24 Απρ 2024
READING

Έρευνα | μόνο οι καλύτερες αμοιβές δεν είναι αρκετές για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους

3 MIN READ

Έρευνα | μόνο οι καλύτερες αμοιβές δεν είναι αρκετές για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους

Έρευνα | μόνο οι καλύτερες αμοιβές δεν είναι αρκετές για να προσελκύσουν περισσότερους εργαζόμενους

Οι retailers πρέπει να κάνουν πολλά περισσότερα από την αύξηση μισθών και παροχών ώστε να καταφέρουν τόσο να προσελκύσουν όσο και να διατηρήσουν τους εργαζόμενούς τους. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία μίας νέας έρευνας της UKG (Ultimate Kronos Group), η οποία αποκάλυψε ότι το (63%) των λιανοπωλητών αναμένουν ότι το 2021 θα μπορούσε να αποτελέσει τη χειρότερη περίοδο προσλήψεων. Ταυτόχρονα σχεδόν όλοι οι retailers είναι απολύτως σίγουροι ότι θα είναι σε θέση να προσφέρουν μια θετική εμπειρία είτε στους καταναλωτές είτε στους αγοραστές είτε στους υπαλλήλους τους. 

Συγκεκριμένα το «Retail’s 2021 Holiday Season Outlook» του UKG διαπίστωσε ότι επτά στους δέκα retailers πραγματοποίησαν άμεσες και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στους ανθρώπους τους το 2021, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων μισθών ενώ παράλληλα προσέφεραν μία σειρά από καινοτόμες παροχές. Επιπλέον κάποιοι έχουν δεσμευτεί να παρέχουν ευελιξία στο πρόγραμμα, σταθερότητα στην εργασία καθώς και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Όσον αφορά την αγορά εργασίας όλα σχετίζονται με την ευελιξία και με το να δείξεις ότι εκτιμάς τους συνεργάτες σου προσφέροντάς τους ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Τόσο η εκπαίδευση όσο και η ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού μπορούν να προσφέρουν το συναίσθημα ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα καριέρας και όχι μίας απλής καθημερινής εργασίας χωρίς προοπτικές ανάπτυξης και εξέλιξης. 

Στη σημερινή εποχή της πανδημίας όπου τα δεδομένα άλλαξαν σε όλους τους τομείς, η αγορά εργασίας ήρθε αντιμέτωπη με ορισμένα ζητήματα, τα οποία αν και υπήρχαν, πλέον με τη τωρινή κατάσταση έγιναν ακόμη πιο έντονα. Για παράδειγμα η τρέχουσα αγορά εργασίας αντιμετωπίζει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Ενώ από τη μία οι εργαζόμενοι αναζητούν θέσεις εργασίας, από την άλλοι οι εργοδότες φαίνεται να αδυνατούν να εντοπίσουν τον ιδανικό υποψήφιο για την εκάστοτε θέση καθώς και να τον διατηρήσουν στο δυναμικό της επιχείρησής τους. Είναι γεγονός ότι η αγορά εργασίας δεν καταφέρνει επιτυχώς να αντιστοιχήσει δεξιότητες, γεωγραφικές περιοχές αλλά και προσδοκίες με τους εκάστοτε υποψήφιους, κάτι που οδηγεί τις εταιρείες να διαμαρτύρονται για έλλειψη εργατικού δυναμικού καθώς εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν ενεργά εργασία. Ένα αποτέλεσμα του συγκεκριμένου προβλήματος αντιστοίχισης είναι το φαινόμενο ghosting, όπου κάποιος άνθρωπος παύει σιγά σιγά να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του καταλήγοντας να εξαφανιστεί εντελώς από το περιβάλλον της επιχείρησης.

Ακόμη το μοτίβο της τηλεργασίας μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να λειτούργησε αποδοτικά σε άλλες όμως κατάφερε να δημιουργήσει συμπεριφορικά ζητήματα κυρίως στους εργαζόμενους. Δυστυχώς, η επιστροφή στο γραφείο δεν είναι μια γρήγορη λύση. Στην πραγματικότητα, η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν επιστρέψουμε, επειδή έχουμε πλέον συνηθίσει αλλιώς. Οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να μην χρειάζεται να εμπλέκονται τόσο πολύ σε διαπροσωπική επικοινωνία και αυτό μπορεί να πάρει μια ήδη αγχωτική ή τεταμένη κατάσταση και να την επιδεινώσει.

  Μερικά σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: 

  • Το (75%) των retailers προσεγγίζουν εργαζόμενους για να ευδοκιμήσουν σε πολλαπλούς ρόλους.

  • Το (56%) παρέχει επαγγελματική ανάπτυξη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να προχωρήσουν στην εταιρεία τους.

  • Το (54%) ασχολείται με την κατανομή εργασίας και επιτρέπει στους υπαλλήλους να εργάζονται σε πολλές τοποθεσίες καταστημάτων.

  • Το (54%) εγγυάται στους υπαλλήλους έναν ελάχιστο προγραμματισμένο αριθμό ωρών εργασίας την εβδομάδα.

  • Το (40%) λαμβάνει υπόψη του τη διαθεσιμότητα και τις προτιμήσεις των εργαζομένων κατά τη δημιουργία των προγραμμάτων του προσωπικού.

  • Το (63%) των retailers δήλωσαν ότι έχουν αυξήσει τις αμοιβές τους, μια μέση αύξηση 3,90$ ανά ώρα.

  • Το (26%) αναμένει ότι οι ελλείψεις προσωπικού της περιόδου των χριστουγεννιάτικων αγορών θα δημιουργήσει προβλήματα ροής και εξυπηρέτησης των καταναλωτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.