25 Απρ 2024
READING

Το Amazon παρουσιάζει μια υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων με συνδρομή

2 MIN READ

Το Amazon παρουσιάζει μια υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων με συνδρομή

Το Amazon παρουσιάζει μια υπηρεσία φροντίδας ηλικιωμένων με συνδρομή

Το Amazon ανακοίνωσε μια νέα υπηρεσία με συνδρομή με την ονομασία “Alexa Together”, σχεδιασμένη για οικογένειες με ηλικιωμένα μέλη που ζουν ακόμη ανεξάρτητα, αλλά μπορεί να χρειάζονται επιπλέον υποστήριξη. 

Το Amazon είχε δημιουργήσει ήδη κάτι παρόμοιο, έτσι αυτή η υπηρεσία είναι μια επέκταση του Alexa Care Hub, μια προηγούμενη επένδυση στη φροντίδα ηλικιωμένων. Η καινούργια υπηρεσία προσθέτει νέες προστασίες, όπως μια λειτουργία επείγουσας ανταπόκρισης και πρόσβαση σε μια επαγγελματική γραμμή βοήθειας έκτακτης ανάγκης.

Η προηγούμενη υπηρεσία της Amazon, το Care Hub Alexa είναι μια εφαρμογή για κινητά, η οποία επέτρεπε στα μέλη της οικογένειας να παρακολουθούν τους ηλικιωμένους γονείς και τους αγαπημένους τους -με την άδειά τους- προκειμένου να λαμβάνουν γενικές πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητές τους και να ειδοποιούνται εάν το αγαπημένο πρόσωπο έχει καλέσει σε βοήθεια.

Με την καινούργια εφαρμογή Alexa Together, τα μέλη της οικογένειας μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως οι ειδοποιήσεις φροντίδας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να κρατούν τα μέλη της οικογένειας ενήμερα όταν ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας ζητάει βοήθεια από την Alexa.

Το Alexa Together θα δίνει επίσης τη δυνατότητα σε πολλά άτομα να παρέχουν υποστήριξη σε ένα αγαπημένο πρόσωπο – κάτι που είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις όπου τα αδέλφια μπορεί να μοιράζονται τα καθήκοντα της φροντίδας κάποιου γονέα, για παράδειγμα. Ακόμη και οι κοντινοί γείτονες θα μπορούν να προστεθούν στο σύστημα υποστήριξης, ώστε να μπορούν να ελέγχουν το μέλος της οικογένειας ενός πελάτη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι φροντιστές μπορούν επίσης να κάνουν πράγματα όπως να ρυθμίσουν υπενθυμίσεις στις συσκευές των αγαπημένων τους προσώπων ή να συνδεθούν με μια μουσική υπηρεσία, ώστε να μπορούν εύκολα να παίζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, αναφέρει το Amazon. Μπορούν, επίσης, να προσθέσουν επαφές στο λογαριασμό Alexa του μέλους της οικογένειας, ώστε να μπορούν να τηλεφωνούν οι ηλικιωμένοι σε φίλους και συγγενείς χωρίς να χρειάζεται να ψάξουν.

Η νέα συνδρομή εισάγει επίσης μια λειτουργία επείγουσας ανταπόκρισης, η οποία επιτρέπει hands-free, 24/7 πρόσβαση σε μια γραμμή βοήθειας έκτακτης ανάγκης. Με αυτόν τον τρόπο, αν ένα ηλικιωμένο μέλος της οικογένειας πέσει στο σπίτι ή έχει άλλου είδους έκτακτη ανάγκη, μπορεί απλά να ζητήσει από την Alexa να καλέσει για βοήθεια. Η συνδρομή θα προσφέρεται δωρεάν για έξι μήνες, στη συνέχεια θα είναι μια συνδρομή επί πληρωμή 19,99 δολάρια ανά μήνα εάν ο πελάτης επιθυμεί να την συνεχίσει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.