19 Απρ 2024
READING

Η Levi’s εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της για ένα ψηφιακό μέλλον στη μόδα

5 MIN READ

Η Levi’s εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της για ένα ψηφιακό μέλλον στη μόδα

Η Levi’s εκπαιδεύει τους υπαλλήλους της για ένα ψηφιακό μέλλον στη μόδα

Κατά το τελευταίο έτος, η Levi’s έχει επιταχύνει τις προσπάθειες για τον μετασχηματισμό της επιχείρησης και της μάρκας της μέσω της χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας, των δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Τώρα, η Levi’s πληρώνει τους υπαλλήλους της παγκοσμίως για να σπουδάσουν μια ποικιλία αντικειμένων, από την κωδικοποίηση έως τη σχεδιαστική σκέψη, ώστε να τους οπλίσει με τεχνογνωσία στη μόδα.

Ο κλάδος της μόδας έχει αποδεχθεί σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για ψηφιοποίηση και το γεγονός ότι οι τάσεις τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίας θα μεταμορφώσουν τη βιομηχανία μόδας, αλλά η πρόσληψη υπαλλήλων με κατάλληλες τεχνολογικές δεξιότητες και ταυτόχρονα τις απαραίτητες γνώσεις μόδας αποτελεί πρόκληση. Έτσι, αντί να βασίζονται στην εκπαίδευση πάνω στην μόδα νέων υπαλλήλων με γνώση της τεχνολογίας, μάρκες όπως η Levi’s διδάσκουν τις υπάρχουσες ομάδες να χειρίζονται την τεχνολογία. 

Η Levi’s ίδρυσε ειδικό τμήμα ψηφιακής επιχείρησης για να ενώσει τους επικεφαλής της τεχνολογίας σε ολόκληρη την εταιρία και να επεκτείνει τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και την μηχανική μάθηση σε ολόκληρη την εταιρεία, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτιστοποίηση των προωθητικών ενεργειών ηλεκτρονικού εμπορίου, την ανάπτυξη μιας καλύτερης εμπειρίας των καταναλωτών στο levi.com, την επανεξέταση της διαδικασίας σχεδιασμού και πολλά άλλα.

Η εταιρία έχει οργανώσει τα λεγόμενα “bootcamp” μηχανικής μάθησης, τα οποία αποτελούν ένα νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των εργαζόμενων παγκοσμίως σε όλους τους κλάδους: στη μηχανική μάθηση, τον προγραμματισμό, τη σχεδιαστική σκέψη και τη διαχείριση προϊόντων. Στη συνέχεια, ορισμένοι θα ενταχθούν σε μια ομάδα στρατηγικής και τεχνητής νοημοσύνης, ενώ άλλοι θα χρησιμοποιήσουν τις νέες τους δεξιότητες στους υπάρχοντες ρόλους τους.  

Μάλιστα, η Levi’s δεν είναι η μόνη που ακολουθεί αυτό το μονοπάτι. Ένα παράδειγμα ακόμη είναι η PVH, μητρική εταιρεία των Tommy Hilfiger και Calvin Klein, η οποία δημιούργησε μια “εταιρική startup” για να εκπαιδεύσει τις ομάδες σχεδιασμού στον τρισδιάστατο ψηφιακό σχεδιασμό, ο οποίος θεωρείται ότι είναι το μέλλον του σχεδιασμού μόδας. Τα τρισδιάστατα στοιχεία μπορούν να βοηθήσουν σε όλες τις αλυσίδες εφοδιασμού της μόδας, από το σχεδιασμό έως τις εικόνες ηλεκτρονικού εμπορίου και τις εμπειρίες AR και, έτσι, είναι χρήσιμο που νέα μαθήματα και συμβουλευτικές εταιρείες αναδύονται για να καλύψουν το κενό γνώσεων της μόδας. Η Hugo Boss, επίσης,  δημιουργεί μια νέα πανεπιστημιούπολη ψηφιακής τεχνολογίας και δεδομένων. Εν τω μεταξύ, πανεπιστήμια και εταιρείες συμβούλων σχεδιάζουν μαθήματα με έμφαση στην ψηφιοποίηση στη μόδα, καθώς διευρύνονται οι ρόλοι των ψηφιακών στελεχών ή των στελεχών καινοτομίας.

