25 Απρ 2024
READING

Η Gorillas έχει εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 1 δις. δολάρια σε κεφάλαια χρηματοδότησης 

3 MIN READ

Η Gorillas έχει εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 1 δις. δολάρια σε κεφάλαια χρηματοδότησης 

Η Gorillas έχει εξασφαλίζει μέχρι στιγμής 1 δις. δολάρια σε κεφάλαια χρηματοδότησης 

H Gorillas η startup του Βερολίνου υπόσχεται να επιτρέψει στους καταναλωτές να παραγγείλουν είδη παντοπωλείου και άλλα αντικείμενα κατά παραγγελία, με μέσο χρόνο παράδοσης 10 λεπτά. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να εξασφαλίσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε κεφάλαια χρηματοδότησης , αποτελώντας ξεκάθαρο σημάδι ότι υφίσταται έντονη κινητικότητα του ενδιαφέροντος των επενδυτών ως προς τα urban food shopping apps σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο γύρος χρηματοδότησης ενισχύεται από μια άλλη startup επιχείρηση με επίκεντρο εξίσου τη διανομή τροφίμων ή αλλιώς η Delivery Hero της Γερμανίας, η οποία επιβεβαίωσε ότι έχει επενδύσει 235 εκατομμύρια δολάρια στη Gorillas αποκτώντας περίπου το (8%) της γνωστής startup επιχείρησης γρήγορων διανομών.Η Delivery Hero είνα η ιδιοκτήτρια και του δικού μας efood.Οι επικεφαλής των Just Eat Takeaway.com και Delivery Hero προειδοποίησαν για επικείμενο έντονο ανταγωνισμό από νεοεισερχομένους, σε μία εξέλιξη που θα καταστήσει δύσκολη την άντληση κέρδους για όλους τους παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς. Στο πλαίσιο αυτό, οι εδραιωμένοι παίκτες προσβλέπουν σε πιθανές συμμαχίες με τις νέες εφαρμογές στον χώρο του delivery. Οι νέες εφαρμογές, μεταξύ των οποίων GoPuff, Getir, Gorillas, Weezy and Dija, χρησιμοποιούν ως «όπλο» τις μεγάλες προσφορές, μία τακτική που τελευταίως χρησιμοποιείται και από τους μεγάλους παίκτες καθώς αγωνίζονται να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Η Gorillas είχε ήδη ξεπεράσει μια αποτίμηση τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, παρόλο που ιδρύθηκε μόλις πέρυσι. Με την συγκεκριμένη κίνηση έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.  Τώρα η αξία της αποτιμάται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια.Μαζί με την Delivery Hero δημιουργήθηκε μία ισχυρή υποστήριξη στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία έχει τις ρίζες της στην παγκόσμια αγορά του delivery και είναι γνωστή για τη προσφορά μίας μοναδικής εμπειρίας που προσφέρει μία γερμανική εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας την ηγετική θέση στην ευρωπαϊκή αγορά και όχι μόνο.  

Επιπροσθέτως η νεοσύστατη εταιρεία διαχειρίζεται ένα δίκτυο αστικών καταστημάτων εκπληρώνοντας παραγγελίες ειδών παντοπωλείου εξαιρετικά γρήγορα σε συγκεκριμένες πόλεις όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία. Μέχρι σήμερα διατίθεται σε περισσότερες από 55 πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, το Παρίσι, τη Μαδρίτη, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και το Μόναχο. Από την ίδρυσή της τον Ιούνιο του 2020, η Gorillas έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε περισσότερες από 180 αποθήκες σε 9 διεθνείς αγορές, παραδίδοντας περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια παραγγελίες μόνο τους τελευταίους έξι μήνες.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι εισέρχεται σε μια νέα φάση των δραστηριοτήτων της μετά την περίοδο της ταχείας διεθνούς ανάπτυξης, η οποία θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση μιας ισχυρής επιχειρηματικής υποδομής προσπαθώντας να επιτευχθεί μελλοντική ανάπτυξη.

Ο γύρος χρηματοδότησης με τη συμβολή της Delivery Hero υπογραμμίζει την επένδυση και τη δέσμευση της εταιρείας σε δυνατότητες του q-commerce. Η Gorillas θέτει νέα πρότυπα στη βιομηχανία του delivery προσφέροντας μια αποτελεσματική και βιώσιμη εναλλακτική λύση. Και οι δύο εταιρείες εστιάζουν στη δημιουργία μιας ισχυρής αίσθησης της κοινότητας. Αποστολή της Delivery Hero είναι σε αποστολή να προωθήσει το quick commerce παγκοσμίως, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τη Gorillas ως έναν από τους ηγέτες στην αγορά της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Μέσω της επένδυσης σε καινοτόμους παίκτες του q-commerce θα επωφεληθεί ολόκληρη η βιομηχανία, θέτοντας νέα μέτρα και σταθμά σε αυτό που λέμε εξαιρετική εμπειρία πελατών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.