20 Απρ 2024
READING

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Amazon

2 MIN READ

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Amazon

Τα εντυπωσιακά στατιστικά του Amazon

Οι third-party πωλητές στην αγορά του Amazon έχουν δημιουργήσει 1,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας καθώς οι πωλήσεις ενισχύονται σε όλα τα αγοραστικά κανάλια, σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της εταιρείας σχετικά με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εδρεύουν στην πλατφόρμα της. Συνολικά πουλήθηκαν 3,8 δισεκατομμύρια προϊόντα στο Amazon.com από τρίτους πωλητές στην αγορά των ΗΠΑ, ενώ κατείχαν κατά μέσο όρο πωλήσεις αξίας άνω των 200.000$ τους τελευταίους 12 μήνες που έληξαν στις 31 Αυγούστου, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν (18%) σε ετήσια βάση.

Το Amazon άνοιξε το ηλεκτρονικό του κατάστημα πριν από περισσότερο από δύο δεκαετίες. Όταν εισήλθε στην third-party αγορά βασικός του αντίπαλος υπήρξε το eBay. Κατά τη διάρκεια λειτουργίας του γίγαντα του retailing εκτός από τεράστια κέρδη, η εταιρεία ήρθε αντιμέτωπη με αρκετές δυσκολίες και κινδύνους όπως είναι οι διάφορες απομιμήσεις καθώς και τα ελαττωματικά προϊόντα.

Σαφώς για το Amazon, τα θετικά υπερτερούν σε σχέση με τους κινδύνους που έπρεπε να αντιμετωπίσει. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις από το marketplace του αντιπροσωπεύουν περίπου το (60%) της συνολικής ακαθάριστης αξίας των εμπορευμάτων του, αποδεικνύοντας ότι είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις παγκοσμίως αφού έχει καταφέρει να αποκτήσει απολαβές από πωλήσεις του cloud, του fulfillment, του advertising καθώς και άλλων υπηρεσιών. 

Το Amazon αριθμεί σχεδόν δύο εκατομμύρια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στη βάση των πωλητών του και πάνω από μισό εκατομμύριο στις ΗΠΑ. Πέρυσι ενέταξε στο δυναμικό του 200.000 νέους πωλητές, αποτελώντας αύξηση (45%) από το 2019, υποστηρίζοντας  ότι οι πωλήσεις στο κατάστημα του Amazon αποτέλεσαν σανίδα σωτηρίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ακόμη προσέφερε εφάπαξ bonus προς τους εργαζομένους της πρώτης γραμμής προκειμένου να δείξει εμπράκτως την εκτίμησή του για την αποδοτικότητα και τον επαγγελματισμό που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. 

Η δημοτικότητα της πλατφόρμας έχει οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των νέων εμπορικών σημάτων που εντάσσονται στο δυναμικό της. Ορισμένες εγγενείς μάρκες του Amazon έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ που έχουν γίνει ελκυστικές για το επενδυτικό κοινό, το οποίο διαθέτει υπέρογκα χρηματικά ποσά σε έναν νέο τομέα εταιρειών που μετατρέπουν τα εμπορικά σήματα σε holding εταιρείες.  Εταιρείες όπως η Pharmapacks και η Anker είναι οι πρώτες, αλλά όλο και περισσότερο, οι πωλητές του Amazon επιτυγχάνουν αρκετή ανάπτυξη ώστε να μπορούν να σταθούν ως δημόσιες μάρκες με το δικό τους καθεστώς. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.