27 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Σχεδόν το 20% των καταναλωτών σχεδιάζει να μετατοπίσει τις δαπάνες των Χριστουγεννιάτικων αγορών στο διαδίκτυο 

2 MIN READ

Έρευνα | Σχεδόν το 20% των καταναλωτών σχεδιάζει να μετατοπίσει τις δαπάνες των Χριστουγεννιάτικων αγορών στο διαδίκτυο 

Έρευνα | Σχεδόν το 20% των καταναλωτών σχεδιάζει να μετατοπίσει τις δαπάνες των Χριστουγεννιάτικων αγορών στο διαδίκτυο 

Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, περισσότεροι από το ένα τρίτο των αγοραστών στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι ανησυχούν ότι η ηλεκτρονική τους παραγγελία δεν θα φτάσει στην ώρα τους, σύμφωνα με νέα έρευνα που διεξήχθη από την Coresight Research. Ωστόσο ανεξάρτητα από τη δεδομένη ανησυχία το (78,2%) των καταναλωτών αναμένουν να αγοράσουν τα εορταστικά τους δώρα μέσω διαδικτύου για τη φετινή αγοραστική περίοδο. 

Πιο συγκεκριμένα σχεδόν τα δύο τρίτα (65,1%) των αγοραστών στις ΗΠΑ σχεδιάζουν να αγοράσουν τα δώρα τους από φυσικά καταστήματα την φετινή εορταστική περίοδο. Μεταξύ της κλίμακας των μεγάλων εισοδημάτων οι καταναλωτές που κερδίζουν από 100.000 έως 125.000 δολάρια, θα αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού, το οποίο θα πραγματοποιήσει τις αγορές του στα φυσικά καταστήματα αποτελώντας το (74%) του δείγματος. Ακολουθούν οι αγοραστές που κερδίζουν από $50.000 έως $74.999, με το (69,6%) από αυτούς να σχεδιάζει να πραγματοποιήσει τις αγορές του στα καταστήματα. 

Επιπλέον σχεδόν το (20%) των καταναλωτών σχεδιάζει να μετατοπίσει ένα μέρος ή το σύνολο των δαπανών του για φέτος από τα φυσικά καταστήματα στο διαδίκτυο, σε σύγκριση με το (11,6%) που σκοπεύει να στραφεί από την αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στο συμβατικό retailing. Εν μέσω της κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού, οι ανησυχίες σχετικά με το έλλειμμα των αποθεμάτων στα καταστήματα οδηγούν τους πελάτες στις διαδικτυακές αγορές την φετινή εορταστική περίοδο. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Deloitte το (75%) των αγοραστών ανησυχούν για τα προϊόντα που εξαντλούνται την εορταστική περίοδο, γεγονός που τους ώθησε να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους νωρίτερα φέτος. 

Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και σύμφωνα με μία έρευνα της Forrester εκτιμά ότι το (72%) των λιανικών πωλήσεων θα πραγματοποιηθεί στα καταστήματα μέχρι το 2024 που σημαίνει ότι τα φυσικά καταστήματα συνεχίζουν να αποτελούν το κύριο κανάλι αγορών, τουλάχιστον για τα επόμενα λίγα χρόνια.

Αν και η πανδημία συνεχίζει να δυσκολεύει τους λιανοπωλητές, η έρευνα αποδεικνύει ότι οι φετινές χριστουγεννιάτικες αγορές θα αυξηθούν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι πωλήσεις των χριστουγεννιάτικων αγορών για το 2021 θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά (11%) σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ παράλληλα οι εορταστικές πωλήσεις μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα αυξηθούν κατά (8,9%) αγγίζοντας τα 923 δισεκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.