24 Απρ 2024
READING

Οι millennials και τα κατοικίδια

4 MIN READ

Οι millennials και τα κατοικίδια

Οι millennials και τα κατοικίδια

Υπάρχει μια ευρεία παγκόσμια τάση προς τα κατοικίδια, κυρίως γάτες και μικρά σκυλιά σε ανεπτυγμένες αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Ισπανία.Οι ηλικιωμένοι αναζητούν ένα μικρό, εύκολο στη φροντίδα κατοικίδιο για συντροφιά αλλά το ίδιο συμβαίνει και με τους νέους singles με τους ίδιους η διαφορετικούς τύπους κατοικιδίων.

Από τα gadgets έως την εξειδικευμένη κτηνιατρική φροντίδα, οι άνθρωποι τώρα φροντίζουν και προσέχουν τα σκυλιά και τις γάτες με τον ίδιο τρόπο που μπορούν να κάνουν για τον εαυτό τους ή για ένα παιδί.Είναι μέρος μιας τάσης που ονομάζεται «εξανθρωπισμός» των κατοικίδιων ζώων. Ένας μεγάλος παράγοντας πίσω από αυτή την τάση; Είναι οι millennials.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι millennials καθυστερούν να κάνουν οικογένεια και παιδιά όλο και περισσότερο αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια ζώα τους ως “παιδιά”τους.Οι millennials οι οποίοι ζουν σε μεγάλα αστικά κέντρα έχουν ουσιαστικά τα κατοικίδια ζώα τους ως οιονεί παιδιά τους.Στον σύγχρονο τρόπο ζωής που οι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με την επαγγελματική τους ζωή και δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τον γάμο και την οικογένεια βάζουν ως ύψιστη προτεραιότητα τον “ιδανικό” ελεύθερο χρόνο.Αυτές οι δημογραφικές μετατοπίσεις προς τα μικρότερα νοικοκυριά κάνουν ορισμένους καταναλωτές να θέλουν να καλύψουν το οικογενειακό χάσμα με έναν σκύλο ή ένα κατοικίδιο συντροφιάς ενώ η αύξηση των εισοδημάτων σημαίνει περισσότερα χρήματα για να χαρεί το κατοικίδιο.

Οι millennials θέλουν να ζουν στις πόλεις αλλά να “ξαναγυρίζουν” στα “ανθρώπινα” μέτρα και αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που αναπτύσσεται το urban farming, το gardening και βεβαίως η συμβίωση με κατοικίδια.Επίσης έχει αλλάξει ο τρόπος που φροντίζουν τα κατοικίδια καθώς δεν αγοράζουν μόνο τροφή η κτηνιατρικές υπηρεσίες αλλά και πολλά άλλα προϊόντα φροντίδας.Ο “εξανθρωπισμός” των κατοικίδιων θα συνεχίσει να οδηγεί τις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών για κατοικίδια. Αυτό θα οδηγηθεί από την αύξηση του πληθυσμού των μικρών ζώων, την οικονομική ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες αγορές και την ανάκαμψη στις ανεπτυγμένες αγορές και τη συνεχιζόμενη εμβάθυνση του δεσμού ζώου/ανθρώπου.

Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια ζώα παίρνουν πολύ σοβαρά τις ευθύνες τους ως ανάδοχοί τους. Αυτό μεταφράζεται σε αρκετά χρήματα που επενδύονται στην φροντίδα των ζώων.Αλλά όλο και περισσότερο ό, τι χρειάζονται οι άνθρωποι για τον εαυτό τους, χρειάζονται επίσης για τα κατοικίδια ζώα τους, έτσι είναι πρόθυμοι να υποκύψουν σε πολυτέλειες όπως κρεβάτια, παιχνίδια, ρουχισμό, αξεσουάρ ταξιδιού, δώρα και υπηρεσίες καλλωπισμού, μαζί με τις βασικές ανάγκες όπως περιλαίμια, λουριά, ιατρική και κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Μία τάση που αναδύθηκε τα τελευταία χρόνια είναι οι premium τροφές για κατοικίδια.Γενικά οι τροφές για τα κατοικίδια συνεχίζουν να αποτελούν κινητήρια δύναμη στη βιομηχανία κατοικίδιων ζώων αλλά υπάρχει και μια μεταστροφή σε premium τροφές γιατί οι millennials θέλουν να προσφέρουν στο κατοικίδιό τους την καλύτερη διατροφή

Τα κατοικίδια είναι οικογένεια

Μια έρευνα για τα κατοικίδια ζώα της Zulily απέδειξε ότι οι millennials  αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια ζώα τους όπως η οικογένεια – ή ακόμα καλύτερα – με το 42% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων να λέει ότι, αν τους δοθεί μια επιλογή, προτιμούν να κάθονται αγκαλιά με τα κατοικίδια ζώα τους από τον σύντροφο τους.
Και το 82% βλέπει την ανατροφή των κατοικίδιων ζώων ως προετοιμασία για να έχει ένα μωρό. Δεδομένου ότι αυτή η γενιά καθυστερεί την γέννηση παιδιών σε αντίθεση με οποιαδήποτε προηγούμενη, αυτό σημαίνει ότι θα έχει περισσότερο χρόνο και χρήματα για να περιποιηθεί τα κατοικίδια ζώα πριν τα μωρά έρθουν στην ζωή τους.

Τα κατοικίδια ζώα αξίζουν ένα δωράκι

Δεδομένου ότι τα κατοικίδια ζώα είναι τα τετράποδα παιδιά των millennials, αξίζουν την ίδια μεταχείριση που λαμβάνουν και άλλα μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων των δώρων. Περισσότεροι από τους μισούς (51%) millennials αγοράζουν δώρα για τα κατοικίδια ζώα τους μία φορά το μήνα ή περισσότερο. Διακοπές, γενέθλια ή οποιαδήποτε μέρα, τα κατοικίδια ζώα αξίζουν ένα δώρο.

Μιλώντας για δώρα, οι γονείς των κατοικιδίων επιθυμούν επίσης να αγοράζουν είδη με κατοικίδια ζώα για τον εαυτό τους. Περίπου το 83% των millennials αγοράζει είδη με γάτες ή σκύλους που σχετίζονται με εμπορεύματα, συμπεριλαμβανομένων t-shirts και ρούχα με εικόνες κατοικίδιων ζώων, κούπες και φλιτζάνια, πινακίδες πόρτας, χαλάκια καλωσορίσματος και ημερολόγια.

Το καλοντυμένο κατοικίδιο

Η αγορά ρούχων για τα κατοικίδια ζώα τους είναι όλο και πιο δημοφιλής, καθώς το 60% των millennials λέει ότι είναι πιθανό να αγοράσουν πουλόβερ, παλτά, φορέματα και άλλα ρούχα για τα κατοικίδια ζώα τους. Είναι μια ιδιαίτερα ισχυρή κατηγορία η οποία έχει αύξηση κάθε χρόνο.Οι millennials βαθμολογούν τα πράγματα που αγοράζουν για τα κατοικίδια ζώα τους με το ίδιο κριτήριο που κάνουν όταν αγοράζουν πράγματα για τον εαυτό τους. Μόνο το καλύτερο για τον Rover και τη Lulu.

Η αγορά των κατοικιδίων ζώων θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε μεγάλο βαθμό όσο οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την σύνδεση με τα ζώα, κάτι που δεν θα σταματήσει αλλά θα συνεχίσει να επεκτείνεται.Οι αλλαγές σε αυτή την αγορά οδηγούνται από αυτή την ανάγκη των ανθρώπων και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.