Η GAP εξαγόρασε την startup εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης CB4 

Η GAP προέβη στην εξαγορά της startup εταιρείας Context-Based 4 Casting (CB4), για ένα ποσό που παραμένει εμπιστευτικό. Η CB4 αποτελεί μία startup επιχείρηση λιανικής που χρησιμοποιεί τεχνολογικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις και να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών. Η CB4 έχει συνεργαστεί με μία ευρεία γκάμα λιανοπωλητών όπως είναι η Levi’s, η Urban Outfitters και η Lidl.

Η συγκεκριμένη ενέργεια εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο συνεχιζόμενων προσπαθειών τεχνολογικής διεύρυνσης εκ μέρους της GAP, καθώς μέσα στο καλοκαίρι προχώρησε τόσο στην εξαγορά (Drapr) όσο και στη χρηματοδότηση (Obé Fitness) άλλων τεχνολογικών εταιρειών λιανικής. Στους όρους της συμφωνίας για την εξαγορά της CB4 περιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας θα ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της GAP. 

Η GAP πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση θα διαμορφώσουν το μέλλον της βιομηχανίας της λιανικής. Η εταιρεία έχει προηγούμενη εμπειρία συνεργασίας με τους αναλυτές δεδομένων της CB4. Επομένως καταλαβαίνει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η δουλειά τους στο χώρο των πωλήσεων και στη διαίσθηση των καταναλωτών.

Ωστόσο, η τάση της GAP να εξαγοράζει και να επενδύει σε ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές επιχειρήσεις έχει ως αποτέλεσμα η εταιρεία να χάνει άλλα brands. Συγκεκριμένα, το τελευταίο έτος η GAP ξεπούλησε τόσο την Janie and Jack (δύο χρόνια μετά την εξαγορά της) όσο και την Intermix.