23 Απρ 2024
READING

Η Danone δημιουργεί μια πλατφόρμα γάλακτος φυτικής προέλευσης 

3 MIN READ

Η Danone δημιουργεί μια πλατφόρμα γάλακτος φυτικής προέλευσης 

Η Danone δημιουργεί μια πλατφόρμα γάλακτος φυτικής προέλευσης 

Η Danone, η γαλλική εταιρεία παραγωγής των φυτικών προϊόντων Silk και So Delicious, πήρε το γάλα και αποδόμησε τα πάντα γι’ αυτό – τη γεύση του, τα θρεπτικά συστατικά του, τη μοριακή του σύνθεση, ακόμη και το νοσταλγικό συναίσθημα που δημιουργεί στον καταναλωτή – για να διαμορφώσει τα δύο νέα της εναλλακτικά προϊόντα που μοιάζουν με γαλακτοκομικά, το Silk Nextmilk και το So Delicious Wondermilk.

Τα στελέχη της Danone είναι αισιόδοξα ότι τα προϊόντα, η ανάπτυξη των οποίων διήρκεσε δύο χρόνια, θα προσφέρουν την απαραίτητη γεύση και υφή για να προσελκύσουν τους καταναλωτές γάλακτος που ήθελαν να κάνουν τη μετάβαση στα φυτικά προϊόντα, αλλά μέχρι τώρα δεν είχαν βρει κάποιο προϊόν να τους καλύπτει.  

Περίπου το 50% των καταναλωτών λένε ότι η υφή και η γεύση του φυτικού γάλακτος δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους από τα γαλακτοκομικά, δήλωσε η Danone. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί η κατανάλωση γάλακτος ζωικής προέλευσης είναι διπλάσια από εκείνη του φυτικού. Η κατηγορία του φυτικού γάλακτος είναι γεμάτη με προϊόντα που παρασκευάζονται κυρίως από βρώμη, σόγια, κάσιους και αμύγδαλα και σχεδόν 1 στα 10 αμερικανικά νοικοκυριά αγόρασαν γάλα φυτικής προέλευσης.

Οι κατασκευαστές τροφίμων έχουν κινηθεί επιθετικά για να κάνουν τα προϊόντα φυτικής προέλευσης, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος και των γαλακτοκομικών, όσο το δυνατόν πιο κοντά στα αντίστοιχα προϊόντα ζωικής προέλευσης για να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Η ομάδα έρευνας και καινοτομίας της Danone δοκίμασε χιλιάδες διαφορετικά συστατικά προτού καταλήξει στο γάλα βρώμης, την πρωτεΐνη σόγιας και το λάδι, το γάλα και την κρέμα καρύδας , μεταξύ άλλων συστατικών, για το Silk Nextmilk και το So Delicious Wondermilk. Συγκεκριμένα, η εταιρία αποδόμησε κάθε στοιχείο του γαλακτοκομικού γάλακτος και στη συνέχεια εργάστηκε για την αναδόμησή του χρησιμοποιώντας κάποια φυτικά συστατικά.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι το μοναδικό γευστικό προφίλ του γάλακτος, το οποίο συνδυάζει το ξινό, το πικρό και το αλμυρό με το γλυκό και το κρεμώδες. Επιπλέον, η Danone έπρεπε να αναπαραγάγει το ειδικό μείγμα κορεσμένων και ακόρεστων λιπαρών που βρίσκονται στο γάλα, το οποίο παρέχει τη μεταξένια αίσθηση. Η εταιρεία μπόρεσε να αξιοποιήσει την εμπειρία της με τα γαλακτοκομικά για να τη βοηθήσει να αντιγράψει την εμπειρία. 

Η εταιρία ήθελε επίσης τα νέα προϊόντα να ταιριάζουν ή να υπερβαίνουν τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στο παραδοσιακό γάλα, ενώ παράλληλα να περιέχουν λιγότερες θερμίδες. Με τον τρόπο αυτό, η Danone έπρεπε επίσης να κρύψει τις γεύσεις των φυτών που χρησιμοποιούσε για τη δημιουργία του γάλακτος. 

Τα νέα γάλατα της Danone, τα οποία διατίθενται σε πλήρη ή 2% λιπαρά, μοιράζονται πολλά από τα ίδια συστατικά, αλλά απευθύνονται στους καταναλωτές ανάλογα με τη συγκεκριμένη περίσταση κατανάλωσης. Το Silk Nextmilk έχει σχεδιαστεί για να καταναλώνεται μόνο του, ενώ το So Delicious Wondermilk, το οποίο επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο, προορίζεται για μαγείρεμα και ψήσιμο.

Η Danone δήλωσε ότι το Silk Nextmilk και το So Delicious Wondermilk δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν τα άλλα φυτικά προΪόντα της εταιρείας. Αντίθετα, θα καλύψουν ένα υπάρχον κενό στη σειρά των φυτικών προϊόντων για τους καταναλωτές.  

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.