26 Απρ 2024
READING

Το νέο flagship κατάστημα της Nordstrom αλλάζει τα δεδομένα του retailing 

3 MIN READ

Το νέο flagship κατάστημα της Nordstrom αλλάζει τα δεδομένα του retailing 

Το νέο flagship κατάστημα της Nordstrom αλλάζει τα δεδομένα του retailing 

Για να προσελκύσει νέους και νεότερους αγοραστές, δημιουργήθηκε το flagship κατάστημα της Nordstrom NY με γνώμονα το μέλλον, τη καινοτομία και την μοναδική εξυπηρέτηση πελατών.Έχοντας ως βασικό στόχο να προσφέρει ένα ανεπανάληπτο αγοραστικό ταξίδι στους πελάτες, το οποίο δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο, αυτό που έκανε είναι να κατασκευάσει όλη τη πρόσοψη του κτιρίου από γυαλί, προσφέροντας μία διαδραστική εμπειρία ανάμεσα στους πελάτες του καταστήματος και σε όσους βρίσκονται έξω από αυτό.

Επιπλέον η εταιρεία μέσω του συγκεκριμένου flagship καταστήματος στο Μανχάταν εστιάζει στην συναισθηματική σύνδεση προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και υπηρεσίες στο καταναλωτικό κοινό. Το περιβάλλον είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να περιηγηθούν εύκολα ανακαλύπτοντας νέα brand και νέους αναδυόμενους σχεδιαστές.Ανεξάρτητα από τη συνθήκη της πανδημίας η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει ευελιξία δημιουργώντας ένα περιβάλλον, το οποίο οδηγεί την αγορά στο μέλλον του retailing. Έτσι η Nordstrom ακολούθησε ορισμένες αρχές, οι οποίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο. 

Εξυπηρέτηση πελατών-Καινοτομία 

Κάτι που έχει καταφέρει η εταιρεία είναι να λαμβάνει υπόψη της πάντα το feedback των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι τόσο τα εμπορεύματά της όσο και οι υπηρεσίες της αντανακλούν τις ανάγκες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παροχή της υπηρεσίας curbside, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας υπήρχαν ορισμένοι πελάτες που δεν επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους εντός του καταστήματος, αλλά ήθελαν να παραλάβουν την αγορά τους άμεσα. Έτσι μέσω διαφόρων εργαλείων και υπηρεσιών η εταιρεία προσπαθούσε να ικανοποιήσει τους καταναλωτές όσο το δυνατόν περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί η δημιουργία της καμπάνιας «Closer to You», η οποία είναι η υπόσχεση της εταιρείας να εξυπηρετεί τους πελάτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρέχοντας στους πελάτες την δυνατότητα να αποστέλλουν τις αγορές τους στο κατάστημα, να πραγματοποιούν γρήγορα και εύκολα επιστροφές αλλά και αλλαγές, να τυλίγουν τα δώρα τους ακόμη και να ζητούν συμβουλές styling από κάποιον στυλίστα. 

Ξεχωριστές καταναλωτικές εμπειρίες 

Εκτός από την παροχή των προϊόντων, ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας βασίζεται στο τομέα του Food and Beverage. Το κατάστημα διαθέτει τρία full-service εστιατόρια (Wolf, Bistro Verde και Jeannie’s), τρία μπαρ (Shoe Bar, Broadway Bar και το Men’s Clubhouse), δύο καφέ-μπαρ και το Milk Bar στο αντρικό section του καταστήματος. Ακόμη παρέχει πληθώρα υπηρεσιών όπως είναι το buy online pick up in-store (BOPIS), ραντεβού για αλλαγές, ραντεβού styling, συσκευασία δώρων ακόμη και δωρεές ρούχων. 

Ένα βήμα παραπάνω

Το κατάστημα υποδημάτων της Nordstrom κατάφερε να εξελιχθεί και να γίνει για πολλούς το αγαπημένο section του flagship καταστήματος της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα διατίθεται μία τεράστια ποικιλία γυναικείων παπουτσιών από περισσότερες από 200 μάρκες και σχεδιαστές, παρέχοντας sneakers, γόβες, flats, μπότες-μποτάκια, σανδάλια και πολλά ακόμη. Ακόμη η Nordstrom προσφέρει στους πελάτες δωρεάν υπηρεσία styling αλλά και να κάνουν customize οποιοδήποτε ζευγάρι παπουτσιών επιθυμούν. Παράλληλα στο συγκεκριμένο section του καταστήματος υπάρχει το Shoe Bar, ένα κοκτέιλ μπαρ. Για τους ανήλικους επισκέπτες του καταστήματος προσφέρονται μαθήματα δεσίματος παιδικών παπουτσιών, κάτι το οποίο ολοκληρώνει την αγοραστική εμπειρία. 

Beauty Haven

‘Ένας ολόκληρος όροφος, Nordstrom’s Beauty Haven, παρέχει υπηρεσίες ομορφιάς στους επισκέπτες του καταστήματος. Διαθέτει μία τεράστια συλλογή από brands και υπηρεσίες προσφέροντας στους πελάτες έναν λόγο να επισκεφθούν ξανά το κατάστημα. Συγκεκριμένα προσφέρει επιλογές spa και χαλάρωσης, υπηρεσίες περιποίησης προσώπου, νυχιών, σώματος, καθώς και αποτρίχωση. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.