25 Απρ 2024
READING

Tο Harrods αποκτά μπουτίκ με sneakers

4 MIN READ

Tο Harrods αποκτά μπουτίκ με sneakers

Tο Harrods αποκτά μπουτίκ με sneakers

Το Harrods αγκαλιάζει το πολυτελές streetwear. Το τεράστιο πολυκατάστημα του Λονδίνου φιλοξενεί τώρα την πρώτη μπουτίκ αθλητικών παπουτσιών του online μεταπωλητή The Edit LDN. Μέσα στο χώρο του καταστήματος, τα πολυπόθητα Air Jordans και άλλα sneakers είναι κλεισμένα σε γυάλινες βιτρίνες σαν εκλεκτά κοσμήματα.

Παντρεύοντας το παλιό με το νέο, η συνεργασία μεταξύ του Harrods και της The Edit LDN είναι χαρακτηριστικό των τάσεων που έχουν αντίκτυπο στο λιανεμπόριο. Εδώ και χρόνια, τα πολυκαταστήματα προσπαθούν να μετριάσουν τα φθίνοντα περιθώρια κέρδους αξιοποιώντας νέες και αναδυόμενες μάρκες για να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση. 

Το Harrods έχει ξεχωρίσει ως πολυκατάστημα διατηρώντας μια υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών για πάνω από 150 χρόνια. Στα προϊόντα που διαθέτει περιλαμβάνονται γυναικεία, ανδρικά και παιδικά ρούχα, ηλεκτρονικά είδη, κοσμήματα, αθλητικός εξοπλισμός, τρόφιμα και ποτά, είδη υγείας και ομορφιάς, είδη σπιτιού, οικιακές συσκευές και πολλά άλλα. Τώρα, παρουσιάζει τα sneakers ως την πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρεπερτόριο των υπηρεσιών κατά παραγγελία. 

Η Edit LDN αποτελεί μια παγκόσμια διαδικτυακή πλατφόρμα για νέα, αποκλειστικά αθλητικά παπούτσια και streetwear υψηλής ποιότητας. Έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη ως παγκόσμιο ηλεκτρονικό κατάστημα μεταπώλησης και αποστέλλει προϊόντα παγκοσμίως εξυπηρετώντας το μεγάλο κοινό της.Πωλεί επίσης σε υπηρεσίες styling, εκτός από μεμονωμένους πελάτες. Το όραμα της εταιρίας είναι να αποτελεί έναν προορισμό που δίνει πρόσβαση στους καταναλωτές για όλες τις τελευταίες εκπτώσεις σε μια εύχρηστη πλατφόρμα για με ταχύτητα εξυπηρέτησης και πρώτης τάξεως εξυπηρέτηση πελατών. Η Edit LDN διαθέτει προϊόντα 100% αυθεντικά και κάθε προϊόν ελέγχεται και πιστοποιείται από την ομάδα της. Η Edit LDN  στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Harrods, αξιοποιεί την λίστα μεταπωλητών της για να παρέχει τα πιο σπάνια αθλητικά παπούτσια της αγοράς “μαζικά” και συνδυάζει  την νεανικότητα της με την πολυτέλεια του Harrods.

Το Harrods θα προσφέρει τα σπάνια sneakers πουλώντας περιορισμένες παρτίδες Air Jordans και Yeezys στο κατάστημα σε επιλεγμένες ημερομηνίες. Εάν ένας πελάτης θέλει ένα ζευγάρι που δεν είναι πλέον διαθέσιμο, η ομάδα υπηρεσιών του πολυκαταστήματος θα συνεργαστεί με την The Edit LDN για να το παραγγείλει για παραλαβή. Αυτό απέχει πολύ από το διαδεδομένο μοντέλο λιανικής πώλησης σπάνιων υποδημάτων. Τα αθλητικά παπούτσια περιορισμένης έκδοσης πωλούνται επί του παρόντος στις ημερομηνίες διάθεσης και εξαντλούνται αμέσως.

Η αγορά μεταπώλησης αθλητικών παπουτσιών και streetwear εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% σε ετήσια βάση για να φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2030. Παράλληλα και η ζήτηση για αθλητικά παπούτσια περιορισμένης έκδοσης έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια και, ομοίως, αναμένεται να συνεχίσει ανοδική πορεία. Η EDIT LDN έχει επωφεληθεί από το αυξημένο ενδιαφέρον και αναμένει να αυξήσει ακόμα ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις της.

Για το Harrods, η μπουτίκ είναι ένας τρόπος να αναδείξει τη δύναμή του στην ανδρική ένδυση ως υπηρεσία. Το πολυκατάστημα έχει αναπτύξει την κατηγορία ανδρικής μόδας τα τελευταία τρία χρόνια, με αποκορύφωμα το άνοιγμα μιας αίθουσας αθλητικών ενδυμάτων στον όροφο ανδρικής ένδυσης. Ο στόχος είναι να μεταμορφωθεί η εμπειρία της ανδρικής ένδυσης στο Harrods, το οποίο θα αγκαλιάσει τις πιο σημαντικές, επιθυμητές και σύγχρονες τάσεις της αγοράς.

Η επέκταση ακολούθησε μια περίοδο αναταραχής σε ολόκληρη τη βιομηχανία για το λιανικό εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου και τα πολυκαταστήματα ειδικότερα. Η Harrods δήλωσε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει από τις δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία. Πριν από τον COVID, το Harrods είχε χιλιάδες επισκέπτες ημερησίως, αλλά ο αριθμός αυτός μειώθηκε δραστικά λόγω των περιορισμών από τις απαγορεύσεις στα αεροπορικά ταξίδια.  Η εταιρία βασίζεται στους πλούσιους τουρίστες που επισκέπτονται τα καταστήματά της, καθώς οι πελάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. αντιπροσωπεύουν μόνο το 30% των εσόδων.

Αντίθετα, η The Edit LDN αύξησε το τελευταίο έτος τις πωλήσεις της  και προσέλκυσε μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με ρυθμό αύξησης 60% από μήνα σε μήνα. Μάλιστα, ξεκίνησε να απευθύνεται και στο γυναικείο κοινό λόγω της αυξημένης ζήτησης. Η αμείωτη επιτυχία της εταιρίας ενδεχομένως σχετίζεται με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου το διάστημα της καραντίνας καθώς πολλοί καταναλωτές εξοικειώθηκαν με αυτό και αναμένεται ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Μέσα από την συνεργασία με την The Edit LDN και του Harrods διασφαλίζεται ότι οι πελάτες έχουν πρόσβαση στα πιο πρόσφατα και αποκλειστικά στυλ της αγοράς μέσα από ένα επίπεδο υπηρεσιών που είναι αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικό για το Harrods. Ενώ η νέα μπουτίκ επιτρέπει στο κατάστημα να επεκταθεί πέρα από το βασικό πελατολόγιό του και να προσεγγίσει νέους καταναλωτές, είναι μια σχετικά ριψοκίνδυνη κίνηση, καθώς οι δυο αυτές εταιρίες απευθύνονται σε αρκετά ετερόκλητους καταναλωτές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.