25 Απρ 2024
READING

Τα καταστήματα 4-Star του Amazon υπηρετούν την στρατηγική λιανικής του

4 MIN READ

Τα καταστήματα 4-Star του Amazon υπηρετούν την στρατηγική λιανικής του

Τα καταστήματα 4-Star του Amazon υπηρετούν την στρατηγική λιανικής του

Τα τελευταία χρόνια, το Amazon έχει αλλαξει όχι μόνο το χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου αλλά και το φυσικό λιανικό εμπόριο, ξεκινώντας με τα καταστήματα Amazon Go χωρίς ταμείο, τα βιβλιοπωλεία, τα παντοπωλεία ευρείας κλίμακας και τα καταστήματα Amazon Prime.Πρόσφατα το Amazon ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα 4-Star, το οποίο διαθέτει μια διαλεγμένη συλλογή αντικειμένων που έχουν βαθμολογηθεί με τέσσερα αστέρια ή παραπάνω στον ιστότοπο του και βρίσκονται σε πολλά wish-lists καταναλωτών, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα κατάστημα που θα διαθέτει περίπου 2.000 διαφορετικά προϊόντα και τα εμπορεύματα περιλαμβάνουν τεράστια ποικιλία από σετ Lego, μέχρι gadgets κουζίνας και παιχνίδια για κατοικίδια ζώα.

Το Amazon άνοιξε το πρώτο του κατάστημα 4-Star το 2018 και ήταν ένα από τα φυσικά καταστήματα που άνοιξε και λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό ως concept store – ένας τρόπος για το Amazon να πειραματιστεί με το φυσικό λιανικό εμπόριο ως κανάλι. 

Η ιδέα του καταστήματος 4-Star είναι ότι το Amazon επιλέγει αντικείμενα που έχουν βαθμολογηθεί πάνω από τέσσερα αστέρια στην πλατφόρμα του και είναι δημοφιλή σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την ανακάλυψη προϊόντων, κάτι που αποτελούσε πάντα έναν αγώνα για το Amazon. Οι πελάτες στις ΗΠΑ μάλιστα έχουν σχολιάσει στο Amazon ότι τους αρέσει να ψωνίζουν σε ένα κατάστημα όπου μπορούν να ανακαλύπτουν και να μαθαίνουν για προϊόντα με υψηλή βαθμολογία, να απολαμβάνουν βολικές λειτουργίες, όπως η ηλεκτρονική παραλαβή και οι εύκολες και άνετες επιστροφές προϊόντων, και να δοκιμάζουν συσκευές δια ζώσης. 

Η ποικιλία στο κατάστημα θα αλλάζει σε τακτική βάση, καθώς οι επιμελητές του ανταποκρίνονται στα σχόλια των πελατών και παρακολουθούν τις τάσεις. Το Amazon 4-star θα περιλαμβάνει επίσης προϊόντα και από μικρές επιχειρήσεις σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο που συνεχίζουν να ενθουσιάζουν τους πελάτες του Amazon.

Τα καταστήματα 4-Star του Amazon γενικά δεν λαμβάνουν τόση προσοχή όσο κάποιες από τις άλλα πιο high-tech καταστήματα του, όπως το Amazon Go. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, τα καταστήματα 4-Star του Amazon προσελκύουν κυρίως τουρίστες – μια δημογραφική ομάδα, στην οποία τα υπόλοιπα καταστήματα του Amazon δεν απευθύνονται τόσο έντονα. 

Ωστόσο, τα 4-Star προσφέρουν δύο πλεονεκτήματα που δεν προσφέρει κανένα από τα άλλα φυσικά καταστήματα του Amazon: πρώτον, είναι ένας εκθεσιακός χώρος και δεύτερον, λειτουργεί και ως κέντρο εξυπηρέτησης. Οι πελάτες που αγοράζουν από του Amazon μπορούν να το παραγγείλουν σε ένα κατάστημα 4-Star, εξοικονομώντας  χρήματα με την αποστολή των προϊόντων εκεί αντί για το σπίτι τους. Έτσι, το κατάστημα αντιμετωπίζεται ως ένα  μικρό κέντρο διανομής, έναν κόμβο στην αλυσίδα εφοδιασμού. Μάλιστα, αποδεικνύεται ότι αποτελεί ένα μοντέλο για το πώς το Amazon μπορεί να συνδυάσει το ηλεκτρονικό εμπόριο και τη φυσική λιανική πώληση στο μέλλον.

Η πλατφόρμα του Amazon είναι αποτελεσματική για τους ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν, αλλά είναι λιγότερο ικανή στο να βοηθά τους πελάτες να περιηγηθούν σε ένα ευρύ φάσμα τύπων προϊόντων. Έτσι, το κατάστημα 4-Star προορίζεται να είναι επιτυχία, καθώς είναι απλά μια ευρεία παρουσίαση εμπορευμάτων που έχουν υψηλή απήχηση και αποδεδειγμένα  τα προτιμούν και είναι ικανοποιημένοι οι καταναλωτές. Ουσιαστικά, το Amazon διαφημίζει προϊόντα που μπορεί εξίσου εύκολα να πουλήσει στους πελάτες online αλλά και στο κατάστημα. Αυτό καθιστά τα καταστήματα 4-Star χρήσιμα για το Amazon, παρόλο που μπορεί να μην έχουν τόσο συνεκτική αντίληψη όσο τα άλλα καταστήματα λιανικής του Amazon.

Για το Amazon είναι αναμενόμενο να συνεχίσει να δοκιμάζει και να μαθαίνει πώς μπορεί να ενσωματώσει το φυσικό λιανικό εμπόριο στη μακροπρόθεσμη στρατηγική του και αυτή η κίνηση σίγουρα εντείνει τον ανταγωνισμό. Οι καταναλωτές μεταπηδούν απρόσκοπτα μεταξύ φυσικών και ψηφιακών καναλιών, ωστόσο από την πλευρά του λιανοπωλητή, η ισορροπία μεταξύ διαδικτύου και φυσικών καταστημάτων αποτελεί απαραίτητο βήμα για την απόκτηση μιας πραγματικά ολιστικής άποψης του εμπορίου. Το Amazon έχει ήδη πετύχει κατά το ήμισυ αυτόν τον στόχο και εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει τη συνολική εικόνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.