27 Απρ 2024
READING

Έρευνα| Πώς οι εξελίξεις της κοινωνικής δικαιοσύνης επηρεάζουν τα παιδιά; 

2 MIN READ

Έρευνα| Πώς οι εξελίξεις της κοινωνικής δικαιοσύνης επηρεάζουν τα παιδιά; 

Έρευνα| Πώς οι εξελίξεις της κοινωνικής δικαιοσύνης επηρεάζουν τα παιδιά; 

Στο πλαίσιο μιας πρόσφατης παγκόσμιας μελέτης για τη γονική μέριμνα, ερωτήθηκαν γονείς στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία πώς οι πρόσφατες εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης σχετικά με τη φυλετική ισότητα, το φύλο και τη σεξουαλική ταυτότητα επηρεάζουν τα παιδιά τους. 

Το ερώτημα είναι αν έχουν επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τη ζωή τους κινήματα, όπως το Black Lives Matter και το Stop Asian Hate, και η αυξανόμενη κοινωνική υποστήριξη του μη δυαδικού φύλου και της LGBTQ+ ταυτότητας. Ακολουθούν τα όσα είπαν οι γονείς. 

Ρατσιστικά/εθνικά κινήματα κοινωνικής δικαιοσύνης

Μεταξύ αυτών των πέντε αγορών, το 55% των γονέων δεν αναφέρει καμία επίπτωση στα παιδιά τους (ηλικίας 22 ετών και κάτω) σχετικά με την αυξημένη δυναμική των κινημάτων κοινωνικής δικαιοσύνης που σχετίζονται με τη φυλή ή την εθνικότητα και την προβολή των εγκλημάτων με κίνητρο τη φυλή ή την εθνικότητα. Σύμφωνα με τους γονείς τους, τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν αισθανθεί τον μικρότερο αντίκτυπο (32%) και στη Βραζιλία  τον μεγαλύτερο (43%). 

Σχεδόν οι μισοί από τους Βραζιλιάνους γονείς αναφέρουν θετικό αντίκτυπο στα παιδιά τους (46%), ενώ μόνο το 9% αναφέρει αρνητικό αντίκτυπο. Αντίθετα, στις ΗΠΑ, το 23% των γονέων αναφέρουν θετικό αντίκτυπο και το 17% αναφέρουν αρνητικό αντίκτυπο στα παιδιά τους. 

Εξελίξεις κοινωνικής δικαιοσύνης σε θέματα φύλου και σεξουαλικότητας

Η αυξανόμενη κοινωνική υποστήριξη του μη δυαδικού φύλου και της LGBTQ+ κοινότητας είχε μικρότερο αντίκτυπο στα παιδιά παγκοσμίως, με το 59% των γονέων να δηλώνουν ότι δεν είχαν αντίκτυπο στα παιδιά τους. Παρόμοια με τα προηγούμενα αποτελέσματα, οι γονείς στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ότι τα παιδιά τους επηρεάστηκαν λιγότερο (30%) και στη Βραζιλία περισσότερο (49%). 

Για τους γονείς που ανέφεραν ότι αυτές οι εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής δικαιοσύνης είχαν αντίκτυπο στα παιδιά τους, υπήρξε πληθώρα θετικών και αρνητικών απαντήσεων σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκαν τα παιδιά τους. Τέθηκε επίσης το σημαντικό θέμα της ανοικτής επικοινωνίας και της πρόσβασης σε πληροφορίες για την οικοδόμηση κατανόησης και ευαισθητοποίησης. Αναφέρθηκε ακόμα έντονα η γενική θέληση των γονέων να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αισθάνονται μέρος μιας ολοένα και πιο περιεκτικής κοινωνίας. 

Ωστόσο, υπήρχαν επίσης ανησυχίες σχετικά με την έκθεση που προκαλεί σύγχυση, ιδίως στα μικρότερα παιδιά, και φόβος για την ασφάλειά τους στην πραγματικότητα του κόσμου και σε συγκεκριμένα γεγονότα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.