28 Απρ 2024
READING

Τα νέα MacBook Pro είναι εδώ

3 MIN READ

Τα νέα MacBook Pro είναι εδώ

Τα νέα MacBook Pro είναι εδώ

Η Apple όταν κυκλοφορεί νέα προιόντα υπάρχει πάντα τεράστιο ενδιαφέρον από τους εκατομμύρια φανατικούς ακολούθους της παγκοσμίως.Και αυτό συμβαίνει είτε η εταιρεία παρουσίαζει νεο iPhone είτε παρουσιάζει υπολογιστές είτε οποιοδήποτε άλλο προιόν.Πρόσφατα η εταιρεία παρουσίασε τα νέα MacBook Pro και οι υπολογιστές είναι ήδη διαθέσιμοι στην Ελλάδα.

Οι νέοι επεξεργαστές Apple M1 Pro και Apple M1 Max ενσωματώνονται στα νέα MacBook Pro και φέρνουν το μέλλον στους φορητούς υπολογιστές.Οι καινούριοι υπολογιστές της σειράς MacBook Pro έφτασαν στην Ελλάδα και ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της χρήσης ενός φορητού υπολογιστή, όπως τα γνωρίζαμε έως σήμερα. Τα νέα μοντέλα διατίθενται με οθόνη 14 και 16-ιντσών.

Η Apple εισήγαγε τον πρώτο M1 επεξεργαστή τον Νοέμβρη του 2020 και άνοιξε τον δρόμο για μία νέα γενιά φορητών υπολογιστών που προσφέρουν ασυναγώνιστη ισχύ και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση. 

Στο φετινό της “Unleashed” event που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτώβρη ανακοινώθηκε η κυκλοφορία των νέων, επανασχεδιασμένων επεξεργαστών M1 Pro και M1 Max με αρχιτεκτονική system-on-a-chip (SoC). Ο όρος αφορά σε ένα ενιαίο σύστημα επεξεργασίας, που περιλαμβάνει βασικά κομμάτια hardware, όπως η μνήμη, σε ένα μικροσκοπικό chip. Ο συνδυασμός αυτός εξοικονομεί χώρο, κόστος και κατανάλωση ενέργειας. 

Ειδικότερα, ενσωματώνουν CPU έως 10-πυρήνων, GPU έως 32-πυρήνων και 57 εκατομμύρια transistors στο M1 Max chip. Σύμφωνα με τον τεχνολογικό κολοσσό αποτελούν τους ισχυρότερους επεξεργαστές που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε laptop, ενώ καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια από έναν PC φορητό υπολογιστή. Η αυτονομία τους είναι πραγματικά εντυπωσιακή με έως 21 ώρες διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας. 

Τα δύο μοντέλα διαθέτουν Liquid Retina XDR οθόνη με σχεδιασμό από άκρη σε άκρη και ProMotion με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Επίσης, η μπροστινή κάμερα είναι 1080p, ενώ επέστρεψαν τα φυσικά πλήκτρα λειτουργιών. Επιπλέον, ενσωμάτωνουν μία σειρά από θύρες, οι οποίες προσφέρουν ό,τι μπορεί να χρειαστεί σε συνδεσιμότητα ένας χρήστης. Η μαγνητική φόρτιση MagSafe τεχνολογίας έγινε, επίσης, διαθέσιμη στη νέα σειρά. 

Τα νέα chipsets ενσωματώνουν τελευταίας γενιάς Neural Engine επεξεργαστή μηχανικής εκμάθησης 16-πυρήνων, προσφέρουν έως 4x ταχύτερη απόδοση γραφικών σε σχέση με τον M1 επεξεργαστή και είναι έως 13x γρηγορότεροι σε rendering του Final Cut Pro. Τέλος, σε συνδυασμό με έως 64GB ενιαία μνήμη τα νέα MacBook Pro παρέχουν επαναστατικές επιδόσεις για τον απαιτητικό αλλά και το μέσο χρήστη. 

Η σειρά MacBook Pro έχει σχεδιαστεί τόσο για προγραμματιστές, φωτογράφους, κινηματογραφιστές, καλλιτέχνες 3D, επιστήμονες, παραγωγούς μουσικής όσο και για το χρήστη που απλά επιθυμεί τον καλύτερο φορητό υπολογιστή με επιδόσεις που ξαφνιάζουν. Υποστηρίζουν ροές εργασίας που ήταν πραγματικά αδιανόητες έως τώρα σε έναν φορητό υπολογιστή και θέτουν ψηλά τον πήχη για το ανταγωνισμό. 

Τα νέα MacBook Pro για ακόμη μία φορά ξεπερνούν τις προσδοκίες και αναμένεται να αγαπηθούν όπως οι προηγούμενες εκδόσεις αφού είναι σχεδιαστικά άρτια, τεχνολογικά προηγμένα και κατάλληλα για επαγγελματική η ιδιωτική χρήση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.