19 Απρ 2024
READING

Η Reebok οικοδομεί τη νέα κατεύθυνση της μάρκας με την τελευταία καμπάνια 

3 MIN READ

Η Reebok οικοδομεί τη νέα κατεύθυνση της μάρκας με την τελευταία καμπάνια 

Η Reebok οικοδομεί τη νέα κατεύθυνση της μάρκας με την τελευταία καμπάνια 

Η Reebok βρίσκεται σε μια διαδικασία να επανεφεύρει το brand της καθώς ετοιμάζεται να διαχωριστεί από τη μητρική εταιρεία Adidas.Καθώς προσπαθεί να οικοδομήσει μια νέα κατεύθυνση της μάρκας, η Reebok κυκλοφόρησε πρόσφατα μια καμπάνια γύρω από τη νέα γυναικεία συλλογή της με τίτλο “Radicalm” που “συνεχίζει την αφήγηση της μάρκας.

Στην ταινία μικρού μήκους της, η μάρκα αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς μονολόγους των καταναλωτών με ένα voiceover που αναρωτιέται από το “φαίνονται καλά αυτά τα παπούτσια στα πόδια μου” μέχρι το “πού τελειώνουν τα πόδια μου και πού αρχίζει η γη;”. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για μια αναγνώριση ότι οι σκέψεις των πελατών μπορούν να αλλάξουν από βαθιές σε επιφανειακές μέσα στο ίδιο λεπτό.

Η εταιρία ήθελε την ευκαιρία να σχετιστεί με τους ανθρώπους σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο αναγνωρίζοντας ότι οι εσωτερικές σκέψεις όλων είναι σημαντικές και αυθεντικές όσο “βαρύγδουπες” ή ασήμαντες κι αν είναι. Με αυτόν τον τρόπο, ελπίζει ότι η αναγνώριση της απορίας και της ανησυχίας της ταινίας, χωρίς να ισχυρίζεται ότι έχει όλες τις λύσεις, οδηγεί σε μια αίσθηση ηρεμίας και αισιοδοξίας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν η μουσικός Joyce Wrice και η επιχειρηματίας Candice Craig και εξερευνά την έννοια της “ριζοσπαστικής ηρεμίας”.

Η Reebok έγινε γνωστή σε μεγάλο βαθμό από το γυναικείο κίνημα αερόμπικ, αλλά απομακρύνθηκε από αυτές τις καταβολές καθώς κέρδισε δημοτικότητα, διευρύνοντας τη δραστηριότητά της σε ένα γενικευμένο αθλητικό προϊόν. Υπό την Adidas, συρρικνώθηκε για να επικεντρωθεί στην αγορά γυμναστικής αλλά νωρίτερα φέτος δήλωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί και πάλι στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό.

Η Reebok προοριζόταν να είναι η εταιρία που θα κατάφερνε να παραμερίσει την Nike και, όντως στη δεκαετία του ’80, η Reebok ήταν για ένα διάστημα η κορυφαία αθλητική μάρκα. Το γεγονός ότι η Reebok έγινε νούμερο ένα έπιασε τη Nike εντελώς απροετοίμαστη και, στη συνέχεια, η Nike ανασυντάχθηκε, συνεργάστηκε με τον πολύ γνωστό, εκείνη την εποχή, μπασκετμπολίστα Michael Jordan και έκτοτε κατοχύρωσε την πρωτιά της από τη Reebok. 

Τα τελευταία έτη η Reebok σημείωσε μειωμένα κέρδη με μεγάλη διαφορά από την Nike και τώρα η μάρκα είναι έτοιμη να πωληθεί από την Adidas, μετά το ιστορικό μειωμένης απόδοσης της. Η Adidas αγόρασε τη Reebok  το 2006 για να βοηθήσει στον ανταγωνισμό με την  αντίπαλο Nike, αλλά οι υποτονικές επιδόσεις της προκάλεσαν επανειλημμένες εκκλήσεις από τους επενδυτές για την πώληση της μάρκας, όπως και έγινε.

Η Reebok ανακοίνωσε ότι εξαγοράζεται από την Authentic Brands Group τον Αύγουστο και, λίγους μήνες πριν από αυτό, δημοσίευσε την πρώτη ματιά στη νέα κατεύθυνση της μάρκας της. Μετά από αυτές τις αλλαγές, η Reebok έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί και πάλι σε νέες κατηγορίες και η Authentic Brands τον Αύγουστο σημείωσε ότι θα διατηρήσει το αποτύπωμα της εταιρείας σε όλα τα κανάλια λιανικής, χονδρικής και ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ωστόσο, η μάρκα έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει για να κερδίσει ξανά τη θέση της στη ζωή των καταναλωτών, αλλά και τη θέση που είχε κάποτε στην κορυφή του πίνακα των αθλητικών εμπορικών σημάτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.