18 Απρ 2024
READING

Αύξηση τιμών για τις περισσότερες κατηγορίες αγαθών

2 MIN READ

Αύξηση τιμών για τις περισσότερες κατηγορίες αγαθών

Αύξηση τιμών για τις περισσότερες κατηγορίες αγαθών

Είναι γεγονός πάρα πολλές κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών φαίνεται να παρουσιάζουν αύξηση των τιμών τους. Από τα είδη σούπερ μάρκετ μέχρι τα καύσιμα και από τον καφέ μέχρι και τα είδη αγοράς της μόδας φαίνεται να ισχύει τα ίδιο πράγμα. Τα υποδήματα είναι η τελευταία κατηγορία που σημείωσε αύξηση τιμών ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 20 ετών. 

Στις ΗΠΑ οι τιμές για το καταναλωτικό κοινό αυξήθηκαν κατά (5,4%) μόνο τον μήνα Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν περαιτέρω αυξήσεις τόσο κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών όσο και για το υπόλοιπο του 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bureau of Labor Statistics ότι οι τιμές των παπουτσιών αυξήθηκαν κατά (6,5%) τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με πέρυσι. Τα γυναικεία παπούτσια αυξήθηκαν κατά (4,9%), τα παιδικά κατά (11,9%) και τα αντρικά κατά (5,5 %).Τα στοιχεία από τον σύνδεσμο Footwear Distributors and Retailers of America (FDRA) αποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί καταναλωτές παρατηρούν τις τιμές των παπουτσιών να αυξάνονται με τον γρηγορότερο ρυθμό των τελευταίων δύο δεκαετιών. 

Ακόμη στη μηνιαία έκθεση για την τιμή των παπουτσιών, οι υψηλότεροι μισθοί για το προσωπικό του λιανεμπορίου καθώς και οι αυξήσεις των εισαγωγικών δασμών και φόρων αποτελούν οι βασικότερες αιτίες για την άνοδο των τιμών. Επιπλέον η αύξηση των τιμών των υποδημάτων μπορεί να αποδοθεί στην αύξηση των τελών εισαγωγής.

Ελλείψεις αποθεμάτων 

Για τα brands όπως η Nike, η Adidas και η Under Armour που αντιμετωπίζουν έλλειψη αποθεμάτων ενόψει της εορταστικής περιόδου και εξαιτίας του κλεισίματος του εργοστασίου στο Βιετνάμ, οι αυξημένες τιμές θα επηρεάσουν ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Τα αθλητικά παπούτσια είναι σε μεγάλο βαθμό κατασκευασμένα από συνθετικά υλικά όπως είναι το πλαστικό, το νάιλον και η πολυουρεθάνη, τα οποία βρίσκονται σε έλλειψη, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι θα αυξήσει το κόστος των πρώτων υλών για τις εταιρείες. Οι μεταφορές έχουν γίνει εξίσου ακριβότερες καθώς το κόστος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκε κατά (500%) σε σύγκριση με τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Σε όλα τα μέτωπα οι καταναλωτές πληρώνουν μια αύξηση των τιμών και η έξαρση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.