25 Απρ 2024
READING

Το Facebook επεκτείνει τη δυνατότητα Live Shopping

2 MIN READ

Το Facebook επεκτείνει τη δυνατότητα Live Shopping

Το Facebook επεκτείνει τη δυνατότητα Live Shopping

Η περίοδος των εορταστικών αγορών σχεδόν έφτασε και μεγάλο μέρος του καταναλωτικού κοινού, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις Χριστουγγενιάτικες αγορές του. Κυρίαρχο αγοραστικό κανάλι θα αποτελέσει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα το Facebook να το χρησιμοποιεί ως ευκαιρία για να ενισχύσει τη δυνατότητα των live αγορών.

Το Facebook, του οποίου μητρική εταιρεία πλέον είναι η Meta, ξεκινά το μεγαλύτερο πρόγραμμα live αγορών που έχει γίνει μέχρι σήμερα.Η συγκεκριμένη πρακτική βασίστηκε σε μία προηγούμενη ενέργεια της εταιρείας πριν μερικούς μήνες με όνομα «Live Shopping Fridays», η οποία ξεκίνησε τον προγραμματισμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με στόχο να πείσει περισσότερους αγοραστές από τις ΗΠΑ να συμμετάσχουν.Μέσω των live αγορών δίνεται η ευκαιρία στους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους πολύ πιο εύκολα, χωρίς να είναι η απαραίτητη η επίσκεψή τους σε κάποιο φυσικό κατάστημα.

Η νέα καθημερινή live shopping δυνατότητα για την χριστουγεννιάτικη περίοδο θα είναι διαθέσιμη τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram και μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικές συλλογές, προσφορές και ολοκληρωμένες αγορές απευθείας από την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το Facebook Pay. Σύμφωνα με το Facebook, μεγάλοι έμποροι λιανικής όπως το Walmart και το Macy’s συμφώνησαν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη ενέργεια καθώς και αρκετά brands ομορφιάς.

Διαβάστε επίσης: Τα Live Audio Rooms και τα podcasts του Facebook ξεκινάνε 

Στις live αγορές επενδύουν κυρίως πλατφόρμες όπως είναι το Facebook και πιο πρόσφατα το YouTube, θέλοντας να πάρουν μερίδιο με αυτό τον τρόπο σε ένα πιο εναλλακτικό αγοραστικό κανάλι για την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων. Εκτιμάται ότι οι πωλήσεις του live shopping θα ανέλθουν στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2023. Αδιαμφισβήτητα το κοινωνικό ηλεκτρονικό εμπόριο θα αποτελέσει σημαντικό μοχλό τόσο για τα brands όσο και για τους retailers.

Το Facebook μπορεί να εμπλέκεται σε διάφορα ζητήματα απορρήτου, κάτι που συνέβαλε στη δυσφήμηση της εταιρείας. Ωστόσο η κίνηση της εταιρείας να ενταχθεί στον κόσμο του live shopping θα μπορούσε σίγουρα να αποβεί ιδιαίτερα ωφέλιμο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη της εταιρείας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.