19 Απρ 2024
READING

Η Disney αλλάζει πορεία εστιάζοντας στις συνεργασίες με retailers

3 MIN READ

Η Disney αλλάζει πορεία εστιάζοντας στις συνεργασίες με retailers

Η Disney αλλάζει πορεία εστιάζοντας στις συνεργασίες με retailers

Καθώς η Disney καταργεί το δικό της αποτύπωμα στην αγορά των φυσικών καταστημάτων, η εταιρεία προβαίνει στην ανάπτυξη περισσότερων συνεργασιών με διάφορους third-party πωλητές.

Στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ενισχύσει τις χριστουγεννιάτικες πωλήσεις για φέτος συνεργάζεται με 200 εταιρείες στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, με στόχο την προώθηση της νέας διαφημιστικής καμπάνιας εποχικού χαρακτήρα σε 59.000 καταστήματα, αποτελώντας αύξηση (50%) συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Οι συνεργασίες έχουν τεράστιο εύρος καθώς περιλαμβάνουν από ειδικά καταστήματα παιχνιδιών μέχρι και super market.

Αρχικά η εταιρεία ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα κλείσει τουλάχιστον 60 από τα καταστήματά της στη Βόρεια Αμερική και θα στραφεί προς το ηλεκτρονικό εμπόριο σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Παρά τις χαμηλότερες αποδόσεις στο τομέα του retailing, φέτος η εταιρεία άγγιξε τα 4,05 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, πλησιάζοντας αρκετά το ποσό του 2019, στο οποίο άγγιξε τα 4,63 δισεκατομμύρια δολάρια. Με απώτερο σκοπό να διατηρήσει μια παρουσία στο τομέα του retailing, η Disney συνεργάστηκε με το Target.

Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα branded περιεχόμενο, το οποίο περιέχει και ενσωματώνει χαρακτήρες από το νέο spot κινουμένων σχεδίων με προϊόντα από βασικούς συνεργάτες της όπως είναι το Primark, η Pandora και η Vodafone. Η Disney θα μοιραστεί την νέα καμπάνια, μέσω ενός πρωτότυπου κλιπ κινουμένων σχεδίων διάρκειας τριών λεπτών, το οποίο θα προβληθεί στο Facebook, στο YouTube καθώς και στα τηλεοπτικά κανάλια. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της πρώτης Χριστουγεννιάτικης καμπάνιας, η Disney επιστρέφει με μια ακόμη διαφήμιση, η οποία εστιάζει κυρίως στο θεσμό της οικογένειας.

Συγκεκριμένα η νέα διαφήμιση κινουμένων σχεδίων της Disney, με τίτλο From Our Family to Yours “The Stepdad”, θα προβάλλεται τόσο στο διαδίκτυο όσο και στη τηλεόραση σε 45 χώρες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική και την Ασία.

Καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα ψηφιακά κανάλια για να αγοράσουν προϊόντα, η συγκεκριμένη στρατηγική βοηθά τη Disney να εδραιώσει τις προσπάθειές της και να επικεντρωθεί στα αναπτυσσόμενα κανάλια, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το κόστος που απαιτείται για τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Επίσης οι συνεργάτες λιανικής της εταιρείας θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στο να αυξηθεί το ενδιαφέρον σχετικά με το πρόσφατο χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό σποτ.

Διαβάστε επίσης: Το Disney+ ξεπερνά το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων συνδρομητών 

Οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις αποτελούν κομβικά σημεία στο τομέα του μάρκετινγκ.  Μεγάλος αριθμός retailers ξοδεύει εκατομμύρια στις διαφημίσεις για να τροφοδοτήσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορταστικών αγορών. Παραδείγματος χάρη το βρετανικό πολυκατάστημα John Lewis διέθεσε 8 εκατομμύρια λίρες σε διαφήμισή το 2019. Έτσι και η Disney καταβάλλει προσπάθειες να ενταχθεί δυναμικά και εκείνη στο παιχνίδι. Η διαφήμισή της για το 2020, με τίτλο “Lola”, έγινε η πιο δημοφιλής ανάρτηση της εταιρείας στο Facebook με περισσότερες από 100 εκατομμύρια προβολές. Επιπλέον το κλιπ κατάφερε να συγκεντρώσει 4,35 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και εμφανίστηκε στην κατάταξη των κορυφαίων χριστουγεννιάτικων διαφημίσεων για το 2020.

Συνοψίζοντας στόχος της Disney ήταν να ξεπεράσει τα δεδομένα της καμπάνιας μάρκετινγκ του 2020 με τη βοήθεια των retailers. Μετά την επιτυχία της καμπάνιας From Our Family To Yours το 2020, επιθυμεί να προσεγγίσει όχι μόνο περισσότερο καταναλωτικό κοινό αλλά και νέους συνεργάτες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.