19 Απρ 2024
READING

Ο κόσμος του metaverse θα χρειαστεί τα φυσικά καταστήματα;

2 MIN READ

Ο κόσμος του metaverse θα χρειαστεί τα φυσικά καταστήματα;

Ο κόσμος του metaverse θα χρειαστεί τα φυσικά καταστήματα;

Στη σημερινή εποχή η άνοδος του virtual κόσμου και του λεγόμενου metaverse, αποτελούν τάσεις, οι οποίες έχουν ενταχθεί στον κόσμο του retailing. Πράγματι ενώ τα πράγματα συνεχίζουν να επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας, οι φυσικές αγορές ξεκινούν να κατακτούν τη θέση που τους αρμόζει.

Τις τελευταίες μέρες έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το ζήτημα του rebranding της εταιρείας του Facebook σε Meta καθώς και το γεγονός, ότι ένας από τους βασικούς τους στόχους είναι να δημιουργήσει φυσικά καταστήματα με γνώμονα το Metaverse. Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει ότι στα καταστήματα θα διατίθενται στο καταναλωτικό κοινό συσκευές εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας.

Επιπλέον τα καταστήματα Meta θα προσέφεραν στο κοινό την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα τεράστιο εύρος συσκευών, από ακουστικά μέχρι έξυπνα γυαλιά, όπως είναι τα Ray-Ban Stories του Facebook και η συσκευή βιντεοκλήσεων Portal.  Τα καταστήματα του Facebook θα επικεντρώνονται τόσο στη παροχή εμπειριών όσο και στην εκμάθηση των τεχνολογιών του και όχι απλώς στη κοινή πώληση προϊόντων.

Ο συνδυασμός μεταξύ του φυσικού κόσμου και του metaverse ίσως να αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο εξέλιξης. Παράλληλα τόσο το Google όσο και το Amazon εγκαινιάζουν πειραματικά retail καταστήματα, με στόχο να υποστηρίξουν τις δικές τους πρακτικές σχετικά με την αναπτυσσόμενη τάση του metaverse. Η ιδέα της αξιοποίησης του φυσικού κόσμου ως συμπλήρωμα του metaverse δεν αποτελεί καινοτομία, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί αρκετά σε διάφορες εμπειρίες gaming.

Το rebrand του Facebook έρχεται σε μια εποχή που η εταιρεία αντιμετωπίζει πολλά και διαφορετικά ζητήματα, τα οποία έχουν καταφέρει να επηρεάσουν αρκετά την εικόνα του. Η εισαγωγή στο κόσμο του retailing πιθανότατα να αποτελεί το κλειδί για να καταφέρει να ανατρέψει την εικόνα που δημιούργησε.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.