28 Απρ 2024
READING

Η νέα συνεργασία του Shopify με το Spotify ενώνει τον κόσμο του εμπορίου με την ψυχαγωγία

4 MIN READ

Η νέα συνεργασία του Shopify με το Spotify ενώνει τον κόσμο του εμπορίου με την ψυχαγωγία

Η νέα συνεργασία του Shopify με το Spotify ενώνει τον κόσμο του εμπορίου με την ψυχαγωγία

Πρόσφατα, το Shopify ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με την πλατφόρμα ροής μουσικής Spotify, επιτρέποντας στους μουσικούς να συνδέσουν τις βιτρίνες των καταστημάτων τους στο Shopify με τις σελίδες τους στο Spotify. 

Tο Spotify είναι η πιο δημοφιλής συνδρομητική υπηρεσία ροής ήχου στον κόσμο και αυτό το καθιστά το απόλυτο μέρος για να δημιουργήσουν οι καλλιτέχνες τη βάση των θαυμαστών τους. Για τους θαυμαστές, αυτό σημαίνει οτι θα μπορούν να αλληλεπιδρούν με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες, να κάνουν συζητήσεις με άλλους θαυμαστές τους και γενικώς να εμπλέκονται όσο των δυνατόν περισσότερο.

Το Spotify for Artists επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέων εργαλείων και πόρων που βοηθούν τους καλλιτέχνες να μετατρέψουν τους ακροατές σε θαυμαστές, τους θαυμαστές σε superfans και, τελικά, να κερδίζουν περισσότερα – όχι μόνο μέσω της μουσικής, αλλά και μέσω εμπορίου, εισιτηρίων και πολλά άλλα. Στο πλαίσιο αυτής της συνεχιζόμενης προσπάθειας, πραγματοποιήθηκε και η νέα ενοποίηση με το Shopify, δίνοντας στους καλλιτέχνες ακόμα περισσότερες ευκαιρίες να αναπτύξουν πρόσθετες ροές εσόδων, όπως το εμπόριο. To Shopify είναι μια πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου για ηλεκτρονικά καταστήματα και συστήματα λιανικής πώλησης.

Αυτή δεν είναι η μόνη εμπορική συνεργασία του Spotify.  Ωστόσο,  αυτό που ελπίζει το Shopify είναι να βοηθήσει τους καλλιτέχνες να μετακινηθούν από τις εφάπαξ πωλήσεις μουσικών έργων στο Spotify προς πλήρως ολοκληρωμένες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου που συνδέονται με κάθε διαδικτυακή τους παρουσία. Επί του παρόντος, το Shopify έχει περίπου 1.000 καλλιτέχνες στην πλατφόρμα του και αναμένει ότι η συνεργασία με το Spotify θα αυξήσει αυτόν τον αριθμό.

Το Spotify θεωρεί ότι οι καλλιτέχνες είναι από τους πιο δημιουργικούς επιχειρηματίες. Παράγουν τα δικά τους κομμάτια, παράγουν άλμπουμ, κινούνται από συναυλία σε συναυλία και προσελκύουν μεγάλες ομάδες ακροατών και θαυμαστών. Ωστόσο, το εμπόριο των καλλιτεχνών δεν αφορά μόνο τα έσοδα, αλλά και τη σύνδεση. Οι θαυμαστές ερωτεύονται τους καλλιτέχνες και τα εμπορικά τους σήματα και αναζητούν πολύ περισσότερους τρόπους για να εμπλακούν. Έτσι, το Shopify έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα εφαρμογών που μπορούν να βοηθήσουν κάθε νέο επιχειρηματία που μόλις εισέρχεται στο εμπόριο να δημιουργήσει εμπορεύματα ή να δημιουργήσει προϊόντα. 

Για παράδειγμα, ένας καλλιτέχνης που κυκλοφορεί ένα νέο άλμπουμ μπορεί να επιθυμεί να διαθέσει πρόσθετα εμπορεύματα συγχρονισμένα με αυτό το άλμπουμ. Με το Shopify, είναι σε θέση να κάνει πράγματα όπως οι πωλήσεις και μπορεί να προσφέρει στους θαυμαστές αποκλειστικές προσφορές ή εκπτώσεις, ενημερώσεις για τις επόμενες συναυλίες και άλλα. Σε σύγκριση με τις τρέχουσες επιλογές που έχουν οι καλλιτέχνες, θα έχουν πλέον πολύ μεγαλύτερο έλεγχο και ευελιξία όσον αφορά τους τύπους προϊόντων που παρουσιάζουν και τη διαχείρηση τους.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος μιας μεγάλης προσπάθειας του Shopify να συνδυάσει την ψυχαγωγία με το εμπόριο. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, το Shopify δημιούργησε την εσωτερική πλατφόρμα αγορών του Netflix, επέκτεινε τη συνεργασία του με το TikTok σε αγορές εντός της εφαρμογής και επαναπροσδιόρισε τις δυνατότητες αγορών του Instagram, του Facebook και του Pinterest, καθώς και συνεργασία με το Google. Έχει δηλωθεί ότι μακροπρόθεσμα, ελπίζει να συνεχίσει να εξαπλώνει τις προσφορές του τόσο σε πλατφόρμες streaming όσο και σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο των ευρύτερων προσπαθειών του για την κερδοφορία των διαδικτυακών δημιουργών.

Το Shopify θεωρεί ότι δημιουργοί είναι η επόμενη γενιά επιχειρηματιών και επιθυμεί να τους δώσει τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν πραγματικά πολυκαναλικό εμπόριο. Ουσιαστικά επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα στους δημιουργούς και τους επιχειρηματίες να προσεγγίσουν τους αγοραστές σε όλα τα πιθανά κανάλια και οι ενδείξεις υπαγορεύουν ότι αυτό έχει αποτέλεσμα.

Το Shopify τονίζει ότι αυτή η διασταύρωση του εμπορίου και της ψυχαγωγίας είναι κάτι πολύ καινούργιο και υπάρχουν πολλά να εξερευνήσει. Η εταιρία σκοπεύει να δοκιμάζει και να μαθαίνει πραγματικά τι θα βοηθήσει τους εμπόρους, τι θα βοηθήσει τους καλλιτέχνες και τι θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία για τους καταναλωτές μέσα από αυτή τη διαδικασία. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.