24 Απρ 2024
READING

Τα νεότερα χαρακτηριστικά του Shopify

4 MIN READ

Τα νεότερα χαρακτηριστικά του Shopify

Τα νεότερα χαρακτηριστικά του Shopify

Το Shopify στοχεύει στη διεθνή ανάπτυξη, διευκολύνοντας τους εμπόρους να πωλούν παγκοσμίως από ένα ενιαίο κατάστημα.

Η εταιρεία έχει επεκτείνει τα εργαλεία διασυνοριακών πωλήσεων από το 2018, καθώς στοχεύει σε μια ως επί το πλείστον ανεκμετάλλευτη παγκόσμια αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου αξίας 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Επί του παρόντος, οι έμποροι του Shopify είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένοι στις αγγλόφωνες χώρες. Από τα 1,7 εκατομμύρια εμπόρους που χρησιμοποιούν το λογισμικό του για να πωλούν online, το 50% ήταν στις ΗΠΑ, το 8% στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 6% στην Αυστραλία το 2020.

Τα διασυνοριακά εργαλεία του Shopify περιλαμβάνουν επί του παρόντος τοπικά νομίσματα και μεθόδους πληρωμής, μετατροπές τιμών και τοπικούς τομείς ιστοτόπων σε τοπικές γλώσσες. Επιπλέον έχει ενσωματώσει την δυνατότητα πληρωμής μέσω του Alipay. Το Shopify έχει κάνει εφικτή την πρόσβαση στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου του για πάνω από 800.000 εταιρείες, θα επιτρέπει στους εμπόρους του στις ΗΠΑ να δέχονται πληρωμές μέσω Alipay πριν κυκλοφορήσουν τα προϊόντα τους στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, τη Νότια Κορέα, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές στο εγγύς μέλλον.

Τον Σεπτέμβριο, έθεσε αυτές τις λειτουργίες στο προσκήνιο σε έναν κεντρικό πίνακα ελέγχου που ονομάζεται Shopify Markets. Είναι μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εστίασης στις υπηρεσίες b-to-b. Όλες αυτές είναι στρατηγικές που στοχεύουν να δώσουν ώθηση στην εταιρεία εν μέσω επιβραδυνόμενης ανάπτυξης.

Κατά κάποιον τρόπο, η κίνηση αυτή είναι μια προσπάθεια να καταφέρει το Shopify να ανταγωνιστεί ορισμένες από τις μεγαλύτερες παλαιότερες πλατφόρμες. Η Salesforce, συγκεκριμένα, κοστίζει πέντε φορές περισσότερο από το Shopify. Οι αγορές θα κάνουν πολλές μάρκες να μετακινηθούν γρήγορα προς το Shopify.

Φαίνεται πως για πάνω από ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις παγκοσμίως, η καλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα για online λιανικό εμπόριο είναι το Shopify. Η ταχέως αναπτυσσόμενη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων και κερδών κατά το πρώτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 110% των εσόδων για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Μια συχνά παραμελημένη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου

Παρόλο που είναι ακόμα σε εξέλιξη, τα εργαλεία διασυνοριακών πωλήσεων του Shopify μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση ενός από τα μεγαλύτερα εμπόδια στη διεθνή επέκταση που αντιμετωπίζει η εταιρεία. Επί του παρόντος, οι έμποροι που θέλουν να πωλούν σε πολλές περιοχές αναγκάζονται να δημιουργούν νέα καταστήματα για κάθε χώρα στην οποία δραστηριοποιούνται για να αποφύγουν τα δαπανηρά τέλη. Αυτό είναι ένα επίπονο έργο με παγίδες γύρω από τη μετάφραση και τον εντοπισμό.

Εργαλεία όπως οι τοπικές μέθοδοι πληρωμής και περισσότερες γλώσσες θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων.Το Shopify δεν είναι το μόνο που στοχεύει στις διασυνοριακές πωλήσεις. Οι εταιρείες λογισμικού ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως η BigCommerce, έχουν επίσης διευκολύνει την τοπικοποίηση εισάγοντας πολλές από τις ίδιες ενσωματώσεις. Από την πλευρά της, η BigCommerce ισχυρίζεται ότι δέχεται τις περισσότερες μετατροπές από το Magento.

Υπάρχουν ακόμη τομείς στους οποίους οι οργανισμοί βλέπουν περιθώρια βελτίωσης. Το checkout του Shopify χρήζει βελτιώσεων.Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι η διαδικασία πληρωμής μπορεί να είναι η ίδια, ανεξάρτητα από μια τοπικοποιημένη βιτρίνα καταστήματος που αντιμετωπίζει τον πελάτη. Απλά, αλλά κρίσιμα χαρακτηριστικά, όπως μοναδικές εκπτώσεις ή προσφορές που αφορούν συγκεκριμένες χώρες, καταλήγουν να περνούν από το ίδιο back-end, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε να έχει πρόσβαση σε αυτά, παρά την τοποθεσία του.

Παρ’ όλα αυτά, το Shopify κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.Το κύριο πλεονέκτημα του Shopify έναντι των αντιπάλων του είναι ότι έχει γίνει συνώνυμο του ηλεκτρονικού εμπορίου για τους νεότερους επιχειρηματίες.Βέβαια, το 21% των καταστημάτων Shopify θεωρούνται παραπλανητικά για τους καταναλωτές. Οι απατεώνες που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν τους καταναλωτές μέσω του Shopify ξεκινούν συνήθως προσφέροντας δημοφιλή προϊόντα που βρίσκονται στο Amazon, σε άλλους ιστότοπους του Shopify ή στο Kickstarter.

Έτσι, μόλις οδηγήσουν τους επισκέπτες στον ιστότοπό τους Shopify, ο βομβαρδισμός συνεχίζεται με επιπλέον εκπτώσεις, δωρεάν αποστολή και λογότυπα από τις εταιρείες πιστωτικών καρτών για να προσελκύσουν αγορές.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι έχουν διακόψει χιλιάδες καταστήματα και η εταιρεία εργάζεται συνεχώς για να καταστήσει πιο δύσκολο το να εξαπατηθούν οι καταναλωτές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του Shopify.

Το Shopify επεκτείνεται και στον τομέα της ψυχαγωγίας μέσω μιας συνεργασίας με το Spotify. Αυτή η συνεργασία επιτρέπει στους μουσικούς να συνδέσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους στο Shopify με τις σελίδες τους στο Spotify.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.