25 Απρ 2024
READING

“Every Home Should Be a Haven” | Η νέα καμπάνια του Ikea για τα Χριστούγεννα

3 MIN READ

“Every Home Should Be a Haven” | Η νέα καμπάνια του Ikea για τα Χριστούγεννα

“Every Home Should Be a Haven” | Η νέα καμπάνια του Ikea για τα Χριστούγεννα

Κοιτώντας βαθύτερα πίσω από το μήνυμα κοινωνικού χαρακτήρα του δημοφιλούς retailer, ο οποίος προσδιορίζει το σπίτι ως «καταφύγιο», παρουσιάζεται μία νέα διαφήμιση, η οποία εστιάζει στο να τονίσει την αξία του οικογενειακού δεσμού χωρίς να επηρεάζεται από εξωτερικούς αγχωτικούς παράγοντες που συνήθως διαταράσσουν την αξία της οικογενειακής εστίας.

Συγκεκριμένα στη νέα καμπάνια του Ikea, με όνομα «Every Home Should Be a Haven» διάρκειας 60 δευτερολέπτων, πρωταγωνιστές είναι μία σειρά από αρκουδάκια, τα οποία αποτελούν το παγκόσμιο σύμβολο άνεσης ασφάλειας και οικογενειακής θαλπωρής από τη παιδική ηλικία. Το Ikea πάει τη πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια στο επόμενο επίπεδο, απεικονίζοντας μια σειρά από αξιολάτρευτα αρκουδάκια, τα οποία καταβάλουν προσπάθειες να διατηρήσουν μέσα σε ένα σπίτι το αίσθημα της οικογενειακής θαλπωρής, αφήνοντας έξω από αυτό τους στρεσογόνους παράγοντες καθώς και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας. Επιπλέον το νέο τηλεοπτικό σποτ θα προβάλλεται τόσο στη τηλεόραση όσο και στα social media στις αγορές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η νέα branding καμπάνια κάνει πρεμιέρα ενόψει μιας προσπάθειας της εταιρείας να εστιάσει και να προωθήσει τα φετινά εποχικά προϊόντα για τη περίοδο των Χριστουγέννων. Η συγκεκριμένη καμπάνια δεν είναι η πρώτη κίνηση του retailer, να κινηθεί με γνώμονα το αίσθημα της άνεσης και της οικογένειας. Είναι μία ιδέα, η οποία εστιάζει στο να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν το σπίτι τους αυτή τη στιγμή, δηλαδή ως ένα μέρος ασφάλειας, ή αλλιώς το καταφύγιό τους. Για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ένας τρόπος διαφυγής από τη πίεση και τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Λαμβάνοντας υπόψη την επερχόμενη εορταστική περίοδο, η οποία πλησιάζει από στιγμή σε στιγμή, το καταναλωτικό κοινό έχει ήδη ξεκινήσει πυρετωδώς όχι μόνο να αναζητά αγαθά, αλλά να αγοράζει κιόλας διάφορα δώρα που σκοπεύει να προσφέρει στα αγαπημένα του πρόσωπα. Έτσι μέσω της νέας καμπάνιας ενισχύεται η αξίας της μάρκας με πολύ ξεχωριστό τρόπο, καθώς εκτός από το να τονίσει την αξία της οικογενειακής εστίας, καταφέρνει να προωθήσει και τα προϊόντα της αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις πωλήσεις.

Το σπίτι ως καταφύγιο εμφανίζεται επανειλημμένα στις προωθητικές ενέργειες του Ikea καθώς διακατέχεται από μια αρκετά ευρεία έννοια κοινωνικού χαρακτήρα η οποία από μόνη της συνδέεται άμεσα με την έννοια της οικογενειακής θαλπωρής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ikea γενικά στηρίζει τις προωθητικές του καμπάνιες σε κοινωνικά ζητήματα, προσπαθώντας να περάσει μηνύματα στο ευρύ κοινωνικό σύνολο. Έτσι θα στηριχθεί ξανά σε αυτό το ιδιαίτερο μήνυμα, δημιουργώντας μία επερχόμενη καμπάνια για την άνοιξη του 2022.

Διαβάστε επίσης: Η νέα καμπάνια της Ikea που αντιπροσωπεύει διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες

Η έννοια του «σπιτιού» αναμφισβήτητα απέκτησε νέο νόημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εργάζονταν και μορφώνονταν από το σπίτι πέρυσι καθώς τα συνεχόμενα lockdown σταμάτησαν τη λειτουργία γραφείων και σχολείων, προτρέποντας τους καταναλωτές να ανανεώσουν τον προσωπικό τους χώρο, κάνοντάς τον πιο φιλόξενο και όμορφο, κάτι το οποίο μετατράπηκε σε ζήτηση οικιακών ειδών και κατ’ επέκταση σε αγορά.

Φέτος είναι η χρονιά που μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού, τα Χριστούγεννα αποκτούν τη μορφή που συνήθιζαν να έχουν, καθώς τα πράγματα επιστρέφουν στους κανονικούς μεταπανδημικούς ρυθμούς. Στόχος του Ikea για την επερχόμενη εορταστική περίοδο είναι να συνεχίσει να παρέχει ιδέες και αντικείμενα και δώρα για οποιονδήποτε άνθρωπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.