25 Απρ 2024
READING

Εξαιρετικό το συνέδριο της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) για την “Εγκάρδια Ηγεσία”

5 MIN READ

Εξαιρετικό το συνέδριο της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) για την “Εγκάρδια Ηγεσία”

Εξαιρετικό το συνέδριο της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) για την “Εγκάρδια Ηγεσία”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο υβριδικό συνέδριο της Εταιρίας Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) για την “Εγκάρδια Ηγεσία”.Το 32ο Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2021 και μια σειρά από διακεκριμένους και ξεχωριστούς ομιλητές έδωσαν παραδείγματα ηγεσίας και μοιράστηκαν γνώση για ένα θέμα που απασχολεί τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο όπως και στην χώρα μας

Με κεντρικό θέμα τον ρόλο της εμπιστοσύνης στην δημιουργία ισχυρών οργανισμών και παραγωγικών επιχειρήσεων καθώς και τη σημασία της σφυρηλάτησης ουσιαστικών σχέσεων μεταξύ ηγεσίας και συνεργατών, η ΕΑΣΕ πραγματοποίησε το 32ο Συνέδριο Ηγεσίας της το οποίο ήταν εξαιρετικό και πολύ ενδιαφέρον.

Η Εταιρία Ανώτατων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) επέλεξε πολύ εύστοχα ένα θέμα που αφορά όλες τις επιχειρήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει με πολύ γρήγορη ταχύτητα.Σε ένα κόσμο που όλα γίνονται αλγόριθμοι η ανθρώπινη διάσταση της ηγεσίας παραμένει επίκαιρη και αποφασιστικής σημασίας.Η διοίκηση της ΕΑΣΕ υπό την προεδρία του Βασίλη Ραμπάτ και όλη η ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης έκαναν εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας ένα θέμα τόσο επίκαιρο και κρίσιμο για την επιτυχία ανθρώπων και επιχειρήσεων.

Σε μία εποχή πολλαπλών προκλήσεων λόγω των διεθνών συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, οι ηγέτες των ελληνικών επιχειρήσεων, για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στον ρόλο τους, καλούνται να αναπτύξουν μια σειρά από χαρακτηριστικά και δεξιότητες.Ο ιδανικός ηγέτης θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εμπνεύσει και να κινητοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό, ειδικότερα τις νεότερες γενιές καθώς αυτές θα αποτελέσουν τις επόμενες γενιές ηγετών που θα διαχειριστούν τις τύχες επιχειρήσεων σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.

Ανάμεσα στους παγκοσμίου φήμης ομιλητές η Carol Kauffman, διάσημη Leadership Coach και μια εκ των 8 κορυφαίων coaches στον κόσμο από τους Thinkers 50 μίλησε για την συμπόνοια αλλά και τις σκληρές αποφάσεις που ένας ηγέτης καλειται να πάρει.Ο Emannuel Gobillot, συγγραφέας, σύμβουλος επιχειρήσεων και ένας από τους πιο περιζήτητους ομιλητές στην Ευρώπη σε θέματα ηγεσίας παρουσίασε τις αλλαγές που έχουν συμβεί σε ένα νέο ψηφιακό κόσμο ενώ η επικοινωνία παραμένει σημαντική προτεραιότητα και ανάγκη.

Σε ένα panel , τρεις Έλληνες πολύ ενδιαφέροντες ομιλητές από πολύ διαφορετικούς κόσμους αλλά με μια κοινή οπτική και αντίληψη μίλησαν για τις εμπειρίες τους αλλά και μοιράστηκαν την γνώση τους.Οι Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts, Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Pharmaceuticals και η Λένα Τριαντογιάννη, Partner & Cohead της Egon Zehnder’s alliance with Mobius είχαν εξαιρετικές ομιλίες και πολύ ενδιαφέροντα διάλογο για τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει μέσα από την πορεία τους αλλά και αυτά που έρχονται σε ένα μέλλον που φαίνεται να είναι συναρπαστικό αλλά και αρκετά διαφορετικό.

