25 Απρ 2024
READING

Το B2B υπολείπεται του B2C στην εμπειρία του ηλεκτρονικού εμπορίου

1 MIN READ

Το B2B υπολείπεται του B2C στην εμπειρία του ηλεκτρονικού εμπορίου

Το B2B υπολείπεται του B2C στην εμπειρία του ηλεκτρονικού εμπορίου

Ενώ πολλές επιχειρήσεις επιτάχυναν τα σχέδιά τους για το ηλεκτρονικό εμπόριο ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ένας τομέας που αποτυγχάνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες είναι το B2B. Περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές Β2Β (52%) δηλώνουν ότι εξακολουθούν να βιώνουν απογοήτευση με τις ηλεκτρονικές αγορές Β2Β και, ως αποτέλεσμα, το 53% έχει αλλάξει προμηθευτή για όλες τις αγορές τους τελευταίους 12 μήνες.

Με το 90% των αγοραστών να αναμένουν το ίδιο επίπεδο αγοραστικής εμπειρίας όταν αγοράζουν σε έναν ιστότοπο Β2Β με αυτό που έχουν σε έναν ιστότοπο για καταναλωτές, αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό ζήτημα, ιδίως καθώς οι μισές (49%) από όλες τις αγορές Β2Β πραγματοποιούνται σήμερα ηλεκτρονικά.

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες είναι η έλλειψη λειτουργικότητας, με το 61% των αγοραστών Β2Β να το αναφέρει ως πρόβλημα. Εν τω μεταξύ, το 60% ισχυρίζεται ότι οι ταχύτητες φόρτωσης των B2B ιστότοπων είναι πολύ αργές και το ένα τρίτο (32%) λέει ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς προϊόντα.Η μελέτη σε 600 αγοραστές B2B από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Κίνα διαπιστώνει επίσης ότι το 78% των αγοραστών θα επιθυμούσε μια καλύτερη εμπειρία για κινητά τηλέφωνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.