Η Levi’s, λοιπόν, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της τον Μάιο ως μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και τη μετάβαση σε ένα μοντέλο άμεσης πώλησης στον καταναλωτή. Η εταιρεία εργάζεται προς την κατεύθυνση να μετατρέψει το αναλογικό σε ψηφιακό, το χειροκίνητο σε αυτοματοποιημένο και το ανακριβές σε ακριβές.Μάλιστα, ήδη το πρόγραμμα έχει αποδώσει καρπούς. Ορισμένοι εργαζόμενοι έχουν αναπτύξει εργαλεία για την αυτοματοποίηση ορισμένων τμημάτων του ρόλου τους και τουλάχιστον πέντε εταιρείες έχουν προσεγγίσει τη Levi’s για να μοιραστούν τις γνώσεις τους. Αυτό θυμίζει την πορεία της PVH, της οποίας τα εργαλεία που έχει αναπτύξει για το ψηφιακό χονδρεμπόριο και τον σχεδιασμό διατίθενται τώρα σε εξωτερικές μάρκες.

Επιλέγοντας τους σωστούς επαγγελματίες

Η Levi’s καθιστά το πρόγραμμα διαθέσιμο σε κάθε εσωτερικό υποψήφιο. Ο στόχος είναι να αυξηθεί το εύρος και η ποικιλομορφία των υπαλλήλων με τεχνολογικές γνώσεις και να αποκαλυφθούν προβλήματα που οι ομάδες τεχνολογίας μπορεί να μην είχαν εντοπίσει.Οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να γίνουν δεκτοί. Αναμένεται να μοιραστούν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν την επιστήμη των δεδομένων στους ρόλους τους μαζί με μια δοκιμασία που εξετάζει τις αναλυτικές δεξιότητες, την επίλυση προβλημάτων, την περιέργεια, την επιμονή και την ανθεκτικότητα. Μέχρι στιγμής, οι συμμετέχοντες έχουν έρθει από 20 τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών γραφείων της Levi’s, των καταστημάτων λιανικής πώλησης, της διανομής και των κέντρων δεδομένων.

Η Levi’s έχει δομήσει το bootcamp ως ένα εικονικό μάθημα οκτώ εβδομάδων, κατά τη διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι πληρώνονται με τους κανονικούς τους μισθούς, ενώ συμμετέχουν σε 10ωρες ημέρες γεμάτες με διαλέξεις, ομαδικές ασκήσεις, ατομική εργασία, εργασίες για το σπίτι και ώρες γραφείου. Με περισσότερες από 350 αιτήσεις εργαζομένων από όλο τον κόσμο, η εταιρεία επέλεξε περίπου 60 υπαλλήλους για να ξεκινήσουν αυτό το πρόγραμμα και βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι 100 άτομα θα έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Μέχρι στιγμής, 450 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της εταιρείας.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι συνδυάζονται με εκπαιδευτές και μέντορες από την ομάδα στρατηγικής και τεχνητής νοημοσύνης για να συνεχίσουν να αναπτύσσουν ιδέες. Ορισμένοι θα ενταχθούν στην ομάδα Strategy and AI, ενώ άλλοι θα επιστρέψουν στις τρέχουσες θέσεις εργασίας τους με τις νέες τους δεξιότητες, ενισχύοντας τους σημερινούς τους ρόλους και προσφέροντας πολύτιμες νέες προοπτικές και ιδέες σε διάφορες ομάδες σε όλη την επιχείρησή.

Η μετατόπιση της κουλτούρας προς την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση δεν καλλιεργεί μόνο νέες δεξιότητες στα υπάρχοντα ταλέντα, αλλά βοηθά επίσης την εταιρεία  εφόσον ήδη υπάρχουν σχετικοί με την τεχνολογία υπάλληλοι. Ουσιαστικά, η εταιρία συνεχίζει να προσλαμβάνει εξωτερικούς συνεργάτες για την ανάπτυξη και εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού της  στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας στοχεύει να διασφαλίσει ότι εκπαιδεύει και αναβαθμίζει επίσης τους ταλαντούχους ανθρώπους που ήδη εργάζονται σε αυτή.

Μερικά παραδείγματα αξιοποίησης των νέων τεχνολογικών γνώσεων την υπαλλήλων είναι η ανάπτυξη ενός εργαλείου που ταιριάζει αυτόματα τα νήματα με τα υφάσματα και η δημιουργία ενός αλγορίθμου που τοποθετεί έργα τέχνης πάνω σε ενδύματα. Άλλος ένα παράδειγμα είναι η ανάπτυξη μιας εφαρμογής που προβλέπει την πιθανότητα δυσλειτουργίας του εξοπλισμού και αποστέλλει τεχνικούς για προληπτικό έλεγχο του εξοπλισμού.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.