27 Απρ 2024
READING

Το Spotify προσφέρει πρόσβαση στη δημοσίευση podcast με βίντεο

4 MIN READ

Το Spotify προσφέρει πρόσβαση στη δημοσίευση podcast με βίντεο

Το Spotify προσφέρει πρόσβαση στη δημοσίευση podcast με βίντεο

Πολλοί οπαδοί των podcasts αγαπούν να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους podcasts όσο και να τα ακούνε. Μέσω αυτών των οπτικών μέσων, οι οπαδοί μπορούν να γνωρίσουν ακόμα καλύτερα τους αγαπημένους τους οικοδεσπότες podcast και οι δημιουργοί μπορούν να συνδεθούν βαθύτερα με το κοινό τους. Πρόσφατα, το Spotify ανακοίνωσε ότι εισάγει ένα νέο εργαλείο για τους δημιουργούς που θα τους επιτρέπει να αρχίσουν να δημοσιεύουν τα βίντεο podcasts τους στην υπηρεσία της.

Το εργαλείο θα παρέχεται από την πλατφόρμα δημιουργίας podcasts της εταιρείας Anchor και πλέον οι ακροατές σε όλες τις αγορές όπου υποστηρίζονται podcasts θα μπορούν να ακούν ή να παρακολουθούν αυτά τα podcasts καθώς η λειτουργία θα αναπτύσσεται.

Πλατφόρμα Anchor

Το Anchor είναι μια δωρεάν, φιλική προς τους αρχάριους πλατφόρμα για τη δημιουργία podcast, η οποία περιέχει εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες να ηχογραφούν και να επεξεργάζονται ήχο, να τον οργανώνουν σε επεισόδια podcast, να δημοσιεύουν podcast σε πλατφόρμες ακρόασης και να εκμεταλλεύονται το περιεχόμενο συλλέγοντας συνεισφορές ακροατών ή προσθέτοντας διαφημίσεις στα επεισόδια. 

Τα προηγούμενα χρόνια, το Spotify προσπάθησε και απέτυχε να επεκταθεί στο χώρο του βίντεο. Οι πρώτες προσπάθειές του σε πρωτότυπα βίντεο πριν από μισή δεκαετία απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό και η εταιρεία ανέβαλε τα σχέδιά της για βίντεο για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλά πιο πρόσφατα, η εταιρεία σηματοδότησε το πιθανό ενδιαφέρον της να επιστρέψει στο βίντεο.

Πέρυσι, υπήρχε η δυνατότητα βίντεο podcast μόνο για ένα επιλεγμένο σύνολο δημιουργών. Τότε, το Spotify δήλωσε ότι η πρώτη του σειρά βίντεο podcasts περιελάμβανε τα Spotify Originals αποκλειστικά, καθώς και κάποια podcasts τρίτων. Αλλά δεν υπήρχε τρόπος για οποιονδήποτε δημιουργό να δημοσιεύσει βίντεο στην υπηρεσία. Αντ’ αυτού, θα έπρεπε να στραφούν σε άλλες πλατφόρμες βίντεο, όπως το YouTube.

Πλέον, με το Anchor, οι δημιουργοί θα μπορούν να ανεβάζουν τα βίντεό τους μέσω του λογαριασμού τους, όπως δημιουργούν και δημοσιεύουν έως τώρα επεισόδια ήχου. Μετά τη δημοσίευση, οι ακροατές μπορούν να ακούνε τα podcasts σε όλες τις πλατφόρμες, μεταξύ άλλων μέσω της εφαρμογής Spotify για κινητά και της εφαρμογής για υπολογιστές. 

Οι δημιουργοί podcasts κερδίζουν

Οι δημιουργοί θα μπορούν επίσης να εκμεταλλεύονται τα βίντεό τους όπως και τα ηχητικά podcast τους μέσω των συνδρομών. Ενώ οι δημιουργοί θα μπορούν να καθορίζουν την τιμή και να καθορίζουν τι περιλαμβάνει μια συνδρομή, το Spotify προτείνει οι συνδρομές να παρέχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο βίντεο ή ακόμη και να ξεκλειδώνουν το τμήμα βίντεο των podcasts του δημιουργού. Τα podcasts βίντεο μπορούν επίσης να ενσωματώνουν τις υπάρχουσες διαφημιστικές συνεργασίες του δημιουργού, ενώ σύντομα θα υποστηρίζουν και τις νεότερες αυτοματοποιημένες διαφημίσεις.

Ενώ το Spotify ανοίγει επίσημα την πρόσβαση στους δημιουργούς της Anchor, η λειτουργία επεκτείνεται σταδιακά.  Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι δημιουργοί θα πρέπει προς το παρόν να εγγραφούν σε λίστα αναμονής. 

Η επέκταση του βίντεο σε περισσότερους δημιουργούς podcast ακολουθεί άμεσα την είδηση ότι το YouTube σκέφτεται τώρα επίσης να επενδύσει περαιτέρω στις δικές του προσπάθειες podcasting. Αυτό μπορεί να ενθάρρυνε το Spotify να προωθήσει τις δικές του προσπάθειες για podcasting βίντεο, παρόλο που η πραγματική πρόσβαση για να ξεκινήσει η λειτουργία εξακολουθεί να εμποδίζεται από μια λίστα αναμονής. 

Δείτε ακόμη:Το Spotify στοχεύει να επικρατήσει στα podcasts

Πολλοί ενδιαφέρονται για τα podcasts

Παράλληλα, το Apple Podcasts υποστηρίζει βίντεο εδώ και πολύ καιρό, αν και η εταιρεία δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό. Αυτό έχει οδηγήσει πολλά podcasts να φιλοξενούν τις εκδόσεις βίντεο της εκπομπής τους σε ιστότοπους ροής όπως το YouTube. Το Spotify φαίνεται να ποντάρει και σε αυτή την πλευρά του podcasting, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple ανταποκριθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

Για να ξεκινήσουν την παρακολούθηση οι χρήστες, απλά πατούν το play στην επιφάνεια εργασίας ή στην εφαρμογή για κινητά. Τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί από τους δημιουργούς θα ξεκινήσουν αυτόματα και θα συγχρονιστούν αμέσως με την τροφοδοσία ήχου. Στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιήσει παράλληλα και άλλες εφαρμογές ή επιθυμεί να κλειδώσει τη συσκευή του κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, ο ήχος συνεχίζει να αναπαράγεται στο παρασκήνιο χωρίς διακοπή.

Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχει ακόμη εύκολος τρόπος να δουν οι χρήστες όλα τα podcast που διαθέτουν δυνατότητα προβολής βίντεο. Το Spotify δν έχει ανακοινώσει πόσα podcasts θα είναι διαθέσιμα ως βίντεο κατά την έναρξη λειτουργίας, αλλά δήλωσε ότι αναμένεται να έχει αναπτύξει πρόσβαση σε “χιλιάδες” μέχρι το τέλος του έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.