20 Απρ 2024
READING

Αύξηση εσόδων για τους retailers αεροδρομίων

2 MIN READ

Αύξηση εσόδων για τους retailers αεροδρομίων

Αύξηση εσόδων για τους retailers αεροδρομίων

Οι retailers αεροδρομίων Dufry και Lagardère Travel Retail κατάφεραν να βελτιώσουν σημαντικά τόσο τον αριθμό των εσόδων όσο και των μετρητών τους κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, το οποίο έληξε τον Σεπτέμβριο, μετά το σοβαρό πλήγμα που δέχθηκε ολόκληρη η βιομηχανία τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Κάτι που συνέβαλε καθοριστικά στη συγκεκριμένη άνοδο ήταν τα υψηλότερα επίπεδα κρατήσεων καθώς ο ικανοποιητικός αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων, οδήγησε σε χαλάρωση των περιορισμών αναφορικά με τα ταξίδια.

Πιο συγκεκριμένα η γαλλική αεροπορική εταιρεία Lagardère αύξησε τα τριμηνιαία έσοδά της κατά (80%), αγγίζοντας τα 810 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020, ενώ η Dufry αυξήθηκε κατά (142%) αγγίζοντας τα 1,47 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίτο τρίμηνο του 2019 πριν από την πανδημία και οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να παρουσιάζουν πτώση υστερώντας κατά (39%) και (45%) αντίστοιχα.

Αν και η Dufry έκανε δυνατό come back σε σύγκριση με πέρυσι η Lagardère Travel Retail επίσης κατάφερε να έχει εξαιρετικές επιδόσεις.Η Dufry έχει ανοικτά περίπου 1.850 καταστήματα τα οποία αποτελούν το 84% των πωλήσεών της για το 2019 και πλέον το χρέος της μειώθηκε στα 3,37 δισεκατομμύρια δολάρια, φθάνοντας στο ίδιο επίπεδο με τον Σεπτέμβριο του 2019.Οι πωλήσεις του Οκτωβρίου της εταιρείας κυμαίνονται στο (61%) των επιπέδων του 2019.

Και οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν τώρα να επωφεληθούν από το άνοιγμα του διεθνούς δικτύου Ευρώπης-ΗΠΑ αφού τα αεροπορικά δρομολόγια που θα φέρουν  ταξιδιώτες με υψηλές δαπάνες στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές τη χειμερινή περίοδο θα καταφέρουν να συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων ειδικά για την περίοδο των φετινών εορτών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.