Η βασική φιλοσοφία των direct to consumer εταιρειών βασίζεται στην έννοια της παράβλεψης των μεσαζόντων και της πώλησης απευθείας στους πελάτες μέσω ηλεκτρονικών καναλιών.Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, οι καταναλωτικές συνήθειες των Millennials οδήγησαν σε αύξηση των αγορών με direct-to-consumer brands παγκοσμίως. Περισσότεροι από τους μισούς αγοραστές ηλικίας 25 έως 34 ετών ανέφεραν ότι πραγματοποιούσαν online αγορές απευθείας από διεθνείς μάρκες, σύμφωνα με έρευνα της eShopWorld.
Η αύξηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι περισσότεροι από τους μισούς καταναλωτές, και το 69% των millennials συγκεκριμένα, στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατανοήσουν τη στάση μιας μάρκας σε σημαντικά θέματα. Όταν οι αξίες μιας μάρκας ευθυγραμμίζονται με τις δικές τους και αντικατοπτρίζονται στην παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το 58% των καταναλωτών αγοράζουν από αυτήν την μάρκα.
Όταν οι μάρκες αποφεύγουν τα κοινωνικά ζητήματα ή αποφεύγουν να μιλάνε για ένα προϊόν που μπορεί να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο, πιθανά χάνουν μέρος από τις πωλήσεις τους. Εκεί είναι που κερδίζουν η διαφήμιση και η πώληση εξαιρετικά συγκεκριμένων προϊόντων απευθείας στους καταναλωτές. Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μάρκες DTC μπορούν να είναι εξαιρετικά ακριβείς στα μηνύματα τους και στον τελικό αγοραστή που προσπαθούν να προσεγγίσουν.
Περισσότεροι από τους μισούς (52%) αγοραστές συνολικά και το 58% των ηλικιών 25 έως 44 ετών αγόρασαν online λόγω της πανδημίας και του επακόλουθου κλεισίματος των φυσικών καταστημάτων. Η έρευνα έδειξε ότι το 56% των διεθνών αγοραστών ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για να αντιμετωπίσουν την πανδημία.
Σχεδόν τα τρία τέταρτα (71%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι, μετά την πανδημια, σχεδιάζουν να συνεχίσουν να ψωνίζουν μέσω ενός συνδυασμού διαδικτυακών και μη διαδικτυακών καναλιών. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με αυτό που προέκυψε από την πρόσφατη έρευνα της Numerator (60%), η οποία έδειξε, επίσης, ότι μόλις το 13% σχεδιάζει να ψωνίσει εξ ολοκλήρου από φυσικά καταστήματα, ενώ το 24% σχεδιάζει να ψωνίσει εξ ολοκλήρου από το διαδίκτυο.
Το ηλεκτρονικό εμπόριο επιταχύνθηκε εξαιτίας της πανδημίας. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το 57% των αγοραστών δήλωσε ότι η πανδημία τους βοήθησε να ανακαλύψουν την ευκολία και τις επιλογές των ηλεκτρονικών αγορών- το 63% των Millennials δήλωσε το ίδιο.
Μια έκθεση του Απριλίου από την eMarketer προέβλεψε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να φτάσουν τα 908,73 δισεκατομμύρια δολάρια, μια αύξηση ύψους 13,7% από πέρυσι, αλλά ελαφρώς μικρότερη από την έκρηξη του ηλεκτρονικού εμπορίου το 2020.
Τα καταστήματα του μέλλοντος θα είναι experiential meccas, όπου οι μάρκες θα υποστηρίζουν και θα ενισχύουν τις προσωπικότητες και τις εμπειρίες της μάρκας που χτίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συναλλαγές έχουν αναμφίβολα επιταχυνθεί στα ψηφιακά κανάλια και το να αντιστραφεί αυτή η τάση φαίνεται απίθανο.
Οι μάρκες DTC έχουν υιοθετήσει μια αισθητική που είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους Millennials, όπως οι γραμματοσειρές sans serif και οι φωτεινές χρωματικές επιλογές. Η επιτυχία που είχαν τα DTC brands στην απήχηση που είχαν στους νεότερους καταναλωτές οδήγησε επίσης παραδοσιακούς λιανοπωλητές όπως η Nordstrom, η Walmart και η Target να συνεργαστούν με αυτά τα brands προκειμένου να προσελκύσουν ένα νέο σύνολο πελατών στα καταστήματά τους.
Οι συνεργασίες των DTC brands με retailers είναι εξίσου επωφελής και για τα ίδια τα DTC brands. Οι DTC εταιρείες διαπιστώνουν σταδιακά την αξία των μη ηλεκτρονικών πωλήσεων, καθώς οι δαπάνες για το marketing στο διαδίκτυο είναι αρκετά υψηλές και, έτσι, οι προοπτικές κερδοφορίας μειώνονται.
Έτσι αρκετές είναι οι εταιρείες που επέλεξαν να ανοίξουν μόνιμα καταστήματα σε κεντρικές αγορές, ενώ άλλες επέλεξαν τα pop up καταστήματα ή στράφηκαν σε άλλες περισσότερο εδραιωμένες εταιρείες για να δημιουργήσουν συνεργασίες και να στεγάσουν τα προϊόντα τους σε φυσικό περιβάλλον.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.