24 Απρ 2024
READING

Η άνοδος της τιμής του βαμβακιού θα καταφέρει να επηρεάσει τη Levi’s; 

3 MIN READ

Η άνοδος της τιμής του βαμβακιού θα καταφέρει να επηρεάσει τη Levi’s; 

Η άνοδος της τιμής του βαμβακιού θα καταφέρει να επηρεάσει τη Levi’s; 

Το διάσημο brand denim ρούχων έχει επωφεληθεί ιδιαίτερα από την άνοδο των πωλήσεων των πιο casual ρούχων όπως είναι τα jeans ειδικά την περίοδο της πανδημίας αυξάνοντας αισθητά τα έσοδα της εταιρείας σε όλα τα κανάλια.

Η εταιρεία κινήθηκε έχοντας ως γνώμονα ορισμένες αξίες, όπως είναι η βιωσιμότητα και η χρήση εναλλακτικών υλικών, η τεχνολογική ανάπτυξη σε τομείς όπως είναι η ταχύτητα στην αγορά, η σύλληψη ιδεών καθώς και το τελικό προϊόν και τέλος η δημιουργία μίας ιδιαίτερης σχέσης με τους πελάτες της προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και παράλληλα εστιάζοντας στην άνοδο των direct-to-consumer πωλήσεων τόσο μέσω του διαδικτύου όσο και μέσω των αγορών στα φυσικά καταστήματα. 

Γενικά η Levi’s χρησιμοποιεί δύο κιλά βαμβάκι σε κάθε παντελόνι που δημιουργεί. Ωστόσο οι executives της εταιρείας κατέρριψαν τις ανησυχίες σχετικά με την αύξηση των τιμών του βαμβακιού, υποστηρίζοντας ότι έχουν ήδη προβεί στην αγορά πρωτων υλών ενώ παράλληλα η εταιρεία έχει την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθει οικονομικά στο μέλλον εφόσον αυξηθεί το κόστος αγοράς βαμβακιού. 

Οι αλυσίδες εφοδιασμού βρίσκονται σε αναταραχή καθώς η κορυφαία πρώτη ύλη παραγωγής των ειδών της Levi’s έφτασε το υψηλότερο κόστος των τελευταίων δέκα ετών αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι τιμές του βαμβακιού αυξήθηκαν κατά (16%), μία άνοδος που σχετίζεται με εικασίες ότι η ζήτηση της κινέζικης αγοράς για εισαγωγές βαμβακιού συνεχώς είναι αδιαμφισβήτητα φανερή. Η σταθερότητα της εταιρείας στην αλυσίδα εφοδιασμού έχει λειτουργήσει με ιδιαίτερα αποδοτικό τρόπο για την εταιρεία καθώς οι διαπραγματεύσεις της με τους προμηθευτές βρίσκονται υπό έλεγχο. Η Levi’s λαμβάνει τις πρώτες ύλες της από 24 χώρες, εκ των οποίων καμία χώρα δεν της παρέχει πρώτες ύλες που να ξεπερνούν το (20%) των συνολικών αναγκών  της. 

Η Levi’s έχει βιώσει μια αναγέννηση στην αγορά του denim. Οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ψωνίσουν τις μάρκες που εμπιστεύονται και αγαπούν. Ταυτόχρονα, η παγκόσμια υιοθέτηση του casualization, η οποία ξεκίνησε πριν από την πανδημία, συνεχίζει να αυξάνει τη δημοτικότητά της και οι καταναλωτές αγκαλιάζουν την άνεση στα ρούχα  καθώς αρχίζουν και πάλι να κυκλοφορούν. Τα προϊόντα που έχουν υψηλή ζήτηση χαρακτηρίζονται, γενικά, από πιο χαλαρή εφαρμογή.

Επιπλέον κάτι που συνέβαλε σημαντικά στην ανοδική πορεία της μάρκας και των εσόδων της ήταν οι ενέργειες στο τομέα της μεταπώλησης καθώς και οι διάφορες εξαγορές όπως αυτή του brand Beyond Yoga, διότι η αγορά των αθλητικών ρούχων έχει γίνει μέρος του συνολικότερου τρόπου ζωής και αυτή η αλλαγή στις συνήθειες των ανθρώπων δίνει πάρα πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.