χτίσουν απλά και γρήγορα το δικό τους “mini loyalty” πλήρως διαχειρίσιμο online με πολύ χαμηλά κόστη και χωρίς την ανάγκη να έχουν εργαζομένους ή εξωτερικούς συνεργάτες με υψηλά skills.Ένα self service loyalty που αποδίδει άμεσα. 

5. Ποιες τάσεις και αλλαγές αναμένουμε για το 2022 σε επίπεδο customer experience?

Το πρώτο που περιμένουμε να δούμε να αναπτυσεται αρκετά ειναι το coalition loyalty network ή απλά, η συμμετοχή πολλών εμπορικών σημάτων σε ένα συνεργατικό πρόγραμμα loyalty.  Πάρε για παράδειγμα το πρόγραμμα Loyalty συμμαχίας όπως το Star Alliance ή το SkyTeam που προσφέρουν την ευκαιρία στους επιβατες να προσαρμόσουν τα μίλια τους με άλλες αεροπορικές εταιρείες.Από την άλλη τα κλειστά δίκτυα ανταμοιβής όπου εύκολα και γρήγορα δημιουργούνται custom loyalty λυσεις με προηγμένη τεχνολογία και στημένο δίκτυο επιχειρήσεων. Και εδώ έρχεται η wadata να προσφέρει μια ακόμα κάθετη λύση.Τέλος, θα δούμε να αυξάνεται η τάση των loyal πελατων στα loyalty προγραμματα αλλά όχι αποκλειστικά σε ένα brand αλλά σε πολλούς παρόχους.  Αυτό θα αυξήσει τρομακτικά το customer experience αλλά σίγουρα θα επηρεάσει και τον τρόπο σκέψης των loyalty / CRM managers.

6. Επόμενα βήματα για την wadata;

Θέλουμε να καθιερώσουμε το loyalty marketplace στην ελληνική αγορά προσφέροντας σε όλους τους συνεργάτες που εντάσονται στο πρόγραμμά μας, cutting edge τεχνολογία που διασφαλίζει την ποιότητα της εφαρμογής.  Me servers σε data centers ανά την Eυρώπη και γλώσσα προγραμματισμού συμβατή για IOS/Android εγγυόμαστε μια μοναδική εμπειρία χρήσης και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε αυτή την εμπειρία και σε χρήστες και συνεργάτες εκτός Ελλάδας.

Επόμενες αγορές και χρηματοδότηση είναι κάτι που πάντα μας απασχολεί αλλά σε αυτή την φάση προέχει να δώσουμε το καλύτερο experience για τα μέλη της πλατφόρμας μας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.