25 Απρ 2024
READING

eBay Refurbished | Η νέα ηλεκτρονική βιτρίνα like-new προϊόντων

3 MIN READ

eBay Refurbished | Η νέα ηλεκτρονική βιτρίνα like-new προϊόντων

eBay Refurbished | Η νέα ηλεκτρονική βιτρίνα like-new προϊόντων

Το eBay, ιδρύθηκε το 1995 καταφέρνοντας να αγγίξει ακαθάριστο όγκο εμπορευμάτων άνω των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020. Η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανοίγει το eBay Refurbished, μια νέα ηλεκτρονική “βιτρίνα” με προϊόντα κατηγορίας «like-new». Η κυκλοφορία του eBay Refurbished αποτελεί επέκταση του section Certified Refurbished του site του eBay.

Ο κύριος αντίπαλος του eBay το Amazon κυκλοφόρησε τη δική του “βιτρίνα” προϊόντων refurbished, το Amazon Renewed, το 2017.Το eBay Refurbished προσφέρει refurbished προϊόντα από brands όπως είναι η Apple, η Samsung και η Dyson, διαθέτοντας εγγύηση ενός ή δύο ετών. Μέσω της νέας συγκεκριμένης προσφοράς, το απόθεμα των αγαθών που διατίθεται σε τεράστιες εκπτωτικές τιμές προέρχεται απευθείας είτε από premium brands είτε από κορυφαίους πωλητές. Έτσι πλέον οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από ένα ευρύτερο φάσμα τιμών καθώς και προϊόντων. Συγκεκριμένα οι αγοραστές είναι σε θέση να επιλέξουν ανάμεσα από τις τέσσερις ακόλουθες συνθήκες προϊόντος eBay Refurbished:

  • Certified Refurbished: Τα προϊόντα βρίσκονται σε άψογη κατάσταση σαν καινούργια, έχουν εγγύηση δύο ετών και διατίθενται σε νέα συσκευασία με διάφορα manuals και αξεσουάρ.

  • Excellent: Τα είδη είναι σε κατάσταση σαν καινούργια, έχουν εγγύηση ενός έτους και διατίθενται σε νέα συσκευασία με διάφορα manuals και αξεσουάρ.

  • Very Good: Τα είδη έχουν ελάχιστη φθορά, υποστηρίζονται από εγγύηση ενός έτους και διατίθενται σε νέα συσκευασία.

  • Good: Τα είδη έχουν μέτρια φθορά, υποστηρίζονται από εγγύηση ενός έτους και διατίθενται σε νέα συσκευασία.

Όλα τα προϊόντα που πωλούνται μέσω eBay Refurbished συνοδεύονται από εγγυήσεις, δωρεάν αποστολή, εγγύηση επιστροφής χρημάτων του eBay καθώς και δωρεάν επιστροφές εντός 30 ημερών. Παράλληλα η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνεχίσει να εξελίσσει την εμπειρία ηλεκτρονικού εμπορίου για αγοραστές και πωλητές. Συγκεκριμένα παρείχε στους μικρούς πωλητές μια νέα υπηρεσία μεταπώλησης, η οποία ονομάζεται BULQ και προσφέρει τη δυνατότητα στους μικρούς πωλητές να αγοράζουν και να μεταπωλούν το πλεονάζον απόθεμα από μεγάλους retailers. Η πλατφόρμα BULQ στο eBay κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την πλατφόρμα επιστροφών Optoro.

Διαβάστε επίσης: Καθώς ο κλάδος της μεταπώλησης απογειώνεται το eBay διπλασιάζει την γκάμα του σε second hand προϊόντα 

Έχουν ενδιαφέρον μερικά σημαντικά ευρήματα για αυτή την αγορά σε σχετική έρευνα.

  • Το 62% των ερωτηθέντων σκέφτεται να αγοράσει refurbished είδη από τη κατηγορία ηλεκτρικών.

  • Το 84% των ερωτηθέντων είναι πρόθυμοι να λάβουν ως δώρο κάποιο αγαθό από τη κατηγορία refurbished για τη φετινή εορταστική περίοδο.

  • Σχεδόν οι μισοί, (47%) των ερωτηθέντων του δείγματος, έχουν κάνει δώρο ένα αντικείμενο από τη συγκεκριμένη κατηγορία στο παρελθόν, συγκριτικά με το (32%) για το 2020.

  • Τα δύο τρίτα του δείγματος, (66%) των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι το να κάνεις δώρο κάποιο αγαθό από τη συγκεκριμένη κατηγορία μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για πιο βιώσιμες αγορές.

Οδεύουμε δυναμικά προς τη περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος, αποτελώντας μία διαφορετική συνθήκη για όλους, καθώς κυριαρχούν οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι αλλαγές στις συμπεριφορές των καταναλωτών. Εν μέσω της μεγάλης ζήτησης για νέα προϊόντα, το eBay Refurbished διευκολύνει τους αγοραστές να έχουν πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολυπόθητα αντικείμενα σε σημαντικά χαμηλότερες τιμές, αποτελώντας μία πραγματικά αξιόπιστη εμπειρία.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.