19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές πρόκειται να αυξήσουν τις Χριστουγεννιάτικες δαπάνες τους

3 MIN READ

Έρευνα | Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές πρόκειται να αυξήσουν τις Χριστουγεννιάτικες δαπάνες τους

Έρευνα | Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές πρόκειται να αυξήσουν τις Χριστουγεννιάτικες δαπάνες τους

Μεγάλο ποσοστό του καταναλωτικού κοινού σκοπεύει να διαθέσει περισσότερα χρήματα για τις χριστουγεννιάτικες αγορές του το 2021 εξαιτίας του αντίκτυπου που είχε η πανδημία στους ανθρώπους τη προηγούμενη χρονιά. Σύμφωνα με στοιχεία έκθεσης Consumer Spend, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Affirm και αποτελούνταν από 2.000 ερωτώμενους καταναλωτές, το (48%) δήλωσε ότι σκοπεύει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών για το 2021 λόγω της συνθήκης της πανδημίας, η οποία επηρέασε αρκετά την περίοδο των διακοπών του 2020.

Ανεξάρτητα από την πανδημία, 7 στους 10 ερωτηθέντες δήλωσαν ότι συνήθως ξεπερνούν τον προϋπολογισμό τους κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων αγορών τους.Περισσότεροι από τους μισούς, (54%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα το 2021 συγκριτικά με το 2020 σε διάφορες καταναλωτικές και ψυχαγωγικές εμπειρίες την περίοδο των φετινών Χριστουγέννων, όπως ταξίδια, πάρτι καθώς και φυσικά δώρα κάνοντας τη συγκεκριμένη περίοδο των διακοπών ξεχωριστή.

Στην πραγματικότητα για το 2021 τα top δώρα όπου οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν να δώσουν στους αγαπημένους τους σχετίζονται με μία αξέχαστη εμπειρία. Συγκεκριμένα το (42%) του δείγματος σκοπεύει να δώσει σαν δώρο εισιτήρια για συναυλία ή για κάποιο αθλητικό γεγονός, το (29%) σκοπεύει να κάνει δώρο κάποιο ηλεκτρονικό, το (25%) ρούχα και το (26%) διακοπές. 

Ακόμη το (41%) του δείγματος υποστηρίζει ότι παραμονή εντός του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαία ανησυχία των ερωτηθέντων για την περίοδο των χριστουγεννιάτικων αγορών διακοπών. Στη συνέχεια εξίσου σημαντική ανησυχία των καταναλωτών (31%) του δείγματος αποτελούν τα μακροπρόθεσμα χρέη, κατόπιν για το (28%) τα έξοδα αποστολής και για το (26%) οι καθυστερημένες οφειλές και τα κρυφά χρέη. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτώμενους του δείγματος αναφέρουν ότι κατακλύζονται από αισθήματα άγχους και στρες κατά τη διάρκεια των αγορών την περίοδο των Χριστουγέννων. 

Παρόλα αυτά 6 στους 10 ερωτηθέντες (61%) του δείγματος δεν αναμένουν με αγωνία πλέον τις προσφορές ούτε του Black Friday αλλά ούτε και της Cyber ​​Monday. Ένας στους πέντε ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις χριστουγεννιάτικές αγορές από τον Σεπτέμβριο, με σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των ερωτώμενων, να υποστηρίζει ότι όσο πιο νωρίς ξεκινούν τις αγορές τους για την περίοδο των γιορτών τόσο περισσότερο καταφέρνουν να παραμείνουν εντός του εκάστοτε προϋπολογισμού τους.  

  Μερικά εξίσου σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: 

  • Οι ερωτηθέντες σχεδιάζουν να ξοδέψουν κατά μέσο όρο λίγο περισσότερο από 300$ για κάθε μέλος της οικογένειάς τους. 

  • Τα top δώρα για την περίοδο των γιορτών που ελπίζουν να λάβουν οι Αμερικανοί σχετίζονται με: διακοπές (27%), καινούρια ρούχα (26%) και δώρα που δημιουργούν μια αξέχαστη εμπειρία, όπως εισιτήρια για συναυλία ή αθλητικό κάποιον αθλητικό αγώνα (24%).

  • Περισσότεροι από 7 στους 10 (72%) των ερωτηθέντων του δείγματος πρόκειται να βασιστούν σε μεγάλο βαθμό στις διαδικτυακές αγορές αποφεύγοντας τον συνωστισμό των καταστημάτων, καθώς το (57%) εκτιμά ότι η φετινή περίοδος χριστουγεννιάτικων αγορών διακοπών θα προσελκύσει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό καταναλωτών. 

  • Το (56%) των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν κάποια δυνατότητα pay-over-time, όπως είναι η Affirm, για τις αγορές του την περίοδο των Χριστουγέννων για το 2021. Από αυτούς, 7 στους 10 (69%) θα χρησιμοποιήσουν μια pay-over-time δυνατότητα βοηθώντας τους να μείνουν μέσα στο πλαίσιο του budget τους. 

Οι καταναλωτές φέτος πρόκειται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις διάφορες ευέλικτες λύσεις πληρωμής, κάτι το οποίο συμβάλει στο να καταφέρουν να ξοδέψουν φέτος με γνώμονα την υπευθυνότητα. Πάνω από τους μισούς Αμερικανούς (69%), ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν μια τέτοιου είδους δυνατότητα καθώς θεωρούν ότι θα τους  βοηθήσει να μείνουν εντός του προϋπολογισμού τους.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.