20 Απρ 2024
READING

Τα Starbucks και το Netflix συνεργάζονται για μια σειρά με άρωμα καφέ και λέσχη βιβλίων

4 MIN READ

Τα Starbucks και το Netflix συνεργάζονται για μια σειρά με άρωμα καφέ και λέσχη βιβλίων

Τα Starbucks και το Netflix συνεργάζονται για μια σειρά με άρωμα καφέ και λέσχη βιβλίων

Τα Starbucks και το Netflix συνεργάζονται για μια μηνιαία σειρά κοινωνικού περιεχομένου με τίτλο ” But Have You Read the Book?” στο πλαίσιο μιας αποκλειστικής σχέσης που σχετίζεται με το Netflix Book Club, μια μοναδική λέσχη για τους λάτρεις της λογοτεχνίας και της ψυχαγωγίας που θα ακούσουν πρώτοι για τα νέα αγαπημένα τους βιβλία, ταινίες και διασκευές σειρών.

Οι δύο εταιρίες αξιοποιούν διάφορες καταναλωτικές τάσεις που επιταχύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας με μια σειρά βίντεο που θα τρέχει στα κανάλια YouTube και Facebook του Netflix.Το Netflix Book Club επιτρέπει στους καταναλωτές να μαθαίνουν για τα βιβλία που έχουν μεταφερθεί σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζοντας μια εσωτερική ματιά στο πώς ένα βιβλίο μεταφέρεται από τη σελίδα στην οθόνη.

Οι λέσχες βιβλίου έχουν σημειώσει αυξημένο ενδιαφέρον καθώς οι καταναλωτές έχουν αναζητήσει κοινωνικά αποστασιοποιημένες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο περιορισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους έδωσε την ευκαιρία και τον χρόνο για διάβασμα βιβλίων. Ως επί το πλείστον μοναχικό και σε εσωτερικούς χώρους το διάβασμα, ήταν μια από τις λίγες ασχολίες που παρέμειναν αναλλοίωτες, μειώνοντας όμως παράλληλα το αίσθημα μοναξιάς.  Η ενσωμάτωση του καφέ σε αυτές τις αλληλεπιδράσεις είναι μια φυσική προέκταση, σύμφωνα με τη Starbucks.

Η πρωταγωνίστρια του “Orange Is the New Black”, Uzo Aduba, θα συνομιλεί με ηθοποιούς, δημιουργούς και συγγραφείς που έχουν διασκευάσει βιβλία σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές του Netflix. Τα επεισόδια θα γυριστούν σε τοποθεσίες της Starbucks στις ΗΠΑ όπου οι καλεσμένοι θα απολαμβάνουν μια κούπα καφέ μαζί με την οικοδέσποινα και θα προβληθούν μέσω του καναλιού Still Watching Netflix στο YouTube και του λογαριασμού Netflix στο Facebook.

Με τη συνεργασία αυτή, και οι δύο μάρκες επιδιώκουν να εμπλέξουν τους θεατές γύρω από τις διασκευές που έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα καθώς ο χρόνος θέασης συνεχίζει να μετατοπίζεται στο streaming. Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής θα προβληθεί μέσα στον Νοέμβρη.

Για τα Starbucks, η σειρά προβάλλει τις τοποθεσίες καφέ της και υπενθυμίζει στους καταναλωτές τον στόχο της εταιρείας να είναι ένας ουδέτερος χώρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν συζητήσεις και να κοινωνικοποιηθούν. Σύμφωνα με την εταιρία, ο καφές μας φέρνει κοντά για μια κοινή εμπειρία με αγαπημένα πρόσωπα, φίλους, ακόμα και αγνώστους, και τα Starbucks έχουν χτίσει μια κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια για να συζητούν οι άνθρωποι μεταξύ τους για τη λογοτεχνία και την ψυχαγωγία. Η νέα σχέση που έχει συνάψει η εταιρία με το Netflix για το “But Have You Read The Book” είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να μεταφερθούν αυτές οι συζητήσεις στους πελάτες , όπου κι αν βρίσκονται.

Το Netflix, από την άλλη, μπορεί να εμπλέξει περαιτέρω τους καταναλωτές που έχουν μετατρέψει τις προσαρμογές βιβλίων σε επιτυχίες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Τέτοιο περιεχόμενο έχει βοηθήσει το Netflix να αυξήσει τα έσοδα, αλλά η αύξηση των συνδρομητών του έχει αρχίσει να επιβραδύνεται. Η εμπλοκή των καταναλωτών γύρω από το περιεχόμενό του με δωρεάν προσφορές όπως το Netflix Book Club θα μπορούσε να βοηθήσει στην προώθηση νέων συνδρομών.

Αυτή η συνεργασία έρχεται σε συνέχεια του νέου διαδικτυακού κόμβου του Netflix με τη Walmart που προσφέρει αποκλειστικά εμπορεύματα και εμπειρίες εμπνευσμένες από σειρές όπως το “Stranger Things”, το “Nailed It!” και το “Squid Game”. Το portal θα διαθέτει επίσης διαδραστικές εμπειρίες, συμπεριλαμβανομένου της λειτουργίας Netflix Fan Select που επιτρέπει στους επισκέπτες να ψηφίσουν για τα εμπορεύματα που θα ήθελαν να δουν στη συνέχεια από τις αγαπημένες τους σειρές. Η ιστοσελίδα καταφθάνει πριν από την περίοδο των εορταστικών αγορών και, όπως και η συνεργασία με τα Starbucks, βοηθά τις μάρκες να αξιοποιήσουν την κουλτούρα των θαυμαστών.

Η Starbucks έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με άλλες υπηρεσίες streaming για να επεκτείνει το πολιτιστικό της αποτύπωμα. Συγκεκριμένα, η αλυσίδα το 2019 συνεργάστηκε με την Amazon Prime Video για τη δημιουργία και διανομή μιας σειράς ντοκιμαντέρ για τις ανθρώπινες ιστορίες πίσω από το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο.

Οι θεατές ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στη λέσχη βιβλίου, επισκεπτόμενοι το NetflixBookClub.com για να μάθουν περισσότερα για την τρέχουσα επιλογή βιβλίων. Η πρώτη επιλογή του Netflix Book Club για τον μήνα είναι το μυθιστόρημα της Nella Larsen, Passing. Οι θεατές καλούνται να διαβάσουν το βιβλίο, να παρακολουθήσουν την ταινία στο Netflix και να συντονιστούν για το πρώτο επεισόδιο του “But Have You Read The Book” στις 16 Νοεμβρίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.