25 Απρ 2024
READING

Έρευνα ΗΠΑ | Οι φετινές καταναλωτικές δαπάνες την περίοδο των εορτών θα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων χρόνων  

3 MIN READ

Έρευνα ΗΠΑ | Οι φετινές καταναλωτικές δαπάνες την περίοδο των εορτών θα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων χρόνων  

Έρευνα ΗΠΑ | Οι φετινές καταναλωτικές δαπάνες την περίοδο των εορτών θα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων χρόνων  

Σύμφωνα με προβλέψεις, οι δαπάνες την περίοδο των εορτών στις ΗΠΑ θα είναι οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί, καθώς η National Retail Federation (NRF) ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι οι πωλήσεις των χριστουγεννιάτικων αγορών κατά τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα αυξηθούν από (8,5%) σε (10,5%) και από 843,4 δισεκατομμύρια σε 859 δισεκατομμύρια δολάρια για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η πρόβλεψη των χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος της NRF βασίζεται σε μία σειρά πρωτογενών δεδομένων και δεικτών όπως είναι η απασχόληση, οι μισθοί, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, το διαθέσιμο εισόδημα, η καταναλωτική πίστη, οι προηγούμενες λιανικές πωλήσεις καθώς και η εποχικότητα.

Ανεξάρτητα από την πανδημία, το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού δήλωσε ότι συνήθως ξεπερνά τον προϋπολογισμό του κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών, έτσι και φέτος.Αδιαμφισβήτητα υφίσταται σημαντική άνοδος των φετινών εορταστικών αγορών, αφού οι καταναλωτές βρίσκονται σε πολύ ευνοϊκή θέση τους τελευταίους μήνες του έτους, καθώς το εισόδημα αυξάνεται και οι ισολογισμοί των νοικοκυριών δεν ήταν ποτέ πιο ισχυροί λόγω των ενισχύσεων από το κράτος. Την ίδια στιγμή οι retailers πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού τους διαθέτοντας αρκετά χρήματα, για να διασφαλίσουν ότι έχουν αρκετά προϊόντα στα ράφια τους ώστε να καταφέρουν να καλύψουν τη δεδομένη στιγμή την εξαιρετική ζήτηση των καταναλωτών. 

Οι ηλεκτρονικές αγορές αυξάνονται κατά 15%

Η NRF αναμένει ότι τόσο οι διαδικτυακές και όσο και άλλες non-store πωλήσεις, θα αυξηθούν μεταξύ (11%-15%) αγγίζοντας τα 226,2 δισεκατομμύρια δολάρια κυρίως εξαιτίας των διαδικτυακών αγορών. Συγκριτικά ο αριθμός αυτός αυξάνεται από 196,7 δισεκατομμύρια δολάρια που κυμαίνονταν το 2020.Πέρυσι σημειώθηκε εκπληκτική ανάπτυξη στα ψηφιακά κανάλια, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στις ηλεκτρονικές αγορές για να καλύψουν τις ανάγκες των Χριστουγέννων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο θα εξακολουθεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, όσο αφορά τα νοικοκυριά αναμένεται να στραφούν περισσότερο τα φυσικά καταστήματα επιδιώκοντας μία πιο παραδοσιακή αγοραστική εμπειρία για την φετινή εορταστική περίοδο. 

Το πρόβλημα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα γίνει περισσότερο αισθητό αργότερα 

Οι διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με την πανδημία έχουν προκαλέσει ελλείψεις εμπορευμάτων. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι καταναλωτές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους αρκετά νωρίτερα φέτος, τα αποθέματα μπορεί να εξαντληθούν νωρίτερα και να δημιουργηθούν ελλείψεις τις τελευταίες εβδομάδες της αγοραστικής περιόδου. Ωστόσο εάν οι retailers μπορούν να διατηρήσουν τα προϊόντα στα ράφια και τα εμπορεύματα καταφέρουν να φτάσουν πριν από τα Χριστούγεννα, τότε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια εκπληκτική εορταστική περίοδος εκπτώσεων. 

Επιπλέον η NRF αναμένει ότι οι retailers θα προσλάβουν από 500.000 έως 665.000 εποχικούς εργαζομένους. Αυτό συγκρίνεται με τον αριθμό των 486.000 εποχικών προσλήψεων το 2020. Παρόλα αυτά ορισμένες από τις συγκεκριμένες προσλήψεις μπορεί να αναβλήθηκαν τον Οκτώβριο, καθώς πολλοί έμποροι λιανικής ενθάρρυναν τα νοικοκυριά να ψωνίσουν νωρίς, ώστε να αποφευχθεί με αυτό τον τρόπο το ζήτημα της έλλειψης των αποθεμάτων αλλά και η καθυστέρηση των αποστολών. Οι retailers έχουν ανακοινώσει ότι υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας σε φυσικά καταστήματα, αποθήκες καθώς και κέντρα διανομής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.