Την 1η ημέρα έκλεισε ο συναρπαστικός Alain Goudsmet, Director of Mentally Fit Institute, Mental Coach οποίος μέσα από το παράδειγμα του αθλητισμού παρουσίασε τον τρόπο και την προσέγγιση για την κατάκτηση στόχων και επιδόσεων μέσα από την ψυχική και πνευματική υποστήριξη ομάδων και αθλητών.

Η δεύτερη ημέρα ήταν επίσης εξαιρετική με εμπνευσμένες ομιλίες από ομιλητές από διαφορετικούς χώρους και με διαφορετικές πορείες αλλά που πάντα είχαν στο επίκεντρο την ανθρώπινη διάσταση.

Ο πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος, Συγγραφέας, διδάκτορας θεολογίας ΑΠΘ,
Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και ο κ.Αθανάσιος Αλεξανδρίδης ∆ιδάκτωρ της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρίας, Συγγραφέας παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο και από διαφορετική οπτική την ζωή με την αναζήτησή του νοήματος και τις αβεβαιότητες που την κατακλύζουν.

Την 2η ημέρα έκλεισε η Λίνα Νικολακοπούλου, Στιχουργός η οποία υπό το πρίσμα του τίτλου ενός διαχρονικού τραγουδιού της, “Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα”, μίλησε για όλα έχουν τελικά σημασία τα οποία αρκετές φορές τα ξεχνάμε εστιάζοντας σε μικρά και ασήμαντα.Το συντονισμό της συζήτησης έκανε ο Δρ. Λευτέρης Αναστασάκης Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS AE.

Το κλείσιμο του συνεδρίου έκανε ο Γιάννης Αναστασόπουλος, Σύμβουλος Διοίκησης ΕΑΣΕ, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου και “φωτίζοντας” τα ευρήματα από τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις.

Ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας, καθηγητής Παν. Κύπρου & Warwick ως συντονιστής του συνεδρίου και ο Δρ. Λευτέρης Αναστασάκης Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS AE  ως Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου συνέβαλλαν αποφαστικά στην επιτυχία του.

Συνολικά το συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία αφού η εύστοχη επιλογή του κεντρικού θέματος σε συνδυασμό με εξαιρετικούς ομιλητές δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο για προβληματισμό και έμπνευση.

Το 32ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ υποστηρίξαν οι εταιρίες:

Χρυσός Χορηγός: AUDI

Χορηγοί: AVIS, CHIPITA, EDENRED, G-LOGIC, GREEN PROPERTIES, XEROX, ΟΤΕ

Υποστηρικτές: AIG, DUNAPACK PACKAGING ΕΛΛΑΣ, HYUNDAI ELEVATOR CO., LINKAGE, PRIORITY, UNISON, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσημος Πάροχος Μεταφορών: DHL

Χορηγοί Επικοινωνίας: KARIERA, THETOTALBUSINESS, ΕΠΙΧΕΙΡΩ

Βασίλης Ραμπάτ, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΑΣΕ
Carol Kauffman Founder of the Institute of Coaching, Harvard Medical School Renowned Leadership Coaching Expert
Emmanuel Gobillot Author, Consultant, Leadership expert best-known as ‘the first leadership guru for the digital generation’
Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος, Aldemar Resorts
Πασχάλης Αποστολίδης, Διευθύνων Σύμβουλος, AbbVie Pharmaceuticals SA
Λένα Τριαντογιάννη, Partner & Cohead of Egon Zehnder’s alliance with Mobius
Alain Goudsmet Director of Mentally Fit Institute, Mental Coach
πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος Συγγραφέας, διδάκτορας θεολογίας ΑΠΘ, Καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
Αθανάσιος Αλεξανδρίδης ∆ιδάκτωρ της Ιατρικής και της Φιλοσοφικής, Ψυχίατρος, Παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχοσωματικής Εταιρίας, Συγγραφέας
Λίνα Νικολακοπούλου
Στιχουργός
Γιάννης Αναστασόπουλος Σύμβουλος Διοίκησης ΕΑΣΕ
Χαρίδημος Κ. Τσούκας, καθηγητής Παν. Κύπρου & Warwick
Δρ. Λευτέρης Αναστασάκης Αντιπρόεδρος ΔΣ, PRIORITY QUALITY CONSULTANTS AE Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου
Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.