24 Απρ 2024
READING

Τα Κρυπτονομίσματα στο Χόλιγουντ | ο Matt Damon είναι το πρόσωπο του Crypto.com

3 MIN READ

Τα Κρυπτονομίσματα στο Χόλιγουντ | ο Matt Damon είναι το πρόσωπο του Crypto.com

Τα Κρυπτονομίσματα στο Χόλιγουντ |  ο Matt Damon είναι το πρόσωπο του Crypto.com

Με όλα τα σκαμπανεβάσματα (συνήθως ακολουθούμενα από δηλώσεις του Elon Musk) του Bitcoin, τις αναλύσεις για το αν αξίζει η επένδυση σε αυτά, τις χιλιάδες λέξεις που έχουν γραφτεί για να εξηγηθούν τα NFTs και η τεχνολογία του Blockchain, που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, φαίνεται ότι τα κρυπτονομίσματα και οτιδήποτε τα αφορά ήρθαν για να μείνουν.

Αυτό πιστεύει και ο Matt Damon, που μόλις έγινε το πρόσωπο της πλατφόμας Crypto.com, η οποία προσπαθεί να διευρύνει τις δραστηριότητές της και να καταστήσει τα κρυπτονομίσματα περισσότερο δημοφιλή και προσιτά σε ένα μεγαλύτερο κοινό. Η πλατφόρμα, που μέσα σε ένα χρόνο έχει δεκαπλασιάσει τη βάση των χρηστών της, ετοιμάζει τώρα μία μεγάλη καμπάνια με τον χολιγουντιανό σταρ, που θα σκηνοθετήσει μάλιστα ο διάσημος διευθυντής φωτογραφίας Wally Pfister (τον ξέρουμε από ταινίες όπως «Σκοτεινός Ιππότης» και «Ιnception»), και η οποία θα παρυσιαστεί σε περισσότερες από 20 χώρες.

Ο ίδιος ο Matt Damon, που δηλώνει συντηρητικός στις επενδύσεις του, έχει επίσης επενδύσει στην Crypto.com, ενώ γνώρισε την εταιρεία όταν εκείνη έκανε μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων στη μη κυβερνητική οργάνωσή του Water.org, για να ενθαρρύνει τις φιλανθρωπικές δωρεές με κρυπτονομίσματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που τα κρυπτονομίσματα συνδέονται με τη βιομηχανία του κινηματογράφου. Μάλιστα, η νέα ταινία του James Bond, «No Time to Die» είχε μια κολοσσιαία χρηματοδήτηση μέσω Blockchain, η πρώτη του είδους της, ενώ οι ειδικοί του χώρου ήδη μιλούν για τον τρόπο που τα NFTs μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανεξάρτητου κινηματογράφου, προσφέροντας στους νέους κινηματογραφιστές μία ακόμα δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τις ταινίες τους, πουλώντας πνευματικά assets των ταινιών τους ως NFTs. Παράλληλα, μεγάλα στούντιο όπως η MGM αναζητούν τρόπους να έρθουν σε επαφή με τις νέες αυτές τεχνολογίες και τους εκρποσώπους τους και να κεφαλαιοποιήσουν τμήματα των περιουσιακών τους στοιχείων με τον βέλτιστο – υποστηριζόμενο από το Blockchain, όπως φαίνεται – τρόπο. To ότι τα υποστηριζόμενα από το Blockchain κρυπτονομίσματα και NFTs τείνουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στον χώρο του κινηματογράφου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η ταινία του James Bond, που απολαμβάνει τέτοιας χρηματοδότησης, παίζεται ακόμα και στην Κίνα, που έχει απαγορεύσει τη χρήση των κρυπτονομισμάτων.

Εκτός από το σινεμά, πλατφόρμες αντίστοιχες του Crypto.com κάνουν εν τω μεταξύ ανοίγματα και στον χώρο του αθλητισμού, με celebrities όπως η Kim Kardashian να συμμετέχουν στην προώθησή τους αλλά και να επενδύουν και οι ίδιοι σε αυτές. Ποδοσφαιρικές ομάδες όπως η Paris Saint-Germain, η Aston Martin Cognizant της Formula 1, σταρ του μπάσκετ, ράπερ και αστροναύτες, έχουν ήδη μπει στο παιχνίδι των κρυπτονομισμάτων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.