Η Burger King αποτελεί εδώ και χρόνια βασικό στοιχείο της αμερικανικής και παγκόσμιας αγοράς fast food. Τώρα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις προσφορές των κουπονιών, ώστε να επενδύσει στην ψηφιακή τεχνολογία και τα μέσα ενημέρωσης για να αποκτήσει πιο “βιώσιμη ανάπτυξη”, παρά το γεγονός ότι παραδέχτηκε ότι τα βραχυπρόθεσμα οικονομικά μεγέθη θα μπορούσαν να δεχτούν πλήγμα.
Αυτή η κίνηση ενδεχομένως συνδυάζεται με την πρώτη απόπειρα rebrand σε περισσότερα από 20 χρόνια. Η εταιρία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει το rebrand που έκανε σε συνδυασμό με αυτή την στρατηγική απόφαση για να καταδείξει τη δέσμευσή της για “ψηφιακή έκφραση πρώτα”, μαζί με τις βελτιώσεις στην ποιότητα των τροφίμων της και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.
Ο γίγαντας των fast food προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην πλούσια κληρονομιά του και ταυτόχρονα να κοιτάξει προς ένα μέλλον που αναμένεται να είναι όλο και περισσότερο ψηφιακό. Με το μινιμαλιστικό λογότυπο και το τολμηρό χρώμα, τη γραμματοσειρά και τη συσκευασία, η αλυσίδα ελπίζει να ανταποκριθεί στην “εξέλιξη των καιρών”. Διάφοροι παράγοντες, όπως η πανδημία, το κίνημα Black Lives Matter και η στροφή προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, έχουν καταστήσει την ανανέωση των εμπορικών σημάτων αναγκαιότητα για τους εμπόρους που αναζητούν συνάφεια.
Μέσα στην πανδημία, οι εταιρείες τροφίμων ενέτειναν τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού τους. Επικεντρώθηκαν στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών τους για μέγιστη αποδοτικότητα και στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας στις αλυσίδες εφοδιασμού τους.
Η Restaurant Brands International (RBI), η μητρική εταιρεία του Burger King, δηλώνει ότι οι επενδύσεις και η ανάπτυξη των ψηφιακών δυνατοτήτων της θα είναι “κρίσιμες” για τα εστιατόριά της, δεσμευόμενη να αυξήσει την ανάπτυξη. Μάλιστα, η εταιρεία βλέπει προηγμένη ψηφιακή ανάπτυξη εκτός της αγοράς των ΗΠΑ και σκοπεύει να αναπτύξει το παγκόσμιο αποτύπωμά της. Η ανάπτυξη και η επένδυση πέρα από τις τεχνολογικές πλατφόρμες της εταιρίας αποτελεί βασική προτεραιότητα και πρόκειται να εξετάσει τις πιο προηγμένες ψηφιακές αγορές διεθνώς.
Περίπου το 90% των πωλήσεων των εμπορικών σημάτων της στη Νότια Κορέα και την Κίνα προέρχεται από ψηφιακά κανάλια, με την τελευταία ειδικότερα να κερδίζει το 50% από νεότερους πελάτες. Στη Γαλλία, την Ισπανία και τη Ρωσία πάνω από το ήμισυ των πωλήσεων προέρχεται από ψηφιακά κανάλια. Οι αγορές αυτές έχουν κοινά ισχυρά ψηφιακά στοιχεία, όπως για παράδειγμα προγράμματα πιστότητας.
Έχουν υιοθετήσει επίσης μια πανκαναλική προσέγγιση που χρησιμοποιεί την πληρωμή παραγγελιών μέσω κινητού, την παράδοση, τρίτους συνεργάτες, όλα αυτά για να διασφαλίσουν την εύκολη αλληλεπίδραση με τους καταναλωτές. Γι’ αυτό το λόγο η εταιρία έχει επικεντρωθεί στην αύξηση της εγγραφής νέων καταναλωτών στα προγράμματα επιβράβευσης, στη δημιουργία καλύτερων ψηφιακών εμπειριών σε όλους τους τρόπους εξυπηρέτησης, στην ενσωμάτωση με έναν αυξανόμενο αριθμό πλατφορμών και στη συνεχή βελτίωση των υποδομών.
Το Burger King εγκαινίασε το πρώτο πρόγραμμα επιβράβευσης στις ΗΠΑ, το Royal Perks, τον Σεπτέμβριο. Περίπου το 80% των ψηφιακών πελατών έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα επιβράβευσης.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.