26 Απρ 2024
READING

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει ρελάνς στην Κηφισίας απέναντι στον Σκλαβενίτη

4 MIN READ

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει ρελάνς στην Κηφισίας απέναντι στον Σκλαβενίτη

Η ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει ρελάνς στην Κηφισίας απέναντι στον Σκλαβενίτη

Μία ακόμα άφιξη αναμένεται κατά το προσεχές χρονικό διάστημα στο ευρύτερο επιχειρηματικό σκηνικό που σχετίζεται με τον κλάδο των σούπερ μάρκετ, με την ΑΒ Βασιλόπουλος να έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή το πλάνο δημιουργίας ενός ακόμη μεγάλου καταστήματος στα όρια της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα σημείο πώλησης που δημιουργείται ακριβώς πίσω από το κτίριο της Βαράγκης στο «δαχτυλίδι».

Το κατάστημα θα πατάει επί των οδών Ρωμανού Μελωδού και Κηφισίας 34 και αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο στα τέλη του 2022. Το εν λόγω ακίνητο δεν είναι το μοναδικό που αναπτύσσεται στην περιοχή που παρουσιάζει έντονη κατασκευαστική κινητικότητα και μεγάλες εταιρείες στεγάζουν ή πρόκειται να στεγάσουν τις εγκαταστάσεις τους. Επί παραδείγματι η ΓΕΚ Τέρνα κατασκευάζει σε γειτονικό οικόπεδο με αυτό της ΑΒ Βασιλόπουλος ένα κτίριο γραφείων με συνολική επιφάνεια 13.891 τ.μ. στην οδό Φραγκοκλησιάς, τα οποία θα φιλοξενούν τα νέα γραφεία των Google και Elpedison που θα μοιραστούν το ακίνητο. 

Στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμικόπουλου το νέο κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ

Ουσιαστικά το κατάστημα της ΑΒ θα βρίσκεται στο οικόπεδο του Ιδρύματος Μιμικόπουλου και έρχεται να αποτελέσει το δεύτερο εμβληματικού χαρακτήρα κατάστημα της αλυσίδας στον άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, μετά το κατάστημα στον Φάρο Ψυχικού, το οποίο η εταιρεία ανακαίνισε πρόσφατα, προσδίδοντάς του την εικόνα που σήμερα έχουν τα νέας γενιάς καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος. Η ΑΒ έδειξε ότι συνεχίζει να δαπανά χρήματα τόσο για τα μικρότερα, όσο και για τα μεγαλύτερα καταστήματα όπου έχουν προστεθεί μεταξύ άλλων τα τμήματα Armonia με βιολογικά προϊόντα, La Fromagerie με συλλογή από ελληνικά και ξένα τυριά, νέες ψηφιακές υπηρεσίες όπως τα ψηφιακά κιόσκια πληροφοριών και αυτόματα ταμεία για γρήγορες αγορές.

Επί της Κηφισίας, ισχυρή παρουσία διατηρεί ήδη η Σκλαβενίτης, με σημεία πώλησης στην περιοχή του President, στο εμπορικό κέντρο Avenue καθώς και στον κυκλικό κόμβο της Κηφισίας πάνω από την είσοδο της Αττικής Οδού με την ΑΒ Βασιλόπουλος να σπάει ουσιαστικά με τη συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση την κυριαρχία της μεγαλύτερης αλυσίδας του οργανωμένου λιανεμπορίου στην κεντρική οδική αρτηρία της Αττικής.

Συμβαδίζουν οι επενδύσεις σε φυσικά καταστήματα και ηλεκτρονικό εμπόριο

Άλλωστε, οι κινήσεις που σχετίζονται με τα φυσικά καταστήματα αποδεικνύεται και στην πράξη πως ουδέποτε υστέρησαν έναντι των επενδύσεων που σχετίζονται με την ενίσχυση του ηλεκτρονικού εμπορίου, έναν ακόμη τομέα στον οποίο δαπανά σημαντικό μέρος του budget τα τελευταία χρόνια η εταιρεία. Κι αυτό γιατί το 2020 υλοποιήθηκαν από την θυγατρική του ομίλου Ahold Delhaize επενδύσεις ύψους 54,9 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του φυσικού δικτύου καταστημάτων, την ανακαίνιση των καταστημάτων, ποσό ωστόσο στο οποίο συμπεριελήφθη και επένδυση άνω των 10 εκατ. ευρώ με αντικείμενο τη δημιουργία του πρώτου AB Home Shop Center, για το picking και την εξυπηρέτηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής. 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος η πιο αναγνωρίσιμη μάρκα στα ηλεκτρονικά σούπερ μάρκετ

Σε ό,τι αφορά το κανάλι του online grocery στην Ελλάδα με βάση πρόσφατα στοχεία της εταιρείας μετρήσεων στον τομέα του e-commerce, Convert Group, κινείται με διαρκώς αναπτυξιακούς ρυθμούς. Η ΑΒ Βασιλόπουλος μάλιστα, σύμφωνα καταγραφή του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορικών Αγαθών και της Convert Group εμφανιζόταν ως ο πιο αναγνωρίσιμος λιανέμπορος στην αγορά των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ, με το 80% των καταναλωτών να αναγνωρίζουν το εμπορικό σήμα του e-shop της αλυσίδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αξία πωλήσεων για το σύνολο των ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα στο διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου του 2021, εάν τεθεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020 ήταν αυξημένη κατά 60%. Εντονότερη ήταν η ανάπτυξη των πωλήσεων για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 με ποσοστό 117%, σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η πορεία του e-commerce αποδεικνύει ότι το κανάλι αγορών διατηρεί την ισχύ του για τα σούπερ μάρκετ και φέτος, σε συνέχεια της έξαρσης πωλήσεων που σημείωσε από την εκδήλωση της πανδημίας και ύστερα στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια του 2020.

Σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών το 2020 κινήθηκε στα 2,02 δισ. ευρώ σε πωλήσεις για την ΑΒ Βασιλόπουλος, με αύξηση 3,76% σε σχέση με το 2019, με το EBITDA να ανέρχεται στα 174,4 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 2,33%, ενώ τα καθαρά κέρδη ήταν 28 εκατ. ευρώ σε επίπεδο ομίλου, αυξημένα κατά 40,2%.

Βασίλης Σταύρου-Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος AB Βασιλόπουλος

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.