25 Απρ 2024
READING

Η Mercedes-Benz με βιωσιμότητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

4 MIN READ

Η Mercedes-Benz με βιωσιμότητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Η Mercedes-Benz με βιωσιμότητα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

Οι εκθεσιακοί χώροι νέων αυτοκινήτων στις αντιπροσωπίες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να μοιάζουν πολύ διαφορετικοί μέχρι το 2030, με τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και τα υβριδικά οχήματα με σύνδεση στην πρίζα να αποτελούν πιθανότατα περισσότερες από τις μισές επιλογές μεταξύ των διαθέσιμων μοντέλων. Μόνο μέχρι το επόμενο έτος, ο αριθμός των αμιγώς ηλεκτρικών προσφορών αναμένεται να τετραπλασιαστεί.

Η Mercedes-Benz κυκλοφορεί μια σειρά ηλεκτρικών οχημάτων και θα την προωθήσει μέσω μιας περιοδείας δοκιμαστικής οδήγησης σε 20 πόλεις, καθώς και διαφόρων βιωματικών δράσεων. Το πρώτο όχημα της σειράς έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Οι βιωματικές εμπειρίες που προσφέρει η Mercedes-Benz επιδιώκουν να καταδείξουν τη δέσμευση της στη βιωσιμότητα και την πολυτέλεια για την οποία είναι γνωστή η μάρκα. Η Mercedes-Benz ξεκινά ένα road show σε 20 πόλεις των ΗΠΑ για να μπορέσει ο κόσμος να δοκιμάσει για πρώτη φορά τα ηλεκτρικά οχήματα της (EVs). Ουσιαστικά, η εταιρεία φέρνει τα αυτοκίνητά της σε μια περιοδεία για να δώσει στους οδηγούς 30 λεπτά πίσω από το τιμόνι και την ευκαιρία να μάθουν για διάφορες ψηφιακές λειτουργίες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και να γνωρίσουν την τεχνολογία, το σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και τη συνδεσιμότητα του. Κάθε βόλτα θα συνοδεύεται από έναν ειδικό σε θέματα προϊόντων, ο οποίος θα συνοδεύει ως συνοδηγός στη δεξιά θέση.

Πέρα, όμως,  από τα τοπικά test drives που είναι συνηθισμένα για το marketing και την πώληση αυτοκινήτων, η Mercedes-Benz υιοθετεί βιωματικές τακτικές για να συνεργαστεί με τους καταναλωτές σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων. Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι η πρώτη που επιστρέφει στο βιωματικό marketing, το οποίο ήταν δημοφιλές στις εταιρείες πριν η πανδημία αναστείλει τις περισσότερες δια ζώσης δραστηριότητες. Για να επιδείξει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της, η γερμανική μάρκα ιδρύει τοποθεσίες στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια που μοιάζουν λιγότερο με αντιπροσωπεία και περισσότερο με high-tech αφιέρωμα στο μέλλον της οδήγησης. Το πρώτο κέντρο ονομάζεται Mercedes-EQ Experience και έπειτα από αυτό είναι προγραμματισμένα να ακολουθήσουν άλλα δύο κέντρα σε άλλες τοποθεσίες.

Το Mercedes-EQ Experience επιτρέπει στους επισκέπτες να περιηγηθούν και να μάθουν περισσότερα για το όραμα της εταιρείας για τα ηλεκτρικά οχήματα. Μαζί με τις δύο εκδόσεις του EQ που είναι σταθμευμένες στο εσωτερικό, υπάρχει ένας διαδραστικός διάδρομος όπου τα βήματα των επισκεπτών μετατρέπονται σε κινητική ενέργεια. Υπάρχουν επίσης δύο σταθμοί φόρτισης EV και μια διαδραστική ψηφιακή οθόνη που παρουσιάζει το δίκτυο της εταιρείας με τα σημεία όπου μπορούν να φορτίζονται τα EV σε όλη τη χώρα. Ο εκθεσιακός χώρος έχει επίσης σκοπό να αφηγηθεί την ιστορία της εξέλιξης της Mercedes-Benz από τα πρώτα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα μέσω ενός εικονογραφημένου πίνακα με ιστορικά στοιχεία μαζί και με μια  μεγάλη οθόνη βίντεο που προβάλλει τα διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων της μάρκας.

Τα Mercedes-EQ Experiences επιδιώκουν να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές σχετικά με τα νέα ηλεκτρικά της οχήματα και τη συνολική δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα, μια αυξανόμενη προτεραιότητα για τους καταναλωτές που επιλέγουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα. Επιπλέον, η μάρκα θα μοιραστεί ένα χρονοδιάγραμμα του πλάνου της να είναι ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2039.

Η ανάπτυξη έρχεται καθώς πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνεχίζουν να βιώνουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας έλλειψης τσιπ και άλλων πρώτων υλών και ανταλλακτικών,  η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία και τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα, χωρίς να είναι γνωστό πότε η κατάσταση θα βελτιωθεί. Τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού θα μπορούσαν να καταστήσουν δύσκολη την ικανοποίηση της ζήτησης για τα νέα οχήματα, παρά τις δοκιμαστικές διαδρομές και τις βιωματικές ενεργοποιήσεις. Καθώς συνεχίζει να εμπορεύεται τα οχήματά της παρά το ακόμη ασταθές παγκόσμιο τοπίο, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της να ενοποιήσει τις παγκόσμιες δραστηριότητες marketing για τα μέσα ενημέρωσης, τη μάρκα και τις επιδόσεις της.

Η Mercedes-Benz δεν είναι η πρώτη μάρκα αυτοκινήτων που ανοίγει εκθεσιακό χώρο με επίκεντρο το ηλεκτρικό ρεύμα. Η Tesla έχει επίσης ιδρύσει εκθεσιακό χώρο το 2017, χρόνια πριν ξεκινήσει η σημερινή έκρηξη των EV, όπως επίσης και η Lucid Motors, η οποία άνοιξε τον δικό της εκθεσιακό χώρο τον πρόσφατα. Πολλές, επίσης, μάρκες αυτοκινήτων έχουν δημοσιοποιήσει τα μελλοντικά τους σχέδια για ηλεκτρικά οχήματα, όπως η Ford, η Volvo, η Honda και πολλές άλλες.

Πάντως, η οικογένεια οχημάτων Mercedes-EQ θα συνδυάζει την εκλέπτυνση, τη βιωσιμότητα, την τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών και το στυλ για μια πρωτοφανή πλήρως ηλεκτρική εμπειρία πολυτέλειας. Τα πρώτα μοντέλα που παρουσιάζονται στην αγορά των ΗΠΑ περιλαμβάνουν το EQS 450+ και το EQS 580 4MATIC και θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το φθινόπωρο. Με ισχυρά και αποδοτικά συστήματα, εξαιρετικά έξυπνες και προσαρμοστικές λειτουργίες και βιώσιμες αλλά πολυτελείς λεπτομέρειες, το EQS ενώνει τις επιδόσεις, την πολυτέλεια και τη βιωσιμότητα με τον πιο προοδευτικό τρόπο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.