19 Απρ 2024
READING

Η Lavazza σχεδιάζει να ανοίξει 1000 καταστήματα σε όλη την Κίνα

2 MIN READ

Η Lavazza σχεδιάζει να ανοίξει 1000 καταστήματα σε όλη την Κίνα

Η  Lavazza σχεδιάζει να ανοίξει 1000 καταστήματα σε όλη την Κίνα

Η ιταλική αλυσίδα καφέ Lavazza πρόκειται να αυξήσει το δίκτυο των καταστημάτων της στην Κίνα, αγγίζοντας τα 1000 καταστήματα μέχρι το 2025 μέσω μίας κοινοπραξίας με τον πάροχο fast-food φαγητού Yum China. Με άλλα λόγια σύμφωνα με την συγκεκριμένη κοινοπραξία των εταιρειών, η Yum θα είναι ο αποκλειστικός διανομέας της Lavazza στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ και οι δύο εταιρείες θα επενδύσουν ένα αρχικό ποσό αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για μελλοντική ανάπτυξη.

Στη συνέχεια το σχέδιο επέκτασης σχετίζεται και με τη λειτουργία περισσότερων καταστημάτων Lavazza σε higher-tier πόλεις. Από τον περασμένο μήνα, η Lavazza China έχει στο δυναμικό της 22 καταστήματα σε Shanghai, Hangzhou, Beijing, και Guangzhou, στοχεύοντας στον διπλασιασμό του συγκεκριμένου αριθμού των καταστημάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Κίνα είναι μία χώρα, η οποία έχει αρκετές δυνατότητες στην αγορά του καφέ, έτσι η Yum China αποτελεί τον ιδανικότερο συνεργάτη για την περαιτέρω ανάπτυξη της Lavazza στη συγκεκριμένη αγορά. Επιπλέον χάρη της συνεργασίας των εταιρειών θα πωλούνται, θα εμπορεύονται και θα διανέμονται τα προϊόντα λιανικής καφέ της Lavazza στην ηπειρωτική Κίνα, συμπεριλαμβανομένων των κόκκων καφέ, του αλεσμένου καφέ καθώς και των καψουλών καφέ.

Η Lavazza εισήλθε στην αγορά της Κίνας τον προηγούμενο χρόνο και το πρώτο κατάστημα Lavazza στην Κίνα, ξεκίνησε στη Σαγκάη τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις των μελών αντιπροσώπευαν περίπου το (50%) των συνολικών πωλήσεων κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.