19 Απρ 2024
READING

Το Shein κυριαρχεί με στρατηγική τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

3 MIN READ

Το Shein κυριαρχεί με στρατηγική τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Το Shein κυριαρχεί με στρατηγική τη διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης 

Το Shein είναι μια πολύ πετυχημένη εταιρεία, η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία χωρίς να το συνειδητοποιήσει σχεδόν κανείς. Έχει χαρακτηριστεί ως το “TikTok του ηλεκτρονικού εμπορίου” και φέρεται να είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο,  ενώ ξεπέρασε και το Amazon, αφού η εφαρμογή της είχε τις περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ. 

Για να παραμείνει ανταγωνιστικό, το Shein με στρατηγική για branding και διαφήμιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεπερνά τους ανταγωνιστές του εξαπλώνοντας τις καμπάνιες του σε διαφορετικά ηλικιακά κοινά.Κατά τη διάρκεια του 2021, η μάρκα είχε εξαπλάσιο μέσο αριθμό διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Επιπλέον, κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, το Shein κέρδισε 94% share-of-voice στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – δείκτης που αποτυπώνει την απήχηση που έχει και πόσο συζητείται στα social media. 

Το Shein έχει καταφέρει περισσότερο από όλα τα κοινά να κερδίσει τη προσοχή των έφηβων αγοραστών.Το Shein, δίνοντας μεγαλύτερη βάση στην Gen Z κατάφερε να κάνει μεγάλη πρόοδο, κάνοντας την “γρήγορη¨ μόδα να φαίνεται αργή. Ανέλυε τα δεδομένα πελατών για να ενημερώνει τα νεά σχέδια και προσθέτει περισσότερα από 1.000 νέα στυλ καθημερινά σε ταχύτητες που δεν καταφέρνουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές του. 

 Όμως, έχει αρχίσει να ασχολείται πολύ περισσότερο με τις μεγαλύτερες γενιές από ό,τι οι ομόλογοι του, στοχεύοντας σε ηλικίες 18-24 ετών μόνο κατά 44%. Αυτό το κάνει διότι γνωρίζει πως οι μεγαλύτερες γενιές είναι εκείνες που έχουν περισσότερα χρήματα, τα οποία θα μπορέσουν να διαθέσουν πιο εύκολα. Με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες που συμβαδίζουν με την άλλη σημαντική πληρωμένη επένδυση της μάρκας στα μέσα ενημέρωσης: τις χορηγούμενες αναρτήσεις από influencers.

Η τεχνογνωσία της Shein στο SEO και το marketing με influencers είναι βασικοί παράγοντες στην άνοδο της κυριαρχίας της, επειδή η μάρκα προσαρμόζεται στα στυλ που γίνονται viral στο TikTok, όπου διαθέτει 2,1 εκατομμύρια ακόλουθους και έχει 3 δισεκατομμύρια προβολές στα βίντεο με το hastag «Sheinhaul»

Ο ανταγωνισμός εντείνεται 

Από τον Μάιο του 2021, το Shein έφτασε σε αποτίμηση 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων και στην κορυφή των καταστημάτων εφαρμογών Google Play και IOS. Οι λήψεις εφαρμογών και οι επισκέψεις στον ιστότοπο του λιανοπωλητή ανέβηκαν γρήγορα κατά τη διάρκεια του 2020 και του 2021.Αρχικά, το Shein προσέφερε μια μοναδική πρόταση για τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης γρήγορης μόδας, όπως τα H&M, Zara ή Forever21. Η μάρκα διαθέτει πλέον χιλιάδες προϊόντα καθημερινά και είναι φθηνότερη.

Η εταιρεία πρόσφατα χρειάστηκε να ανακάμψει από μια περίοδο κατά την οποία κατηγορούνταν για έλλειψη διαφάνειας σχετικά με την αλυσίδα εφοδιασμού της. Η εταιρεία υποστήριζε ότι τα εργοστάσια της είναι πιστοποιημένα από τον International Organization for Standardization (ISO) και το Labor Standards Organization SA8000, όμως καμία εταιρεία δεν εξέδωσε πιστοποιητικό για το Shein, ενώ ταυτόχρονα παρατηρήθηκε ότι ο κολοσσός της fast fashion αγοράς διέγραφε τις αναφορές από την social ιστοσελίδα του.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.