24 Απρ 2024
READING

Το Pinterest συνεχίζει να αναπτύσσεται στο ecommerce

4 MIN READ

Το Pinterest συνεχίζει να αναπτύσσεται στο ecommerce

Το Pinterest συνεχίζει να αναπτύσσεται στο ecommerce

Το Pinterest εισάγει μια μεγάλη γκάμα νέων εργαλείων με στόχο την αύξηση της αγοραστικής δυνατότητας στη πλατφόρμα του.Το δημοφιλές visually-oriented social media αποκαλύπτει μια νέα σειρά δυνατοτήτων του digital commerce. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν πολλά νέα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά των Idea Pins, τα οποία είναι shoppable video pins και κυκλοφόρησαν αρχικά τον Ιούλιο του 2021.

Ακόμη μέσα στο καλοκαίρι το Pinterest εισήγαγε τη λειτουργία «shopping list» στη πλατφόρμα του, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα προϊόντα που έχουν καρφιτσωμένα σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της εφαρμογής και να λαμβάνουν ειδοποίηση στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί μείωση της τιμής του αγαθού που επιθυμούν.

Αρχικά το Pinterest ενσωματώνει στη δυνατότητα Idea Pins το εργαλείο Try on, το οποίο βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Πρώτη φορά κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2020, επιτρέποντας στους καταναλωτές να δοκιμάζουν ουσιαστικά διάφορα προϊόντα μακιγιάζ.

Μέσω της νέας δυνατότητας οι creators έχουν την ικανότητα να κάνουν tag τα Idea Pins τους μέσω του Try on για να προσθέσουν προϊόντα χειλιών, επιτρέποντας στους χρήστες τόσο να δοκιμάσουν όσο και να ψωνίσουν απευθείας από το πλαίσιο του Idea Pin. Για να αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα λειτουργία, οι δημιουργοί περιεχομένου μπορούν να επιλέξουν το αυτοκόλλητο Try on και να πραγματοποιήσουν αναζήτηση ανάμεσα σε περισσότερους από 10.000 συνδέσμους προϊόντων, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τη δυνατότητα Try on. 

Παράλληλα η εταιρεία συνδυάζει τη δυνατότητα των Idea Pins με το πρόγραμμα Amazon Associates, μια affiliate marketing προσφορά. Η συγκεκριμένη συνεργασία θα επιτρέψει στους creators στις ΗΠΑ να προσθέσουν διάφορα affiliate links από μια ποικιλία εκατομμυρίων προϊόντων του Amazon και να κερδίσουν προμήθεια για αγορές που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Η ενσωμάτωση του Pinterest στο πρόγραμμα Amazon Associates έχει ως στόχο να προσφέρει στους πελάτες έναν ευκολότερο τρόπο να αγοράσουν προϊόντα του Amazon απευθείας στο Pinterest, παρέχοντας απαραίτητες πληροφορίες προϊόντων, όπως η διαθεσιμότητα, οι τιμές, διάφορες εικόνες καθώς και οι απαραίτητες περιγραφές. 

Επιπλέον οι δημιουργοί έχουν πλέον την επιλογή να κάνουν τα Idea Pins τους διαθέσιμα αυτόματα προς αγορά ενεργοποιώντας τις προτάσεις αγορών στα Idea Pins τους. Η νέα λειτουργία με όνομα «shop similar» χρησιμοποιεί την τεχνολογία visual αναζήτησης του Pinterest ώστε να προτείνει μία σειρά από Pins προϊόντων, τα οποία οπτικά μοιάζουν αρκετά, δίνοντας στους Pinners τη δυνατότητα να ψωνίζουν αυτό που ακριβώς βλέπουν. Χάρη στη νέα αυτή δυνατότητα το Pinterest ενεργοποιεί την οπτική αναζήτηση για πρώτη φορά και video content. Ταυτόχρονα τα νέα tabs «watch» και «browse», αποτελούν full-screen feeds των Idea Pins. 

Κατόπιν μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Takes επιτρέπει στους creators των Idea Pins να αλληλοεπιδρούν με τους καταναλωτές. Οι απαντήσεις των χρηστών θα συνδέονται με τα αρχικά Idea Pins των δημιουργών, ενώ οι δημιουργοί θα έχουν την δυνατότητα να επισημάνουν επιλεγμένες απαντήσεις, ενισχύοντας τη δράση στη πλατφόρμα. Στο πλαίσιο της νέας δυνατότητας Takes, το Pinterest παρέχει μια σειρά νέων εργαλείων δημοσίευσης για Idea Pins, συμπεριλαμβανομένων εποχικών και διαδραστικών “αυτοκόλλητων”, χιλιάδες μουσικά κομμάτια με νέες δυνατότητες επεξεργασίας και εγγραφής βίντεο καθώς και μια λειτουργία προεπισκόπησης, η οποία βοηθά τους creators να δουν το τελικό αποτέλεσμα πριν από τη τελική δημοσίευση.

Τα νέα εργαλεία προσφέρουν τη δυνατότητα στους δημιουργούς να δημοσιεύουν περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, το οποίο οδηγεί σε ουσιαστική δέσμευση με τις κοινότητές τους. Οι νέες εμπειρίες προσφέρουν στους Pinners περισσότερους τρόπους παρακολούθησης, δημιουργίας καθώς και αγοράς.

Οι content creators θα είσαι σε θέση πλέον να μοιράζονται το περιεχόμενο που αγαπούν οι καταναλωτές στο Pinterest, ενώ διευκολύνουν αισθητά την αγοραστική εμπειρία. Μέσω του προγράμματος Amazon Associates, η δημοφιλής visual πλατφόρμα αποκτά πρόσβαση σε μία γκάμα εκατομμύριων προϊόντων που είναι διαθέσιμα στο Amazon. Το Pinterest αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς περιεχομένου, προσφέροντάς τους μοναδικές ιδέες, ενώ συνεχίζει να αυξάνει τις δυνατότητες ηλεκτρονικού εμπορίου στην πλατφόρμα του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.