19 Απρ 2024
READING

Η Primark ανοίγει περισσότερα καταστήματα στις βασικές αγορές της

3 MIN READ

Η Primark ανοίγει περισσότερα καταστήματα στις βασικές αγορές της

Η Primark ανοίγει περισσότερα καταστήματα στις βασικές αγορές της

Για το οικονομικό έτος που ολοκλρώθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, η Associated British Foods plc ανακοίνωσε έσοδα ύψους 13,9 δισεκατομμυρίων λιρών, που ταιριάζουν με τα περσινά επίπεδα σε πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες και 1% υψηλότερα σε σταθερό νόμισμα. Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πωλήσεις της Primark και τα δύο έτη επηρεάστηκαν από εμπορικούς περιορισμούς και το κλείσιμο των καταστημάτων. Η εταιρεία αναμένει ότι οι εμπορικές συναλλαγές του Primark θα συνεχίσουν να βελτιώνονται και ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά το εκτιμώμενο ποσό των 2 δισεκατομμυρίων λιρών  που χάθηκαν λόγω του κλεισίματος των καταστημάτων το περασμένο οικονομικό έτος.

Κατα τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία ακολούθησε μια offline-only στρατηγική, η οποία όμως είχε αρνητικές επιπτώσεις για την εταιρεία αφού οι πωλήσεις της Primark στις ευρωπαϊκές αγορές πλήγησαν έντονα, αφού παρουσίασαν πτώση 30%.Στον αντίποδα αυτών των αρνητικών επιπτώσεων, οι εταιρείες μόδας με καθαρά ψηφιακή παρουσία, όπως η Asos και η Boohoo, είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατά περίπου 40% τους τελευταίους τέσσερις μήνες του 2020.

Το Primark αναμένει ανάκαμψη των πωλήσεων σε αυτό το οικονομικό έτος

Η εταιρεία σχεδιάζει το άνοιγμα νέων καταστημάτων και τα περισσότερα καταστήματα Primark θα προστεθούν σε δύο από τις βασικές αγορές, την Ιταλία και την Ισπανία. Η εταιρεία ανέφερε ακόμη ότι η αναμενόμενη σημαντική αύξηση των πωλήσεων θα πρέπει να οδηγήσει σε βελτίωση του προσαρμοσμένου περιθωρίου κέρδους της Primark, το οποίο θα ανακάμψει σε ποσοστό άνω του 10%. Η εταιρεία αναμένει επίσης ότι οι προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας, του κόστους πρώτων υλών και του πληθωρισμού θα μετριαστούν σε γενικές γραμμές από το συναλλαγματικό κέρδος που προκύπτει από το ασθενέστερο δολάριο ΗΠΑ, τη βελτιωμένη αποδοτικότητα της εργασίας των καταστημάτων και το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Η εταιρεία στοχεύει και στο να γίνει πιο βιώσιμη. Έχει δηλώσει ότι όλα τα ρούχα της θα κατασκευάζονται με ανακυκλωμένα ή πιο βιώσιμα υλικά μέχρι το 2030, στο πλαίσιο μιας νέας “ευρείας κλίμακας” πολιτικής βιωσιμότητας.Μόλις το 25% των προϊόντων της πληρεί σήμερα αυτά τα πρότυπα, δήλωσε η εταιρεία πρόσφατα, ανακοινώνοντας παράλληλα μια σειρά νέων στόχων. Η εταιρεία λιανικής πώλησης θα ξεκινήσει με τη μετατροπή της παραγωγής όλων των ανδρικών, γυναικείων και παιδικών μπλουζών της  σε βαμβάκι που προέρχεται από βιώσιμες πηγές κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Το Primark θα επεκτείνει το δίκτυο καταστημάτων στις βασικές αγορές

Στο τέλος του έτους, η Primark είχε 398 καταστήματα. Φέτος προστέθηκαν δεκαπέντε καταστήματα: τέσσερα καταστήματα στις ΗΠΑ, τέσσερα στην Ισπανία, δύο στην Ιταλία και από ένα στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Πολωνία, καθώς και το πρώτο της κατάστημα στην Τσεχία.

Κατά το επόμενο οικονομικό έτος, η Primark σχεδιάζει να ανοίξει έντεκα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Ιταλία, τεσσάρων νέων καταστημάτων στην Ισπανία και από ένα κατάστημα στις ΗΠΑ, την Τσεχία και την Ιρλανδία. Κατά την επόμενη πενταετία, η εταιρεία αναμένει ότι τα καταστήματά της θα αυξηθούν σε 530 καταστήματα.

Επιπλέον, η Primark συνεργάζεται με την Disney. Συγκεκριμένα, η Disney έχει δημιουργήσει ένα branded περιεχόμενο, το οποίο περιέχει και ενσωματώνει χαρακτήρες από νέο spot κινουμένων σχεδίων σε προϊόντα από βασικούς συνεργάτες,  μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Primark.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.