Η Lavazza επενδύει στα φυσικά καταστήματα

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιταλική κουλτούρα του καφέ θέλει να κερδίσει τους Κινέζους καταναλωτές. Ο όμιλος Lavazza Group έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την κινεζική προέλασή του, καθώς, μέχρι το 2025 η ιταλική οικογενειακή εταιρεία θέλει να έχει 1.000 καταστήματα στην Κίνα.

Η Lavazza έχει την ευκαιρία να γίνει αντιληπτή ως μια ποιοτική ευρωπαϊκή μάρκα, με κληρονομιά εσπρέσο που απευθύνεται στους πιο εκλεπτυσμένους καταναλωτές. 

Το να κερδίσει ένα κομμάτι της κινεζικής αγοράς δεν θα είναι εύκολο για τη Lavazza, παρά την εμπειρία ενός αιώνα και πλέον στην κουλτούρα του καφέ. Η Starbucks χρειάστηκε πάνω από 12 για να ανοίξει τα πρώτα 1000 καταστήματα στη χώρα, και τώρα η εταιρεία αποτελεί κυρίαρχη δύναμη. Επιπλέον, η Starbucks έχει εμπειρία δεκαετιών στην τελειοποίηση του δικτύου της σε όλο τον κόσμο. Η Lavazza, από την άλλη, είναι κυρίως γνωστή ως πωλητής κόκκων καφέ υψηλής ποιότητας και όχι ως καθιερωμένη εταιρεία λιανικής πώλησης, με μόνο ένα κατάστημα στο Λονδίνο και ένα στο Μιλάνο εκτός από τα κινεζικά καταστήματα. 

Το πρώτο της flagship κατάστημα στο Ηνωμένο Βασίλειο το άνοιξε τον Σεπτέμβριο η Lavazza, στην οδό Great Marlborough, στο κεντρικό Λονδίνο, απέναντι από το πολυκατάστημα Liberty. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της Lavazza εκτός Ιταλίας και υπόσχεται μια “καθηλωτική εμπειρία καφέ” στους πελάτες. Ο χώρος έκτασης 500τ.μ.- αποτελείται από τέσσερις ενότητες: την Καφετέρια, το παντοπωλείο, τον πάγκο takeaway και το εστιατόριο.

Η καφετέρια, στο ισόγειο, διαθέτει πάγκο σε σχήμα κόκκου καφέ. Ο πολυέλαιος, που κρέμεται πάνω από τον πάγκο, αποτελείται από 700 κόκκους καφέ ρητίνης, αντιγράφοντας τον πολυέλαιο στο flagship κατάστημα της Lavazza στο Μιλάνο.Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να καθίσουν στον πάγκο, όπου μπορούν να παρακολουθήσουν την παρασκευή των ποτών τους ή να καθίσουν στο παγκάκι, στο πλάι του καταστήματος. Το μενού περιλαμβάνει ποικιλία από ζεστά και κρύα ροφήματα, όπως τσάι, ζεστές σοκολάτες και ποικιλία από καφέδες. Διατίθενται επίσης, τα “Coffetails” – μια επιλογή από κλασικά και καινοτόμα κοκτέιλ με καφέ.

Ο χώρος του παντοπωλείου βρίσκεται πίσω από την καφετέρια και είναι εφοδιασμένος με τη νεότερη σειρά καφέ της Lavazza, που μπορούν να αγοράσουν οι πελάτες. Επίσης, οι πελάτες μπορούν εδώ, να λάβουν μέρος σε συνεδρίες γευσιγνωσίας καφέ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκεται επίσης, ένας ξεχωριστός πάγκος για ποτά, ελαχιστοποιώντας τους χρόνους αναμονής. Διατίθενται ζεστοί και κρύοι καφέδες από baristas, καθώς και έτοιμοι προς κατανάλωση καφέδες.Στον επάνω όροφο, βρίσκεται το εστιατόριο της Lavazza, με αποκλειστικό μενού από τον Ιταλό σταρ σεφ, Federico Zanasi, ο οποίος είναι ο σεφ και του εστιατορίου των κεντρικών γραφείων της Lavazza στο Τορίνο. Το μενού αποτελείται από φρεσκομαγειρεμένα, εποχι- κά πιάτα.

Για να προσελκύσει πελάτες, η Lavazza δίνει έμφαση στην premium μάρκα της και στις ιταλικές ρίζες της.Τα καταστήματα αναδύουν έναν αέρα ιταλικής dolce vita που η εταιρεία ελπίζει ότι θα έχει απήχηση στους καταναλωτές που είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την ιταλική πολυτέλεια και στυλ.

Lavazza London