25 Απρ 2024
READING

Το Google εστιάζει στην μεγάλη ευκαιρία του ηλεκτρονικού εμπορίου 

3 MIN READ

Το Google εστιάζει στην μεγάλη ευκαιρία του ηλεκτρονικού εμπορίου 

Το Google εστιάζει στην μεγάλη ευκαιρία του ηλεκτρονικού εμπορίου 

Η Alphabet παρατήρησε τα έσοδα να αυξάνονται κατά (41%) σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 65,1 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο. Τα έσοδα που προέρχονται από το διαφημιστικό δίκτυο του Google ανήλθαν στα 53,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ένας από τους λόγους για τους οποίους υφίσταται τόσο έντονη άνοδος των εσόδων είναι η συνεχής ζήτηση των διαφημιζόμενων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από την κατηγορία του retailing. 

Με άλλα λόγια το Google έχει καταφέρει να εστιάσει στο κομμάτι της προώθησης του ηλεκτρονικού εμπορίου από την αρχή της πανδημίας διότι τετραπλασιάστηκαν οι επισκέψεις των χρηστών στα ηλεκτρονικά καταστήματα το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι του 2020. Τώρα η εταιρεία αυτό που θέλει να κάνει είναι να συνεχίζει να υποστηρίζει στρατηγικά τους retailers παντός καναλιού, αφού οι άνθρωποι θα αρχίζουν να ψωνίζουν και από τα φυσικά καταστήματα ενόψει της επερχόμενης χριστουγεννιάτικης περιόδου. 

Την ίδια στιγμή και το YouTube λειτούργησε με παρόμοιο τρόπο λανσάροντας το νέο εργαλείο Shorts, το οποίο μοιάζει με το TikTok, καθώς ο μέσος αριθμός καθημερινών δημιουργών για πρώτη φορά υπερδιπλασιάζεται για το συγκεκριμένο τρίτο τρίμηνο. Η πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο, η οποία είδε τα έσοδά της να αυξάνονται κατά (43%) σε ετήσια βάση αγγίζοντας τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια, επεκτείνεται ακόμη περισσότερο διεξάγοντας διάφορα livestreaming events με διάφορους retailers όπως είναι τα Sephora, το Target και το Walmart.

Η μητρική εταιρεία του Google, η Alphabet, είχε έκρηξη των εσόδων της το τρίτο τρίμηνο, καθώς οι ανταγωνιστές στο τομέα του digital advertising, συμπεριλαμβανομένων των Facebook και Snapchat, πέρασαν μια πολύ πιο δύσκολη περίοδο χάνοντας τις προσδοκίες τους για αύξηση των εσόδων. Η κατηγορία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναστατώθηκε αρκετά εξαιτίας των νέων ρυθμίσεων απορρήτου της Apple που έχουν κάνει πιο δύσκολη τη στόχευση και τη μέτρηση των διαφημίσεων για κινητές συσκευές. 

Εν μέσω αυτής της αλλαγής το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελεί έναν αρκετά σημαντικό εξελικτικό παράγοντα για το Google, το οποίο διαθέτει μια καρτέλα αγορών στη βασική γραμμή αναζήτησης, ενώ παράλληλα έχει τοποθετήσει περισσότερες αγοραστικές δυνατότητες σε διάφορες εφαρμογές όπως είναι το YouTube.

Ταυτόχρονα οι αγορές στα φυσικά καταστήματα όχι μόνο δεν έχουν πεθάνει αλλά βρίσκονται σε πλήρη ισχύ. Ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι advertisers εστιάζουν τόσο στη προώθηση των φυσικών καταστημάτων όσο και των καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου. Πλέον προβλέπεται μία πραγματικά μακροπρόθεσμη ευκαιρία ανάπτυξης και εξέλιξης του τομέα του εμπορίου μέσω της δυνατότητας αναζήτησης, του YouTube καθώς και της σχετικά νέας δυνατότητας Google Lens. 

Το Google γνωρίζει ότι μέσα από τα αποτέλεσμα της αναζήτησης έχει μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει κυριαρχικό μερίδιο στην διαφήμιση αφού η αναζήτησή πλέον δεν είναι μόνο χρηστική αλλά πλέον απόλυτα εμπορική.Στην σελίδα με τα αποτελέσματα αναζήτησης υπάρχει ένα νέο πεδίο διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών με ένα τρόπο που μέχρι τώρα η εταιρεία δεν είχε  εστιάσει και πλέον επενδύει πολύ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.