25 Απρ 2024
READING

Μία γενικότερη εικόνα του τοπίου των χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος 

2 MIN READ

Μία γενικότερη εικόνα του τοπίου των χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος 

Μία γενικότερη εικόνα του τοπίου των χριστουγεννιάτικων αγορών για φέτος 

Σύμφωνα με στοιχεία της ICSC, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι τόσο να ξοδέψουν όσο και να εξοικονομήσουν χρήματα μέσω διαφόρων προσφορών. Στην ετήσια έρευνα όσον αφορά τις αγοραστικές προθέσεις για τη περίοδο των Χριστουγέννων, η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις της περιόδου του εορτών μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα αυξηθούν κατά (8,9%). Σύμφωνα με την έρευνα αποτελούμενη από 1.005 άτομα, το (78%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να ξοδέψει τα ίδια ή περισσότερα χρήματα φέτος συγκριτικά με πέρυσι, ενώ το (75%) δήλωσε ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει τις αγορές του νωρίτερα φέτος.

Όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους θα ψωνίζουν νωρίτερα, το (45%) δήλωσε ότι επιθυμεί να βεβαιωθεί ότι τα προϊόντα που θέλει βρίσκονται διαθέσιμα. Κατόπιν βασικός λόγος είναι η άμεση πρόσβαση σε προσφορές (42%) και η έγκαιρη απόκτηση των αγορών (42%). Οι αγοραστές την περίοδο των εορτών σχεδιάζουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 637 δολάρια για δώρα και άλλα είδη που σχετίζονται με τη περίοδο των Χριστουγέννων. 

Στη συνέχεια οι περισσότεροι ερωτηθέντες (85%) του δείγματος δήλωσαν ότι θα ψώνιζαν σε φυσικά καταστήματα φέτος, αλλά τα στοιχεία της έρευνας προβλέπουν (13%) αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου.  Πάνω από το ένα τρίτο (37%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν να δουν από κοντά τα προϊόντα στα καταστήματα, το (34%) επιθυμεί να πάρει αμέσως τα προϊόντα που αγόρασαν ενώ το (30%) θα προτιμήσει τα φυσικά καταστήματα ως μέσω έμπνευσης για δώρα. 

Παρόλο που διάφορα στοιχεία προβλέπουν ότι οι καταναλωτές σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών το 2021 από ό, τι πέρυσι, εξακολουθούν να επιθυμούν να ανακαλύψουν ιδανικές προσφορές. Σύμφωνα με την έρευνα του ICSC το (80%) των καταναλωτών ανέφεραν ότι οι διάφορες προσφορές διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών, ενώ περισσότερο από το ένα τρίτο, (38%) του δείγματος, θα προγραμματίσουν τις αγορές τους λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένες διαφημιστικές καμπάνιες.

Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας της JLL το (34,4%) των αγοραστών δήλωσε ότι η εξοικονόμηση είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Ταυτόχρονα τα δεδομένα από την Klarna και τη Deloitte προβλέπουν φέτος άνοδο των καταναλωτικών δαπανών. Ήδη μεγάλοι retailers όπως το Amazon και το Target έχουν ξεκινήσει από νωρίς τις διάφορες προσφορές.

Οι αυξημένες δαπάνες οδήγησαν σε σημαντική οικονομική ανάκαμψη φέτος παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία. Επιπλέον οι καταναλωτές συνεχίζουν να επιστρέφουν στις προ-πανδημικές συμπεριφορές αφού κατάφεραν να διατηρήσουν την ανθεκτικότητά τους καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, κάτι που είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της περιόδου των εορτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.