Το Facebook δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα συγχρονισμού των αναρτήσεων του Facebook στο Instagram

Το Facebook επιτρέπει ήδη στους χρήστες να “διασταυρώνουν” τα Instagram Stories και  τα διάφορα Reels στο Facebook. Τώρα δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα, με την οποία τα posts θα μπορούν να ρέουν και προς διαφορετική κατεύθυνση. Τι σημαίνει όμως αυτό; Η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα μια νέα επιλογή, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να διασταυρώνουν τα updates τους στο Facebook που περιλαμβάνουν φωτογραφίες ή βίντεο, στο προσωπικό τους λογαριασμό στο Instagram.

Για τα άτομα που είναι ενεργά και στις δύο πλατφόρμες, η λειτουργία θα μπορούσε να συμβάλει στην εξοικονόμηση χρόνου που απαιτεί μία ανάρτηση να πραγματοποιηθεί  δύο φορές σε δύο διαφορετικές εφαρμογές. 

Επίσης η νέα δυνατότητα στο Facebook αποτελεί έναν τρόπο ενίσχυσης του περιεχομένου του Instagram σε μια εποχή που η εταιρεία επενδύει στο να διασφαλίσει ότι το Instagram θα παραμείνει μια δημοφιλής πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έχοντας στο δυναμικό της νεότερους χρήστες, ενόψει του αυξημένου ανταγωνισμού από διάφορες κοινωνικές πλατφόρμες όπως είναι το Snapchat και το TikTok. Το Facebook ανέφερε ότι η λειτουργία, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, ξεκίνησε για πρώτη φορά τη κυκλοφορία της νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Έχει σκοπό να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε δημιουργούς στην βασική του εφαρμογή και στο Instagram έως το 2022. 

Ωστόσο η εταιρεία σημείωσε ότι η συγκεκριμένη επιλογή αυτή τη στιγμή είναι μια παγκόσμια δοκιμή, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο για μια μικρή ομάδα ανθρώπων που έχουν ήδη τα προφίλ τους στο Facebook συνδεδεμένα με έναν προσωπικό, creator, ή business λογαριασμό στο Instagram.

Ακόμη η εταιρεία ανέφερε ότι οι χρήστες θα μπορούν να διασταυρώνουν μεμονωμένες φωτογραφίες στο Instagram, μεμονωμένα βίντεο ή άλμπουμ πολλαπλών φωτογραφιών (έως και 10 φωτογραφίες το μέγιστο που υποστηρίζεται μέσω των καρουζέλ posts του Instagram). Όσον αφορά τις άλλες δυνατότητες όπως τα GIF, τις δημοσκοπήσεις, τα άλμπουμ φωτογραφιών, τα repost και τα text posts, το νέο εργαλείου συγχρονισμού δε θα είναι διαθέσιμο. Νωρίτερα το καλοκαίρι το Instagram ανακοίνωσε ότι επιστρέφει η λειτουργία story draft,  με την οποία όλοι οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τις ιστορίες τους στο Instagram ως προσχέδια εντός της εφαρμογής. Η επιλογή αυτή ενεργοποιείται όταν ο χρήστης αποχωρεί από το σημείο δημιουργίας Ιστοριών, στη μέση της διαδικασίας. Όταν επιλέγει να αποθηκεύσει ένα προσχέδιο Ιστορίας, μια νέα ειδοποίηση θα τον ειδοποιεί ότι τα προσχέδια Ιστοριών διαγράφονται μια εβδομάδα μετά την αποθήκευσή τους.

Το Facebook καταβάλλει προσπάθειες να βοηθήσει και να διευκολύνει τους users που χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές. Η εταιρεία πέρυσι εισήγαγε ένα cross-app communication μεταξύ Messenger και Instagram, επιτρέποντας στους χρήστες του Instagram να συνομιλούν με φίλους που χρησιμοποιούν τη πλατφόρμα του Facebook ή και το αντίστροφο. Παράλληλα καταβάλλει προσπάθειες να κάνει το Messenger περισσότερο «connective tissue», στο πλαίσιο της επέκτασης του αυξανόμενου αριθμού εμπειριών που προσφέρει το Facebook. Ακόμη δοκιμάζει έναν τρόπο, με τον οποίο οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να πραγματοποιούν τόσο φωνητικές και όσο και βιντεοκλήσεις απευθείας στο πλαίσιο της πλατφόρμας του Facebook χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στην εφαρμογή του Messenger. Παράλληλα τον προηγούμενο μήνα, η εταιρεία ανανέωσε τα διαφημιστικά της προϊόντα με σκοπό να περιλαμβάνει περισσότερα εργαλεία, τα οποία θα επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα σε επιχειρήσεις από οποιαδήποτε chat πλατφόρμα του Facebook. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να κάνουν κλικ σε μια διαφήμιση Instagram ώστε να μπορούν να συνομιλήσουν με την εκάστοτε επιχείρηση στο WhatsApp. 

Το τελευταίο διάστημα τόσο το Facebook όσο και το Instagram έχουν έρθει αντιμέτωπα με διάφορα ζητήματα, τα οποία έχουν επηρεάσει αρκετά τη δημοτικότητά τους. Δεδομένου του συνεχόμενου ανταγωνισμού με τα νέα social media της αγοράς όπως είναι το Snapchat και το TikTok, η εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τους χρήστες στις πλατφόρμες του. Το Facebook είναι μία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία δεν κατέχει απλώς τεράστιο μερίδιο αγοράς, αλλά μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά τις ανθρώπινες κοινωνίες.