25 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της The North Face γιορτάζει τα 55 χρόνια της μάρκας

4 MIN READ

Η νέα καμπάνια της The North Face γιορτάζει τα 55 χρόνια της μάρκας

Η νέα καμπάνια της The North Face γιορτάζει τα 55 χρόνια της μάρκας

Η τελευταία προωθητική ενέργεια marketing  της The North Face τιμά την 55ετή κληρονομιά της μάρκας, ενώ εμπνέει νέους περιπετειώδεις πελάτες μέσω κοινωνικού και ψηφιακού περιεχομένου. Η The North Face ξεκίνησε τη φθινοπωρινή καμπάνια  με όνομα “It’s More Than A Jacket” και καλεί τους καθημερινούς εξερευνητές να υποβάλουν ιστορίες και φωτογραφίες για να συμπεριληφθούν στο πρώτο συλλογικό ψηφιακό αρχείο της μάρκας.

Η The North Face ιδρύθηκε το 1966 με στόχο την προετοιμασία των αθλητών υπαίθρου για τις δυσκολίες της επόμενης περιπέτειάς τους. Σήμερα είναι η κορυφαία μάρκα υπαίθριων ενδυμάτων στον κόσμο, δημιουργώντας προϊόντα δοκιμασμένα από αθλητές και αποδεδειγμένα σε αποστολές εξερεύνησης. Η εταιρία, επίσης, στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπό της στον πλανήτη μέσω προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη βιωσιμότητα και πραγματοποιεί πολλές ενδιαφέρουσες και απροσδόκητες συνεργασίες.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η μάρκα συνεργάζεται με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο μουσείο τέχνης, για να την ζωντανέψει μέχρι το 2022 μέσω διαφόρων συμμετοχικών προγραμμάτων. Αυτά τα προγράμματα θα παρουσιάσουν μερικά από τα πιο σημαντικά σχέδια σε όλη την ιστορία της εξερεύνησης και τις ιστορίες πίσω από αυτά μαζί με τις υποβολές καθημερινών καταναλωτών.

Η καμπάνια ολοκληρώνεται με ένα κλιπ 60 δευτερολέπτων που βασίζεται στην ιδέα ότι οι ιστορίες από το παρελθόν είναι συνυφασμένες με τα μπουφάν της μάρκας.  Επιπλέον, θα κυκλοφορήσουν έξι νέες συλλογές προϊόντων αντλώντας έμπνευση από το πλούσιο παρελθόν της και η καμπάνια θα επεκταθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμεύοντας παράλληλα για τις εορταστικές προσπάθειες marketing της μάρκας, ενώ η μάρκα σχεδιάζει, επίσης, να αξιοποιήσει το αρχείο και για μελλοντικές προσπάθειες marketing.

Εκτός από το σποτ που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η μάρκα θα παρουσιάσει τρεις εκτεταμένες ταινίες ως μέρος της καμπάνιας, οι οποίες θα παρουσιάζουν τις ιστορίες αθλητών και άλλων σημαντικών προσώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της. Το ψηφιακό αρχείο και τα μελλοντικά προγράμματα μιλούν για την αποστολή της μάρκας να εμπνέει την εξερεύνηση και δείχνουν πώς οι μεγάλες και μικρές περιπέτειες μπορούν να εξυψωθούν μέσω του ποιοτικού εξοπλισμού. Προβάλλει πως η The North Face έχει επιτρέψει τόσα χρόνια την εξερεύνηση και έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να προσπαθήσουν για τους στόχους τους παρέχοντας τον καλύτερο εξοπλισμό. Η εταιρία δηλώνει ότι τα κατορθώματα και οι αναμνήσεις που έχουν δημιουργήσει οι πελάτες της αποτελούν μεγάλο μέρος της υπόστασης της. 

Έτσι, με αυτό το υλικό μνημονεύονται οι άνθρωποι, τα προϊόντα και οι ιστορίες που συνεχίζουν να εμπνέουν την κοινότητά και να κινούν τον κόσμο προς τα εμπρός. Εδώ και χρόνια, η μάρκα εργάζεται για τη διατήρηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων και την ενθάρρυνση των ανθρώπων να ανακαλύψουν τη φύση. Πιο πρόσφατα, προσπάθησε να κάνει την περιπέτεια προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές, διευρύνοντας τον ορισμό της εξερεύνησης σε δημιουργική συναισθηματική ή και πολιτισμική, ορίζοντας την παράλληλα ως νοοτροπία.

Η εκστρατεία του φετινού φθινοπώρου της The North Face βασίζεται σε μια εκστρατεία του 2020, στην οποία ένα βίντεο απεικόνιζε πώς η εξερεύνηση θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να προσαρμοστούν στα lockdowns, τις καραντίνες και τη “νέα κανονικότητα” κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η ύπαιθρος έγινε καταφύγιο για πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών καθώς η πανδημία του κορονοϊού κράτησε αμέτρητους εσωτερικούς χώρους κλειστούς. Η πεζοπορία, τα πικνίκ και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες επέτρεψαν στους ανθρώπους να απολαύσουν μερικές κοινωνικά αποστασιοποιημένες στιγμές αποσυμπίεσης. Η καμπάνια της The North Face ενθάρυνε τους ανθρώπους να επαναφέρουν την “κανονική” ζωή τους μέσα από τη δύναμη της εξερεύνησης, ενώ παράλληλα πέρασε αντιρατσιστικά μηνύματα για τις έγχρωμες κοινότητες. 

Για να συνεισφέρουν στο επίσημο αρχείο και ενδεχομένως να εμφανιστούν στην εμπειρία του Μουσείου, η The North Face καλεί τους εξερευνητές να δημοσιεύσουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #MoreThanAJacket. Πρόσθετες πληροφορίες και επίσημοι όροι γύρω από το πώς θα ζωντανέψει το It’s More Than A Jacket και η συνεργασία με το Μουσείο Τέχνης θα είναι διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και μέχρι το 2022.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.